Groep 3

Groep 3

Op dit moment zie je de berichten van groep 3. Klik hier voor een totaaloverzicht van deze groep.


Groep 3

Geplaatst: 17 mei, 2018

En dan is het alweer mei! De laatste periode is aangebroken. De kinderen van groep 3 kunnen lezen, schrijven en rekenen als de beste. Wat een knapperds zijn het toch!

We gaan naar Landgoed Maarsbergen, we hebben nog een ‘juffendag’ op vrijdag 8 juni en het laatste project van dit schooljaar gaat over Aarde. Er zijn al een paar kinderen die een vertelbeurt hebben gehouden. Erg leuk om ze te horen vertellen over de duinen, het strand of de ijstijd. En we gaan het nog werken met en leren over gesteente, kristallen en mineralen.

We hopen dat de laatste 8 weken net zo leuk worden als de rest van het jaar, maar dat komt met deze groep vast wel goed!!

 


Tags: ,

Musical groep 8

Geplaatst: 4 juli, 2016

Vandaag hebben de groepen 1, 2 en 3 genoten van de première van ‘De wereldreis’. De eindmusical van groep 8 vol met vrolijke liedjes en goede grappen. Aan het einde kregen de groep 8 leerlingen een welverdiende staande ovatie.

WP_20160704_13_08_44_Pro


Tags: , , , ,

Koningsspelen

Geplaatst: 22 april, 2016

Koningsspelen2016Koningsspelen20162Wat een feest vandaag! De kinderen vermaken zich heel goed tijdens de Koningsspelen. En wat een hulp van ouders, bedankt!


Tags: , , , , , , , , ,

Voorstelling klop, klop…….. wie is daar?

Geplaatst: 1 februari, 2016

In het kader van De Nationale Voorleesdagen vond er in de groepen 1,2 en 3 op maandagochtend een voorstelling plaats. Figurentheater Ennadien verzorgde Klop, klop ….. wie is daar? Het verhaal ‘We hebben er een geitje bij’ stond hierbij centraal. Het pasgeboren geitje maakte kennis met alle dieren en mocht ook nog op zoek naar het vijfde kuikentje wat zomaar weg was.

IMG_3912   IMG_3914

IMG_3902   IMG_3915


Tags: , , , ,

Goede doel Kameroen

Geplaatst: 8 november, 2015

KameroenOns goede doel voor dit schooljaar is sparen voor een school in Kameroen. Dit doen wij samen met  de organisatie LiveBuild. Deze stichting ondersteunt mensen in Kameroen en Nederland, om vanuit hun eigen talent het leven van zichzelf en anderen te verbeteren. LiveBuild biedt mensen de kans om hun eigen talenten in te zetten voor een mooiere wereld.

Wij gaan voor een school in Nitsaw (Kameroen) sparen, omdat het schoolgebouw veel te wensen overlaat. Op dit moment voorziet de school ruim 300 kinderen van onderwijs maar hebben zij slechts twee fatsoenlijke klaslokalen tot hun beschikking. In het project werken we aan de bouw van vier lokalen, een kantooropslag en toiletten met watervoorziening.

Op donderdag 5 november vond de start van de actie op school plaats. Vrijwilligers van LiveBuild kwamen naar De Ladder om de kinderen wat te leren over Kameroen. Na de informatieronde gingen de kinderen verschillende workshops volgen zoals: dans, muziek,koken, maskers maken en er kwam een verhalenverteller.

Op 8 november tijdens de schoolprojectviering krijgen de ouders de gewenste informatie. Gedurende het schooljaar vinden er diverse acties plaats. Wij zijn erg gemotiveerd om er een geslaagd project van te maken!


Tags: , , , , , , , , ,

Contact

Breeschotenlaan 26
3951 VL Maarn

Telefoon: 0343 - 442358

Alle contactgegevens


Social Media

facebook twitter Bibliotheek op school


© 2015 - 2018 Oecumenische basisschool De Ladder | Webdesign Logo4Life | Privacyverklaring