Groep 1a

Groep 1a

Op dit moment zie je de berichten van groep 1a. Klik hier voor een totaaloverzicht van deze groep.


Sinterklaas circuit

Geplaatst: 1 december, 2017

De kleuters hebben deze week genoten van het Sinterklaas circuit. Pepernoten bakken, pietjes knutselen, pepernoten-piramide-spel spelen, pietengym en ouderwets een Sint dvd’tje kijken. Tot slot hebben alle kinderen ook nog hun pietendiploma behaald. Goed gedaan!

Hartelijk dank voor alle hulpouders en bakker van der Woerd voor het pepernotendeeg.

          


Tags: ,

Herfstactiviteiten

Geplaatst: 21 november, 2017

De afgelopen periode zijn we veel bezig geweest met de natuur. De kleuters hebben o.a  veel ervaring opgedaan met verschillende herfstmaterialen die ze tijdens de boswandeling hadden meegenomen.  Er werden boodschappen gedaan in de herfstwinkel op de gang en in het boshuisje werden er  “gerechtjes”  van gemaakt. We maakten met de kleuters heksensoep, die ze heel lekker vonden. Er is veel geteld met kastanjes, eikels en er werden reeksen gelegd. Ook kwam de schrijfdansboom aan de orde. De kleuters beleven hier altijd ook veel plezier aan.

    

    

    

 


Tags: ,

Sint Maarten

Geplaatst: 19 november, 2017

“11 november is de dag, dat mijn lichtje dat mijn lichtje,11 november is de dag dat mijn lichtje branden mag” De kinderen hebben de afgelopen week gehoord over wie St Maarten is nl;  een ridder die zijn mantel deelde met een bedelaar. We herdenken dit mooie gebaar nu nog steeds. De kinderen hebben mooie lampionnen gemaakt en veel liedjes geleerd en op vrijdag hebben ze alvast een voorproefje genomen door een rondje te lopen rond de school. Alle ouders die stonden te kijken hebben gehoord en gezien dat de kinderen genoten van de belangstelling. Veel kinderen gaan op 11 november langs de deuren om hun mooie liedjes met andere mensen te delen en ze hopen dat de mensen ook iets lekkers met hen willen delen! Veel plezier!!


Tags: , , ,

boswandeling

Geplaatst: 27 oktober, 2017

Afgelopen woensdag hebben de kinderen uit de groepen 1-2a en 1-2b een flinke boswandeling gemaakt. Er was een kabouterspeurtocht uitgezet met allemaal leuke opdrachten zoals het overtrekken van de bast van een boom, het natekenen van bladeren, het tellen van de ringen van een boom en het verzamelen van herfstvruchten. Met deze gevonden herfstspullen kunnen we van alles en nog wat doen. Denk aan takjes leggen van groot naar klein, herfstbladeren sorteren en opzoeken bij welke boom ze horen en het maken van herfstcomposities. Dank aan alle hulpouders die hebben meegeholpen.

 


Tags: ,

Afsluiting project Ontdekkingen en Uitvindingen

Geplaatst: 27 september, 2017

Vandaag heeft de vader van Sebastiaan en Pepijn een gastles in groep 1,2 en 3 gegeven. Hij vertelde hoe je met simpele spulletjes en natuurlijk wat hulp van je ouders zelf een  “robotarm” kunt knutselen. Alle kinderen mochten meehelpen om een grijper, hijskraan en een doosje met deksel in beweging te krijgen. Iedereen was vol verwondering toen het lukte! Spuitjes gevuld met water waaraan slangetjes verbonden zaten aan het object, kwam door de luchtdruk in beweging. We waren allemaal erg geboeid!

    

.en nog meer uitvindingen en ontdekkingen zoals hele bijzondere knikkerbaanconstructies en een blikjestelefoon!

    


Tags: ,

Project ‘ontdekkingen en uitvindingen’

Geplaatst: 18 september, 2017

Het eerste, schoolbrede, project heet: ontdekkingen en uitvindingen. De introductie van het project in de klas werd door juf Esther gedaan: met een bijzondere blouse met allemaal verschillende zakken met persoonlijke inhoud vertelde ze over zichzelf. Om elkaar nog beter te leren kennen/ontdekken krijgen alle kinderen om de beurt de blouse een dag mee naar huis waarna ze de volgende dag over de spulletjes mogen vertellen. We hebben al prachtige verhalen gehoord wat kinderen leuk vinden. Bijzonder om te zien dat ze al zo goed durven/kunnen presenteren!

In de klas zijn we verder bezig om te bekijken en bespreken welke ontdekkingen we zelf kunnen doen en welke uitvindingen er allemaal zijn in onze klas. Ook bespreken we met de kinderen waar ze nog meer over willen weten en gaan we met elkaar de antwoorden zoeken. We onderzoeken met constructiemateriaal hoe een tandwiel werkt en waar je die allemaal kunt terugvinden, zoals bij bv. een oude klok of bij een fiets. Liedjes, informatieve prentenboeken, verhalen, versjes en knutselwerkjes sluiten we allemaal aan bij dit prachtige project.


Tags: ,

Start schooljaar 2017-2018

Geplaatst: 18 september, 2017

Wat een mooi begin van het schooljaar. In onze groep zijn 5 nieuwe leerlingen gestart die samen met de blijvende 22 leerlingen een gezellige groep vormen. De eerste weken stonden in het teken van; elkaar leren kennen, afspraken/routines die we in onze groep hebben, waar staat alles in de klas en alle leuke materialen en speelhoeken ontdekken. Doordat het prachtig weer was hebben we ook vaak buiten gepicknickt met fruit en lunch en konden ze daarna weer lekker verder spelen met de watertafel, karren en fietsen, zandbak of lekker de muur “verven” met verfkwasten en rollers met een emmertje water. Heerlijk kliederen want dat mag! We hebben o.a. een grappig boek gelezen over beer Dorus die ook voor het eerst naar school ging en veel plezier had met nieuwe vrienden. Mooi om te zien dat in onze groep ook fijn wordt samengespeeld en vriendschappen ontstaan!

   


Tags: ,

Koningsspelen

Geplaatst: 22 april, 2016

Koningsspelen2016Koningsspelen20162Wat een feest vandaag! De kinderen vermaken zich heel goed tijdens de Koningsspelen. En wat een hulp van ouders, bedankt!


Tags: , , , , , , , , ,

Goede doel Kameroen

Geplaatst: 8 november, 2015

KameroenOns goede doel voor dit schooljaar is sparen voor een school in Kameroen. Dit doen wij samen met  de organisatie LiveBuild. Deze stichting ondersteunt mensen in Kameroen en Nederland, om vanuit hun eigen talent het leven van zichzelf en anderen te verbeteren. LiveBuild biedt mensen de kans om hun eigen talenten in te zetten voor een mooiere wereld.

Wij gaan voor een school in Nitsaw (Kameroen) sparen, omdat het schoolgebouw veel te wensen overlaat. Op dit moment voorziet de school ruim 300 kinderen van onderwijs maar hebben zij slechts twee fatsoenlijke klaslokalen tot hun beschikking. In het project werken we aan de bouw van vier lokalen, een kantooropslag en toiletten met watervoorziening.

Op donderdag 5 november vond de start van de actie op school plaats. Vrijwilligers van LiveBuild kwamen naar De Ladder om de kinderen wat te leren over Kameroen. Na de informatieronde gingen de kinderen verschillende workshops volgen zoals: dans, muziek,koken, maskers maken en er kwam een verhalenverteller.

Op 8 november tijdens de schoolprojectviering krijgen de ouders de gewenste informatie. Gedurende het schooljaar vinden er diverse acties plaats. Wij zijn erg gemotiveerd om er een geslaagd project van te maken!


Tags: , , , , , , , , ,

Contact

Breeschotenlaan 26
3951 VL Maarn

Telefoon: 0343 - 442358

Alle contactgegevens


Social Media

facebook twitter Bibliotheek op school


© 2015 Oecumenische basisschool De Ladder | Webdesign Logo4Life