Nieuws

Basiscatechese

Geplaatst: 20 september, 2015

Hallo jongens en meiden uit groep 7 en 8. Op 6 oktober start de basiscatechese weer. En ook jij bent welkom!!

Wat is Basiscatechese?
Bij de Basiscatechese hoor je over allerlei belangrijke dingen die met kerk en geloof te maken hebben. Bijvoorbeeld: wat doen mensen in de kerk, wat doet een dominee, wat gebeurt er in een kerkdienst en waarom? Dingen waarover je misschien wel eens iets hebt gehoord, maar waarvan je toch niet precies weet hoe het in elkaar zit. Verder leer je dingen over de bijbel, over de wereld en ontmoet je allemaal verschillende mensen die daarover vertellen. Het is gezellig en je leert er dus ook nog wat van.

Wat gaan we doen?
Van 6 oktober t/m de Pasen komen we op de dinsdagavond bij elkaar om samen te praten, een spel te doen en dingen te onderzoeken. Er komt iemand vertellen over wat mensen in de kerk doen, maar er komt ook iemand om je te vertellen over de bijbel en wat daar belangrijk aan is. Verder ga je een kerktoren beklimmen, een moskee of synagoge bezoeken en aan het eind bereiden we samen een leuke dienst voor en gaan we samen eten. Je hoeft je dus niet te vervelen. En o ja, we sluiten elke dinsdagavond af, met de snoeppot. In de schoolvakanties blijven ook wij lekker thuis en is er dus geen catechese.

Wanneer, hoe laat en waar?
Start: dinsdag 6 oktober om 19.15 uur
Tijd: 19.15 – 20.00 uur
Plaats: in de Ontmoetingskapel aan de Kapelweg
Praat er eens over met je vader/moeder/verzorgende

Heb je zin om erbij te zijn, meld je dan aan vóór 30 september via een emailbericht aan Lia Turkesteen: turkesteen@hetnet.nl en vergeet er dan niet bij te zetten wat je telefoonnummer is en op welk emailadres we je nog informatie kunnen sturen als dat nodig is!

Hartelijke groeten en tot ziens!

Tertia Huyser, Simon Dingemanse, Lia Turkesteen


Tags: , Deel dit bericht: