Groep 2a

Groep 2a

Op dit moment zie je de berichten van groep 2a. Klik hier voor een totaaloverzicht van deze groep.


Voorstelling ‘Oor overboord’.

Geplaatst: 6 februari, 2018

De kinderen van groep 1-2a en 1-2b hebben vandaag genoten van de voorstelling ‘Oor overboord’ van Het Filiaal theatermakers. Deze voorstelling is een onderdeel van het Kunstmenu en Cultuurprogramma Utrechtse Heuvelrug.

     

 


Tags: , , ,

Crea-circuit

Geplaatst: 19 januari, 2018

Vandaag hebben we het eerste crea-circuit van dit jaar gehad en hoe leuk was het weer. De kinderen waren met hun groepje enthousiast bezig met: Toneel spelen, gezichtsbedrog activiteiten, appeltaartje bakken, pompoentje maken en knutselen met ijslollystokjes. Met dank aan alle vaders en moeders voor hun hulp.

        

     


Tags: ,

Kerst in groep 1/2 a

Geplaatst: 9 januari, 2018

In de weken voor kerst stonden we stil bij advent en hierbij staken we elke ochtend de adventskaarsen aan en oefenden we de liedjes voor de kerstviering. De kleuters konden zich verkleden, speelden in het stalletje op de gang en in het kersthuis in de klas. Verder werd de klas gezellig gemaakt met de kerstboom, knutsels, lichtpotjes en kerststukjes. Op donderdagavond 21 december was de kerstviering. Dit jaar bereiden de ouders met de kinderen allerlei heerlijke kersthapjes voor het buffet. Na de maaltijd mochten de kinderen naar  de musical “een koninklijk kerstfeest ” kijken, die werd opgevoerd door leerlingen uit groep 6. Hierbij hadden de kleuters ook een actieve rol doordat ze de meeste liedjes ook konden meezingen. Na afloop was er nog een gezellig samenzijn met de ouders op het grote plein.

  

  

  


Tags: , , ,

kerstliedjes en kerstkaarten bij Trompstaete

Geplaatst: 28 december, 2017

De laatste vrijdag voor de kerstvakantie gaan de kleuters, traditiegetrouw, zingen voor ouderen uit Maarn. Omdat we zoveel kerstliedjes hebben geleerd vinden we het leuk om die ook aan anderen te laten horen.  Met een mand met muziekinstrumenten en zelfgemaakte kerstkaarten gingen we te voet naar Trompstaete waar we enthousiast ontvangen werden. De kinderen zongen uit volle borst en bij bekende liedjes zongen ook de ouderen mee. De zelfgemaakte kerstkaarten werden uitgedeeld door de kinderen waarbij leuke gesprekjes ontstonden met de ouderen! Een zeer geslaagd bezoek en we komen graag volgend jaar weer!

 

   


Tags: , , ,

Kerstknutselcircuit

Geplaatst: 13 december, 2017

Vanmorgen hebben we een gezellige kerstknutselochtend gehad. Onder begeleiding van een aantal moeders hebben de kleuters een mooi kerststukje en een kerstklokje geknutseld. De activiteiten bestonden verder uit, klimmen en klauteren in de gymzaal en kijken naar een kerstfilmpje :  “De Sneeuwman.” Ook kregen ze een lekker kerstchocolaatje en iets te drinken. De ochtend vloog om. Dank aan alle moeders die ons hebben geholpen!

    

  

    


Tags: , , , ,

Sinterklaas circuit

Geplaatst: 1 december, 2017

De kleuters hebben deze week genoten van het Sinterklaas circuit. Pepernoten bakken, pietjes knutselen, pepernoten-piramide-spel spelen, pietengym en ouderwets een Sint dvd’tje kijken. Tot slot hebben alle kinderen ook nog hun pietendiploma behaald. Goed gedaan!

Hartelijk dank voor alle hulpouders en bakker van der Woerd voor het pepernotendeeg.

          


Tags: ,

Herfstactiviteiten

Geplaatst: 21 november, 2017

De afgelopen periode zijn we veel bezig geweest met de natuur. De kleuters hebben o.a  veel ervaring opgedaan met verschillende herfstmaterialen die ze tijdens de boswandeling hadden meegenomen.  Er werden boodschappen gedaan in de herfstwinkel op de gang en in het boshuisje werden er  “gerechtjes”  van gemaakt. We maakten met de kleuters heksensoep, die ze heel lekker vonden. Er is veel geteld met kastanjes, eikels en er werden reeksen gelegd. Ook kwam de schrijfdansboom aan de orde. De kleuters beleven hier altijd ook veel plezier aan.

    

    

    

 


Tags: ,

Sint Maarten

Geplaatst: 19 november, 2017

“11 november is de dag, dat mijn lichtje dat mijn lichtje,11 november is de dag dat mijn lichtje branden mag” De kinderen hebben de afgelopen week gehoord over wie St Maarten is nl;  een ridder die zijn mantel deelde met een bedelaar. We herdenken dit mooie gebaar nu nog steeds. De kinderen hebben mooie lampionnen gemaakt en veel liedjes geleerd en op vrijdag hebben ze alvast een voorproefje genomen door een rondje te lopen rond de school. Alle ouders die stonden te kijken hebben gehoord en gezien dat de kinderen genoten van de belangstelling. Veel kinderen gaan op 11 november langs de deuren om hun mooie liedjes met andere mensen te delen en ze hopen dat de mensen ook iets lekkers met hen willen delen! Veel plezier!!


Tags: , , ,

boswandeling

Geplaatst: 27 oktober, 2017

Afgelopen woensdag hebben de kinderen uit de groepen 1-2a en 1-2b een flinke boswandeling gemaakt. Er was een kabouterspeurtocht uitgezet met allemaal leuke opdrachten zoals het overtrekken van de bast van een boom, het natekenen van bladeren, het tellen van de ringen van een boom en het verzamelen van herfstvruchten. Met deze gevonden herfstspullen kunnen we van alles en nog wat doen. Denk aan takjes leggen van groot naar klein, herfstbladeren sorteren en opzoeken bij welke boom ze horen en het maken van herfstcomposities. Dank aan alle hulpouders die hebben meegeholpen.

 


Tags: ,

Afsluiting project Ontdekkingen en Uitvindingen

Geplaatst: 27 september, 2017

Vandaag heeft de vader van Sebastiaan en Pepijn een gastles in groep 1,2 en 3 gegeven. Hij vertelde hoe je met simpele spulletjes en natuurlijk wat hulp van je ouders zelf een  “robotarm” kunt knutselen. Alle kinderen mochten meehelpen om een grijper, hijskraan en een doosje met deksel in beweging te krijgen. Iedereen was vol verwondering toen het lukte! Spuitjes gevuld met water waaraan slangetjes verbonden zaten aan het object, kwam door de luchtdruk in beweging. We waren allemaal erg geboeid!

    

.en nog meer uitvindingen en ontdekkingen zoals hele bijzondere knikkerbaanconstructies en een blikjestelefoon!

    


Tags: ,

Project ‘ontdekkingen en uitvindingen’

Geplaatst: 18 september, 2017

Het eerste, schoolbrede, project heet: ontdekkingen en uitvindingen. De introductie van het project in de klas werd door juf Esther gedaan: met een bijzondere blouse met allemaal verschillende zakken met persoonlijke inhoud vertelde ze over zichzelf. Om elkaar nog beter te leren kennen/ontdekken krijgen alle kinderen om de beurt de blouse een dag mee naar huis waarna ze de volgende dag over de spulletjes mogen vertellen. We hebben al prachtige verhalen gehoord wat kinderen leuk vinden. Bijzonder om te zien dat ze al zo goed durven/kunnen presenteren!

In de klas zijn we verder bezig om te bekijken en bespreken welke ontdekkingen we zelf kunnen doen en welke uitvindingen er allemaal zijn in onze klas. Ook bespreken we met de kinderen waar ze nog meer over willen weten en gaan we met elkaar de antwoorden zoeken. We onderzoeken met constructiemateriaal hoe een tandwiel werkt en waar je die allemaal kunt terugvinden, zoals bij bv. een oude klok of bij een fiets. Liedjes, informatieve prentenboeken, verhalen, versjes en knutselwerkjes sluiten we allemaal aan bij dit prachtige project.


Tags: ,

Start schooljaar 2017-2018

Geplaatst: 18 september, 2017

Wat een mooi begin van het schooljaar. In onze groep zijn 5 nieuwe leerlingen gestart die samen met de blijvende 22 leerlingen een gezellige groep vormen. De eerste weken stonden in het teken van; elkaar leren kennen, afspraken/routines die we in onze groep hebben, waar staat alles in de klas en alle leuke materialen en speelhoeken ontdekken. Doordat het prachtig weer was hebben we ook vaak buiten gepicknickt met fruit en lunch en konden ze daarna weer lekker verder spelen met de watertafel, karren en fietsen, zandbak of lekker de muur “verven” met verfkwasten en rollers met een emmertje water. Heerlijk kliederen want dat mag! We hebben o.a. een grappig boek gelezen over beer Dorus die ook voor het eerst naar school ging en veel plezier had met nieuwe vrienden. Mooi om te zien dat in onze groep ook fijn wordt samengespeeld en vriendschappen ontstaan!

   


Tags: ,

kasteel Doorwerth

Geplaatst: 6 juni, 2017

De kleutergroepen van de Ladder zijn op bezoek geweest naar een echt kasteel n.l. kasteel Doorwerth. Op dit moment werken we over ridders en kastelen dus wat is er mooier dan een echt kasteel te bezoeken. We zijn er met een grote bus naar toe gegaan, wat al een schoolreis beleving op zich was, en wat hebben we daar in het grote kasteel genoten! Ridder Richard heeft ons ontvangen en hij heeft er voor gezorgd dat we nu alles weten over kastelen, de kleding die ze aanhadden en hoe ze met zwaarden konden vechten. Met veel humor hebben we genoten van een voorstelling waar zelfs een juf nog even de rol van jonkvrouw mocht spelen. Een prachtige dag die de kinderen, ouders en juffen niet snel zullen vergeten.

                 


Tags: , , ,

Brikkie.

Geplaatst: 5 juni, 2017

Vorige week hebben wij met de klas een animatiefilmpje gemaakt over een leeuwtje, Brikkie. Wij mochten zelf een avontuur bedenken. Na veel heen en weer geschuif, stond het filmpje erop. Als laatste mochten een paar kinderen het filmpje inspreken. Wat leuk om een keer mee te maken. Wij weten nu hoeveel tijd het kost om een animatiefilmpje te maken. In totaal zijn wij anderhalf uur bezig geweest voor een héél kort filmpje.                                                                                                                                                                                                   

Bent U nieuwsgierig geworden na het resultaat? Kijk op www.brikkie.nl om ons filmpje te bekijken.


Tags: , , ,

Koningsspelen 2017

Geplaatst: 22 april, 2017

Dit jaar was het begin van de Koningsspelen wel heel speciaal. We gingen met de klas theedrinken als echte prinsen en prinsessen. Een Koninklijk kopje thee met een koekje erbij.

     

Na deze warme start waren we helemaal klaar voor de Koningsspelen. We moesten eerst een speurtocht lopen. Na het volgen van allemaal oranje lintjes kwamen we bij de Koeheuvels. Daar hebben we de hele ochtend heerlijk gespeeld. Lekker middenin de natuur. Hutten bouwen van takken en kleden, kastelen maken van zand en grachten graven.

                   

Van al dat spelen in de frisse lucht, krijg je honger. Gelukkig kregen we van Koning Willem Alexander een heerlijke lunch aangeboden. Dankzij onze klassenmoeders kreeg ieder groepje een eigen luchpakket. Dat was smullen!

                

Na de lunch mochten we nog even spelen en toen was het tijd op terug te gaan naar school. Daar kregen we een kleine Koninklijke verrassing. Het was een geslaagde en gezellige dag. Zonder de hulp van alle ouders was dat zeker niet gelukt. Bedankt allemaal!

Fijne vakantie en een zonnige Koningsdag toegewenst!


Tags: ,

Paasontbijt.

Geplaatst: 13 april, 2017

Op donderdag 13 april begon de schooldag anders dan anders.We gingen met de hele klas ontbijten.Er stonden allemaal lekkere en gezonde hapjes op de buffettafel.En als je je bord leeg had gegeten, mocht je nog een keer. Mmmmmmm.

     

Na het ontbijt hebben we naar het paasverhaal geluisterd.

’s Middags stond er weer iets leuks op het programma; de Paashazenspeurtocht.Ook dit jaar hadden de kinderen van groep 8 allemaal leuke spelletjes bedacht.Bedankt groep 8!

    

Wij wensen iedereen fijne paasdagen toe!

 

 


Tags: , ,

Thema : ons lichaam.

Geplaatst: 7 april, 2017

Vandaag hebben we een gastles gehad van vader Floris Vermeer.Hij had een bijzondere pop bij zich.Met deze pop heeft hij laten zien hoe ons lichaam er aan de binnenkant uitziet.Tijdens deze les mochten wij zelf gaan tekenen waar alle organen zitten.Het was een interessante les en wij weten nu alles over het hart,de longen,de maag,de darmen en de nieren.

      

Wist U trouwens dat onze dunne darm 12 meter lang is.Dat ziet er zo uit :

Verder hebben wij deze week proeflessen van meester Dennis gehad.We mochten 10 dingen proeven en aangeven of het lekker of vies was.Eindconclusie :de meeste kinderen uit de klas vinden de citroen vies en de rode appel vinden wij allemaal lekker.Meester Dennis heeft samen met ons alles in een staafgrafiek gezet.U kunt dit komen bekijken in de klas.

 

 


Tags: ,

Voeding & Lichaam

Geplaatst: 28 maart, 2017

Momenteel werken wij in de onderbouw over het project voeding & lichaam. Met het prentenboek ‘Drakensnot’ is het thema bij de kleuters geïntroduceerd. Het boek gaat over een verkouden draak die door allerlei gezonde lekkernijen weer helemaal opknapt. De kinderen maken hun eigen theatervoorstelling met de figuren uit het boek en hebben hun eigen bos geverfd in verschillende tinten groen door de kleuren blauw, geel en wit te mengen. In de gang wordt er door de kinderen winkeltje gespeeld met echte groenten en fruit. Met elkaar hebben we groentesoep gemaakt en lekker opgegeten. De komende tijd gaan we kijken wat er gaat groeien uit de pitjes en zaadjes die wij hebben geplant.

 


Tags: ,

Crea-circuit.

Geplaatst: 10 februari, 2017

Deze ochtend zijn we weer van start gegaan met het crea-circuit. Er stonden 5 activiteiten op het programma : appeltaartje bakken, timmeren, techniek, toneel en borduren. Hierbij een leuke impressie van deze geslaagde ochtend.

   

Je eigen appeltaartje maken……                                 Zeer geconcentreerd aan het werk……

   

Aan de slag met spijkers en stukken hout……

   

Het is even puzzelen…….                                             Maar dan heb je wel een mooie kubus gemaakt!

  

Het toneelstuk van het prentenboek “Er kan nog meer bij.”  En de acteurs waren geweldig!

 

Tot slot een bedankje voor de ouders. Dank je wel : Kirsten, Carmi, GertJan, René en Reinout!


Tags: ,

Dansen met de vuilnisvrouw.

Geplaatst: 2 februari, 2017

Deze ochtend kregen we bezoek van een vuilnisvrouw. Ze was gebeld door de directeur, omdat er in de gymzaal veel rommel lag. Dus kwam ze ons vragen of wij haar wilden helpen. Natuurlijk……..geen probleem!

         

Toen de gymzaal helemaal schoon was, werd er gedanst met vuilniszakken. Dat konden wij bijzonder goed.

   

Wat was het een leuke les!!! Met dank aan Kunst Centraal en juf Annick van Blomdance.

 


Tags: ,

Ruimte: sterren en planeten

Geplaatst: 31 januari, 2017

De afgelopen weken zijn wij in de ban van het project ruimte: sterren en planeten. Een zeer inspirerend onderwerp die perfect aansluit bij de belevingswereld van de kleuters. De kinderen zijn razend enthousiast en hebben de vraag- en weetmuur gevuld met ‘wat willen we weten’ en met ‘de feitjes’. Het vragenmachientje is geïntroduceerd en helpt ons bij het maken van een goede onderzoeksvraag. Vandaag hebben we een gastles gehad van een opa en die heeft ons van alles verteld over de ruimte. En de klas ziet er uit als een sterrenhemel!

 

 


Tags: ,

kerstbezoek aan Trompstaete

Geplaatst: 29 december, 2016

De laatste vrijdag voor de kerstvakantie zijn de kinderen van de kleutergroepen op bezoek gegaan bij de Trompstaete waar veel ouderen van Maarn aanwezig waren om te luisteren en mee te zingen met alle kerstliedjes die de kinderen hadden geoefend en om de zelfgemaakte kerstkaarten te ontvangen. Voor allemaal een mooie ervaring!

20161223_103729 20161223_104133 20161223_104111 20161223_104807


Tags: , , ,

Kerstspeurtocht 2016

Geplaatst: 22 december, 2016

Woensdag hadden we een Kerstspeurtocht in de groepen 1 en 2. We liepen net als Jozef en Maria de weg naar Bethlehem.Er waren in de verschillende lokalen allemaal spelletjes om te doen. Let op : Kerstbingo, Kerstpuzzel maken op het digibord, Kerstkransjes happen, Kerstquiz over het Kerstverhaal.

kerstbingo      kerstkwis      kerstwikkelen

Verder was er nog een fluisterspel, mochten we in de gymzaal verder de route lopen en hebben we in een lokaal geprobeerd om ons kindje in doeken te wikkelen. Na ieder spel kregen we een puzzelstukje. Toen we alle puzzelstukjes hadden, mochten we de puzzel gaan maken. Op de puzzel konden we zien waar de Kerststal zou staan.

kerstgym      kerststal     kribbe

Het was een gezellige ochtend. Wat fijn dat we hulp kregen van de kinderen uit groep 8!!! En natuurlijk ook voor alle hulpouders : Dank jullie wel!


Tags: , , ,

Pietjes op school

Geplaatst: 1 december, 2016

Woensdag gebeurde er iets bijzonders.

We kregen allemaal kleine Pieten op bezoek.

Ze hebben verteld dat zij in Spanje ook op school zitten.

Als ze oud genoeg gaan ze mee naar Nederland, maar ze mogen van Sinterklaas nog geen cadeautjes rondbrengen.

De hele ochtend zijn ze bij ons gebleven.

Met de Pietengym lieten ze zien wat zij allemaal al geleerd hadden. Maar ze waren zo onder de indruk van wat wij allemaal al konden, dat wij een echte Pietendiploma van ze hebben gekregen.

Bedankt lieve, kleine Pieten. Wij vonden het heel erg gezellig!

piet3   piet2   piet4  piet-1


Tags: ,

Het huis van Sinterklaas.

Geplaatst: 25 november, 2016

Vandaag zijn we met de klas naar het Museum Catharijneconvent geweest. Naar “Het Huis van Sinterklaas”.  We werden ontvangen door Sam. Sam heeft ons alle kamers van Sinterklaas laten zien en vertelde een spannend verhaal. Aan het eind van de rondleiding kwamen we in de werkkamer van de Sint.                        Een prachtige kamer. Daar ontdekten we een schilderij van Jan Steen. De werkkamer leek wel een museum.

En toen kwam Sinterklaas binnen. Dat was een verrassing! We hebben samen gezongen, we mochten vragen aan hem stellen en……met hem op de foto!

Het was een middag om nooit meer te vergeten!

20161125_130152_1480102802378   20161125_133323_1480102740991  20161125_132523-1_1480102761325

20161125_131035-1_1480102785082  20161125_124555_1480102831456


Tags: ,

afsluiting project kunst

Geplaatst: 21 november, 2016

Na vele inspirerende weken rond het thema kunst waarin de kinderen veel geleerd hebben over verschillende kunstenaars en hun kunstwerken was dan helaas alweer de afsluiting. Alle kunstwerken die de kinderen zelf hadden gemaakt waren te zien in ons museum. Alle ouders en begeleiders waren uitgenodigd om te komen kijken. Om er voor te zorgen dat iedereen zich aan de “regels” hield hoe je je moet gedragen in een museum waren er echte zaalwachters ingehuurd. Zij namen hun taak serieus!  Wat een mooie opkomst!

20161118_141238 20161118_141043 20161118_141215 20161118_090656    20161111_154943


Tags: , , ,

Kunstenaar in de klas

Geplaatst: 25 oktober, 2016

Als introductie op het project ‘Kunst’ hadden we vandaag bezoek van een kunstenaar in de klas. Zij vertelde wat een kunstenaar aan materialen nodig heeft om een schilderij te kunnen maken en ging met de kinderen druk aan het mengen om nieuwe kleuren te creëren.

img_4420  img_4417

Voor meer informatie: www.carmi.exto.nl


Tags: ,

Trouwdag

Geplaatst: 14 oktober, 2016

Op vrijdag 14 oktober hebben Martijn en Amy elkaar het jawoord gegeven. Het was een mooie ceremonie met een geweldige trouw ambtenaar, mooie kleding, ringen, bruidscake en natuurlijk champagne. En wat is het een prachtig paar!

img_4404 img_4409

img_4410 img_4413

Ook hebben we genoten van alle opa’s en oma’s die in de klas op bezoek waren en met hun kleinkinderen verschillende spelletjes en activiteiten in de klas hebben gedaan. Het was een bijzondere afsluiting van de Kinderboekenweek.

img_4414 img_4415


Tags: ,

bezoek visboer De Graaf

Geplaatst: 20 september, 2016

In het kader van ons ‘onder water’ project zijn we op dinsdag 13 september op bezoek geweest bij visboer De Graaf op de markt in Maarn. De visboer had speciaal voor ons bijzondere vissen en een krab meegenomen en heeft ons van alles verteld over deze zeedieren die voornamelijk in de Noordzee zwemmen. We mochten ruiken, voelen, vragen stellen en lekker proeven van ons eigen zakje kibbeling. Heerlijk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

img_4371     img_4372

img_4382     img_4376

img_4383


Tags: ,

Introductie project ‘onder water’.

Geplaatst: 23 augustus, 2016

In de beide 1-2 groepen staat de eerste 4 weken het project ‘onder water’ centraal. Vandaag gaf juf Trudy uitleg wat je allemaal nodig hebt als je gaat duiken ‘onder water’. Buiten hebben we kunnen experimenteren met bubbels blazen in water en in zeepsop. Dat bracht veel plezier.

IMG_4331     IMG_4335

IMG_4342   IMG_4368

 


Tags: , , ,

Contact

Breeschotenlaan 26
3951 VL Maarn

Telefoon: 0343 - 442358

Alle contactgegevens


Social Media

facebook twitter Bibliotheek op school


© 2015 Oecumenische basisschool De Ladder | Webdesign Logo4Life