Nieuws

De Proeftuin van De Ladder

Geplaatst: 6 april, 2021

We hebben heel leuk nieuws! De tekeningen voor De Proeftuin van De Ladder zijn af.

Achter de school bij het water zullen we een tuin creëren met voornamelijk eetbare vaste planten, aangevuld met moestuinbakken. De kinderen van de leerlingenraad hebben ook meegedacht over het gebruik van De Proeftuin en via een moeder van school (www.biodiversituin.nl) heeft het ontwerp gemaakt. De tuin wordt een prachtige aanvulling op het onderwijs. Kinderen leren door te ontdekken, te ervaren en te proeven alles over de natuur. Ook hopen we een veilige en voedzame plek te bieden aan vogels, padden en kikkers, insecten en egels. Dit voorjaar willen wij met een groepje vrijwilligers De Proeftuin gaan inrichten. Ook is het belangrijk dat er periodiek onderhoud plaatsvindt, zodat we de tuin volgend schooljaar ook echt kunnen gebruiken in het projectonderwijs onder begeleiding van onze vakspecialist natuur meester Jaap.

Wij zoeken een paar ouders met wie we de tuin kunnen gaan opbouwen en/of onderhouden. En we zoeken stekjes van planten en andere materialen. Wil je helpen of heb je planten/materiaal over? Fijn! Laat het dan maar weten via: administratie@deladder.nl .

Planten:
– Aardbei, Herfstframboos, (Doornloze)
Braam, Kruisbes, Honingbes, Aalbes
– Meidoorn (inheemse struik), Gele kornoelje (inheemse struik) Rode kornoelje (inheemse struik) Rode kamperfoelie (inheemse struik) Gewone vlier (inheemse struik) Lijsterbes (inheemse struik)
– Nine star broccoli, Eeuwige moes, Brave hendrik, Rabarber, Bloedzuring, Roomse Kervel
– Lavas, Roomse Kamille, Appelmunt, Citroenmelisse, Dragon, Oerprei, Bieslook, Daslook
– Knoflook, Stengelui, Look-zonder-look

Overige materialen:
– Tuinbankjes
– Houtsnippers

Als school willen we het achterste gedeelte van het plein aan de vijverkant vrij van tegels maken. Als we het hek een stukje verplaatsen, kunnen we een grotere schooltuin met groen gedeelte creëren. Dit gedeelte is apart van het grote speelplein en zal alleen gebruik worden onder begeleiding van
meester Jaap tijdens zijn natuurlessen.

Laat het ons weten als je de school hierbij wil helpen met de schooltuin. Het is fijn om op deze manier zoveel ouderbetrokkenheid te merken dat we de school zijn samen met leerlingen, leerkrachten én ouders!


Deel dit bericht: