Groep 3

Bezoek
een open
ochtend

Submenu

Groep 3

Op dit moment zie je de berichten van groep 3. Klik hier voor een totaaloverzicht van deze groep.


Koningsspelen

Geplaatst: 22 april, 2016

Koningsspelen2016Koningsspelen20162Wat een feest vandaag! De kinderen vermaken zich heel goed tijdens de Koningsspelen. En wat een hulp van ouders, bedankt!


Tags: , , , , , , , , ,

Maarn Maarsbergen Natuurlijk

Geplaatst: 11 maart, 2016

Uitdelen boekZwerfvuil

Vandaag hebben de groepen 3 en 4 een heel mooi en uitdagend boek gekregen: Het 50-dingenboek. Dit is ze aangeboden door Maarn Maarsbergen Natuurlijk. We hebben meteen een van de 50 dingen gedaan: een natuurlijk schilderij maken. Bedankt voor deze leuke ochtend en het mooie boek!

 

De groepen 8 van WereldKidz Meent en De Ladder hebben vandaag meegedaan aan de zwerfafvalactie. Vanaf half negen zijn de leerlingen in groepen Maarn ingegaan om het zwerfafval op te ruimen. De kinderen hebben eerder een gastles gekregen van Jolanda Blom over zwerfafval. Ze leerden van alles over afbraaktijden en de plastic soep in de oceanen. Wist u dat een aluminium blikje en plastic flesje nooit verdwijnt uit het milieu? Daarom ruimen wij ze op en zijn supporter van schoon!


Tags: , ,

Goede doel Kameroen

Geplaatst: 8 november, 2015

KameroenOns goede doel voor dit schooljaar is sparen voor een school in Kameroen. Dit doen wij samen met  de organisatie LiveBuild. Deze stichting ondersteunt mensen in Kameroen en Nederland, om vanuit hun eigen talent het leven van zichzelf en anderen te verbeteren. LiveBuild biedt mensen de kans om hun eigen talenten in te zetten voor een mooiere wereld.

Wij gaan voor een school in Nitsaw (Kameroen) sparen, omdat het schoolgebouw veel te wensen overlaat. Op dit moment voorziet de school ruim 300 kinderen van onderwijs maar hebben zij slechts twee fatsoenlijke klaslokalen tot hun beschikking. In het project werken we aan de bouw van vier lokalen, een kantooropslag en toiletten met watervoorziening.

Op donderdag 5 november vond de start van de actie op school plaats. Vrijwilligers van LiveBuild kwamen naar De Ladder om de kinderen wat te leren over Kameroen. Na de informatieronde gingen de kinderen verschillende workshops volgen zoals: dans, muziek,koken, maskers maken en er kwam een verhalenverteller.

Op 8 november tijdens de schoolprojectviering krijgen de ouders de gewenste informatie. Gedurende het schooljaar vinden er diverse acties plaats. Wij zijn erg gemotiveerd om er een geslaagd project van te maken!


Tags: , , , , , , , , ,