Groep 4

Bezoek
een open
ochtend

Submenu

Groep 4

Op dit moment zie je de berichten van groep 4. Klik hier voor een totaaloverzicht van deze groep.


Groep 4

Geplaatst: 27 september, 2018

We zijn dit schooljaar fijn gestart in groep 4. In deze eerste weken hebben we al behoorlijk wat nieuwe dingen geleerd. De kinderen hebben voor het eerst gewerkt op chromebooks. Dat was best even wennen, maar wat hebben ze het al snel onder de knie!

In de middagen lekker aan het werk met projectonderwijs, thema ‘Wat is leven’. Hoe leuk is het om kriebelbeestjes van door een vergrootglas te bekijken.

   

Na deze fijne eerste weken belooft het een mooi jaar te worden.

 

 


Tags: ,

Koningsspelen

Geplaatst: 22 april, 2016

Koningsspelen2016Koningsspelen20162Wat een feest vandaag! De kinderen vermaken zich heel goed tijdens de Koningsspelen. En wat een hulp van ouders, bedankt!


Tags: , , , , , , , , ,

Goede doel Kameroen

Geplaatst: 8 november, 2015

KameroenOns goede doel voor dit schooljaar is sparen voor een school in Kameroen. Dit doen wij samen met  de organisatie LiveBuild. Deze stichting ondersteunt mensen in Kameroen en Nederland, om vanuit hun eigen talent het leven van zichzelf en anderen te verbeteren. LiveBuild biedt mensen de kans om hun eigen talenten in te zetten voor een mooiere wereld.

Wij gaan voor een school in Nitsaw (Kameroen) sparen, omdat het schoolgebouw veel te wensen overlaat. Op dit moment voorziet de school ruim 300 kinderen van onderwijs maar hebben zij slechts twee fatsoenlijke klaslokalen tot hun beschikking. In het project werken we aan de bouw van vier lokalen, een kantooropslag en toiletten met watervoorziening.

Op donderdag 5 november vond de start van de actie op school plaats. Vrijwilligers van LiveBuild kwamen naar De Ladder om de kinderen wat te leren over Kameroen. Na de informatieronde gingen de kinderen verschillende workshops volgen zoals: dans, muziek,koken, maskers maken en er kwam een verhalenverteller.

Op 8 november tijdens de schoolprojectviering krijgen de ouders de gewenste informatie. Gedurende het schooljaar vinden er diverse acties plaats. Wij zijn erg gemotiveerd om er een geslaagd project van te maken!


Tags: , , , , , , , , ,