Groep 1a

Bezoek
een open
ochtend

Submenu

Groep 1a

Op dit moment zie je de berichten van groep 1a. Klik hier voor een totaaloverzicht van deze groep.


Afsluiting project: “Wat is leven”

Geplaatst: 22 oktober, 2018

Het project “Wat is leven” hebben we voor de herfstvakantie afgesloten. Meester Jaap kwam een natuurles over wormen geven waarbij de kinderen allemaal een worm kregen om te onderzoeken. We kregen antwoord op verschillende vragen van de vraagmuur zoals bijv. of  wormen botten hebben. Ook hebben we buiten de vlinders die uit de cocon kwamen vrij gelaten en is er een insectenhotel gemaakt en buiten opgehangen aan de boom. Tijdens vrij knutselen met papier en een w.c.rol maakten de kinderen nog prachtige insecten. Vrijdag voor de vakantie gingen we nog lekkere honingkoekjes bakken en leerden we van alles over een recept, wegen en meten.

 

 

 


Tags: ,

Project : Kriebelbeestjes

Geplaatst: 27 september, 2018

Inmiddels is het nieuwe schooljaar alweer een aantal weken van start gegaan. We hebben het erg gezellig met de kinderen die nieuw bij ons in de klas zijn gekomen. We zijn al snel begonnen met het nieuwe schoolbrede project “Wat is leven”. De beide kleutergroepen hebben gekozen om het project over kriebelbeestjes en de imker verder uit te gaan diepen. Allerlei insecten die op, onder en boven de aarde kruipen en vliegen komen aan de orde. Buiten wordt er enthousiast gezocht naar allerlei kleine beestjes. We hebben een ontdekhoek waar de kriebelbeestjes zoals bijv. spinnen en kevers in een potje onder een vergrootglas worden genomen. De kinderen kunnen de beestjes opzoeken op een kaart of boekje en ze natekenen. Ook kan er verkleed worden als een bij, vlinder of lieveheersbeestje. Spannend want we ook een vlinderbak met eitjes, rupsjes en coconnen in de klas gekregen. Hier gaan we in de loop van de weken kijken naar de verandering van de eitjes naar vlinders. Ook heeft een opa een gastles gegeven over bijen en het werk van de imker. De kinderen mochten van een lepeltje honing proeven ….mmmm, en ook zelfs even het imkerpak aantrekken. Tot de herfstvakantie zijn we nog bezig met het project en gaan we nog een bijenkorf kleien en een insectenhotel maken.

 

  

  

  We horen er allemaal bij !!!!

 


Tags: ,

Koningsspelen

Geplaatst: 22 april, 2016

Koningsspelen2016Koningsspelen20162Wat een feest vandaag! De kinderen vermaken zich heel goed tijdens de Koningsspelen. En wat een hulp van ouders, bedankt!


Tags: , , , , , , , , ,

Goede doel Kameroen

Geplaatst: 8 november, 2015

KameroenOns goede doel voor dit schooljaar is sparen voor een school in Kameroen. Dit doen wij samen met  de organisatie LiveBuild. Deze stichting ondersteunt mensen in Kameroen en Nederland, om vanuit hun eigen talent het leven van zichzelf en anderen te verbeteren. LiveBuild biedt mensen de kans om hun eigen talenten in te zetten voor een mooiere wereld.

Wij gaan voor een school in Nitsaw (Kameroen) sparen, omdat het schoolgebouw veel te wensen overlaat. Op dit moment voorziet de school ruim 300 kinderen van onderwijs maar hebben zij slechts twee fatsoenlijke klaslokalen tot hun beschikking. In het project werken we aan de bouw van vier lokalen, een kantooropslag en toiletten met watervoorziening.

Op donderdag 5 november vond de start van de actie op school plaats. Vrijwilligers van LiveBuild kwamen naar De Ladder om de kinderen wat te leren over Kameroen. Na de informatieronde gingen de kinderen verschillende workshops volgen zoals: dans, muziek,koken, maskers maken en er kwam een verhalenverteller.

Op 8 november tijdens de schoolprojectviering krijgen de ouders de gewenste informatie. Gedurende het schooljaar vinden er diverse acties plaats. Wij zijn erg gemotiveerd om er een geslaagd project van te maken!


Tags: , , , , , , , , ,