Groep 1b

Groep 1b

Op dit moment zie je de berichten van groep 1b. Klik hier voor een totaaloverzicht van deze groep.


project wonen en bouwen

Geplaatst: 19 februari, 2018

Het project wonen en bouwen hebben we schoolbreed geopend door met elkaar een stad te bouwen die in de gang te bewonderen is. In de klas werken we met het project door eerst eens met elkaar te bekijken en bespreken hoe alle kinderen wonen. Welke vormen van bouwen kennen we en wat hebben we allemaal nodig om een echt huis te maken. Welke materialen, welke gereedschappen en wat zijn de functies. De kinderen zijn in hoek “het bouwbedrijf” zelf aan het ontwerpen als een echte architect en ook worden er ontwerpen gemaakt van huizen voor op de kralenplank. Natuurlijk zijn de kinderen ook druk aan het bouwen met allerlei materialen en ook de dieren krijgen een mooi gemaakt huis. Vele liedjes en versjes zijn er al geleerd en binnenkort komt er ook nog een gastspreker om nog meer te vertellen over het ontwerpen van gebouwen. Een zeer leerzaam project met veel onderzoek mogelijkheden want wat is nu het stevigst om te bouwen en we moeten het ook goed meten!  We gaan het allemaal leren!

     

     

          

 


Tags: ,

Voorstelling ‘Oor overboord’.

Geplaatst: 6 februari, 2018

De kinderen van groep 1-2a en 1-2b hebben vandaag genoten van de voorstelling ‘Oor overboord’ van Het Filiaal theatermakers. Deze voorstelling is een onderdeel van het Kunstmenu en Cultuurprogramma Utrechtse Heuvelrug.

     

 


Tags: , , ,

kerstliedjes en kerstkaarten bij Trompstaete

Geplaatst: 28 december, 2017

De laatste vrijdag voor de kerstvakantie gaan de kleuters, traditiegetrouw, zingen voor ouderen uit Maarn. Omdat we zoveel kerstliedjes hebben geleerd vinden we het leuk om die ook aan anderen te laten horen.  Met een mand met muziekinstrumenten en zelfgemaakte kerstkaarten gingen we te voet naar Trompstaete waar we enthousiast ontvangen werden. De kinderen zongen uit volle borst en bij bekende liedjes zongen ook de ouderen mee. De zelfgemaakte kerstkaarten werden uitgedeeld door de kinderen waarbij leuke gesprekjes ontstonden met de ouderen! Een zeer geslaagd bezoek en we komen graag volgend jaar weer!

 

   


Tags: , , ,

kerstviering

Geplaatst: 28 december, 2017

De laatste donderdag voor de kerstvakantie hebben we op school onze kerstviering gehad. Dit jaar was er een diner waaraan ouders en kinderen een heerlijke bijdrage hadden geleverd en een kerstmusical samen met een andere groep. Alle kinderen kwamen met verraste blik de klas in want alles stond in lange tafels opgesteld en overal waren kerstlichtjes en kaarslichtjes aan. De tafels mooi gedekt met o.a. servies, servetjes en kerststukjes. Op een buffettafel werden alle hapjes neergezet en de kinderen hebben genoten van de gezelligheid en van het samen eten aan een mooi gedekte tafel. Daarna mochten we naar groep 5 waar we hebben gekeken en geluisterd naar hun kerstmusical waarbij onze kinderen een gedicht hebben opgedragen en mooie kerstliedjes hebben gezongen. Daarna afsluiting met ouders op het plein met muziek en lekker drankje en hapje. Super gezellig!

   


Tags: ,

Kerstknutselcircuit

Geplaatst: 13 december, 2017

Vanmorgen hebben we een gezellige kerstknutselochtend gehad. Onder begeleiding van een aantal moeders hebben de kleuters een mooi kerststukje en een kerstklokje geknutseld. De activiteiten bestonden verder uit, klimmen en klauteren in de gymzaal en kijken naar een kerstfilmpje :  “De Sneeuwman.” Ook kregen ze een lekker kerstchocolaatje en iets te drinken. De ochtend vloog om. Dank aan alle moeders die ons hebben geholpen!

    

  

    


Tags: , , , ,

Sinterklaascircuit

Geplaatst: 1 december, 2017

De kleuters hebben deze week genoten van het Sinterklaas circuit. Pepernoten bakken, pietjes knutselen, pepernoten-piramide-spel spelen, pietengym en ouderwets een Sint dvd’tje kijken.Tot slot hebben alle kinderen ook nog hun pietendiploma behaald. Goed gedaan!

Hartelijk dank voor alle hulpouders en bakker van der Woerd voor het pepernotendeeg.

            


Tags: ,

Sint Maarten

Geplaatst: 19 november, 2017

“11 november is de dag, dat mijn lichtje dat mijn lichtje,11 november is de dag dat mijn lichtje branden mag” De kinderen hebben de afgelopen week gehoord over wie St Maarten is nl;  een ridder die zijn mantel deelde met een bedelaar. We herdenken dit mooie gebaar nu nog steeds. De kinderen hebben mooie lampionnen gemaakt en veel liedjes geleerd en op vrijdag hebben ze alvast een voorproefje genomen door een rondje te lopen rond de school. Alle ouders die stonden te kijken hebben gehoord en gezien dat de kinderen genoten van de belangstelling. Veel kinderen gaan op 11 november langs de deuren om hun mooie liedjes met andere mensen te delen en ze hopen dat de mensen ook iets lekkers met hen willen delen! Veel plezier!!


Tags: , , ,

kabouter-herfstwandeling

Geplaatst: 31 oktober, 2017

Afgelopen woensdag hebben de kinderen uit de groepen 1-2a en 1-2b een flinke boswandeling gemaakt. Er was een kabouterspeurtocht uitgezet met allemaal leuke opdrachten zoals het overtrekken van de bast van een boom, het natekenen van bladeren, het tellen van de ringen van een boom en het verzamelen van herfstvruchten. Met deze gevonden herfstschatten konden we van alles doen in de klas en op het schoolplein. Takjes leggen van lang naar kort, herfstbladeren sorteren en opzoeken bij welke boom ze horen en het maken van herfstcomposities. Dank aan alle ouders die hebben meegelopen en samen met de kinderen de opdrachten hebben gedaan. Een heerlijke wandeling in de Maarnse bossen!

  

  

  

 

 


Tags: ,

Heksenknollen en heksensoep.

Geplaatst: 11 oktober, 2017

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar “Griezelen!”. Wij hebben een heleboel spannende boeken in de klas; de poppenhoek is veranderd in een echt Heksenhuisje en in de klas staat een “Toverboom”. Kortom, wij genieten erg van al dat griezelen. Gisteren kwam Robine met iets bijzonders op school. In een zakje zaten allemaal zwarte heksenknollen. De binnenkant van deze knollen heeft een mooie, paarse kleur. Zoiets hadden we nog nooit gezien. De juf heeft thuis de knollen geschild en gekookt. Die mochten wij vandaag proeven. En wat bleek : het zijn gewoon aardappelen.

Maar het bleef niet bij de heksenknollen. Met elkaar hebben wij een grote pan heksensoep gemaakt.

 

 

Dat was smikkelen en smullen. Bent U nieuwsgierig naar het recept van onze Heksensoep? U mag het gerust aan ons vragen!

 

 


Tags: ,

Wat een mooie uitvinding!

Geplaatst: 30 september, 2017

De robotarm :

Woensdag 27 september kregen wij bezoek van een uitvinder. Op school kennen wij hem als Reinout, de vader van Sebastiaan en Pepijn. Hij had een echte robotarm meegenomen. Deze kon je laten bewegen d.m.v. spuitjes met water. Reinout had nog andere uitvindingen meegenomen, zoals een hijskraan. Alles kon je bewegen met de spuitjes. Dat kwam door water-of luchtdruk. Het leukste was dat wij het mochten uitproberen.

  

 

Dank je wel, Reinout. Wie weet gaan wij thuis ook aan de slag met spuitjes en slangetjes.


Tags: ,

ontdekkingen en uitvindingen

Geplaatst: 9 september, 2017

Het eerste, schoolbrede, project heet: ontdekkingen en uitvindingen. De introductie van het project in de klas werd door juf Mirjam gedaan: met een bijzondere blouse met allemaal verschillende zakken met persoonlijke inhoud vertelde ze over zichzelf. De kinderen ontdekten wie juf Mirjam is door allerlei leuke spullen die ze in de zakken had gestopt zoals een flesje parfum waar ze zo van houdt en een bal van haar lieve hond Jip. Om elkaar nog beter te leren kennen/ontdekken krijgen alle kinderen om de beurt de blouse een dag mee naar huis waarna ze de volgende dag over de spulletjes mogen vertellen. We hebben al prachtige verhalen gehoord wat kinderen leuk vinden. Bijzonder om te zien dat ze al zo goed durven/kunnen presenteren!

In de klas zijn we verder bezig om te bekijken en bespreken welke ontdekkingen we zelf kunnen doen en welke uitvindingen er allemaal zijn in onze klas. Ook bespreken we met de kinderen waar ze nog meer over willen weten en gaan we met elkaar de antwoorden zoeken. We onderzoeken met constructiemateriaal hoe een tandwiel werkt en waar je die allemaal kunt terugvinden, zoals bij bv. een oude klok of bij een fiets. Liedjes, informatieve prentenboeken, verhalen, versjes en knutselwerkjes sluiten we allemaal aan bij dit prachtige project.

 


Tags: ,

start schooljaar 2017-2018

Geplaatst: 9 september, 2017

Wat een mooi begin van het schooljaar. In onze groep zijn 6 nieuwe leerlingen gestart die samen met de blijvende 18 leerlingen een gezellige groep vormen. De eerste weken stonden in het teken van; elkaar leren kennen, afspraken/routines die we in onze groep hebben, waar staat alles in de klas en lekker alle leuke materialen en speelhoeken ontdekken. Doordat het prachtig weer was hebben we ook vaak buiten gepicknickt met fruit en lunch en konden ze daarna weer lekker verder spelen met de watertafel, karren en fietsen, zandbak of lekker de muur “verven” met verfkwasten en rollers met een emmertje water. Heerlijk kliederen want dat mag! We hebben oa. een grappig boek gelezen over beer Dorus die ook voor het eerst naar school ging en veel plezier had met nieuwe vrienden. Mooi om te zien dat in onze groep ook fijn wordt samengespeeld en vriendschappen ontstaan!

     

     


Tags: ,

Contact

Breeschotenlaan 26
3951 VL Maarn

Telefoon: 0343 - 442358

Alle contactgegevens


Social Media

facebook twitter Bibliotheek op school


© 2015 Oecumenische basisschool De Ladder | Webdesign Logo4Life