Groep 4

Groep 4

Op dit moment zie je de berichten van groep 4. Klik hier voor een totaaloverzicht van deze groep.


Project aarde

Geplaatst: 17 mei, 2018

Het jaar vliegt voorbij. We zijn in groep 4 al weer begonnen met het laatste thema van het projectonderwijs. We werken over het thema aarde in de klas. De foto’s geven jullie een indruk van wat we aan het doen zijn en wat we hebben gedaan.

Alle kinderen in de klas bereiden op dit moment een vertelbeurt voor. Elk kind mag iets vertellen over waar hij of zij zich over verwonderd met betrekking tot het project. Wat boffen wij toch met onze mooie planeet aarde!

We lezen veel, we oefenen de tafels, het klokkijken en oefenen dagelijks de erbij en eraf sommen tot 20. Het kan geen kwaad ook thuis veel te lezen en te oefenen met de tafels, het klokkijken en het automatiseren tot 20.

 

 


Tags: ,

Wonen en Bouwen

Geplaatst: 30 januari, 2018

Jaaaaa, we zijn weer onderweg! Het nieuwe project Wonen en Bouwen is begonnen. Kortom ‘werk in uitvoering’.

Het nieuwe project zijn we begonnen met een presentatie over bijzondere bouwsels. Wij zijn tot de ontdekking gekomen dat er mensen zijn die in toch wel heel bijzondere gebouwen wonen. Met de hele school hebben we vervolgens een stad gebouwd met blokken. Zie het resultaat. In de klas wordt ondertussen flink gebouwd.

 

 

 


Tags: ,

Spreekbeurten

Geplaatst: 17 januari, 2018

De kinderen uit de klas willen op eigen verzoek graag een spreekbeurt houden. Inmiddels hebben we een spreekbeurt over waterskiën en over skeelers gehad. De planning van de juffen loopt langzaam vol, steeds meer kinderen geven aan ook een spreekbeurt te willen houden. Wat een enthousiasme.

 


Tags:

Welkom in groep 4

Geplaatst: 15 september, 2017

En ja hoor, ook groep 4 is onderweg! Rekenen, taal, spelling, lezen en projectonderwijs, toch wel even anders dan in groep 3. Maar wat kunnen deze kanjers hard werken!

 

 

 

 

Tijdens het projectonderwijs staat het thema “uitvindingen en ontdekkingen” centraal. Gedurende het thema hebben de juffen zich voorgesteld aan de hand van een schort. Inmiddels krijgen ook alle kinderen het schort mee en mogen zij zich voorstellen in de klas. Op deze manier ontdekken de kinderen hun klasgenootjes.

 

 

 

 

 


Tags: ,

Koningsspelen

Geplaatst: 22 april, 2016

Koningsspelen2016Koningsspelen20162Wat een feest vandaag! De kinderen vermaken zich heel goed tijdens de Koningsspelen. En wat een hulp van ouders, bedankt!


Tags: , , , , , , , , ,

Goede doel Kameroen

Geplaatst: 8 november, 2015

KameroenOns goede doel voor dit schooljaar is sparen voor een school in Kameroen. Dit doen wij samen met  de organisatie LiveBuild. Deze stichting ondersteunt mensen in Kameroen en Nederland, om vanuit hun eigen talent het leven van zichzelf en anderen te verbeteren. LiveBuild biedt mensen de kans om hun eigen talenten in te zetten voor een mooiere wereld.

Wij gaan voor een school in Nitsaw (Kameroen) sparen, omdat het schoolgebouw veel te wensen overlaat. Op dit moment voorziet de school ruim 300 kinderen van onderwijs maar hebben zij slechts twee fatsoenlijke klaslokalen tot hun beschikking. In het project werken we aan de bouw van vier lokalen, een kantooropslag en toiletten met watervoorziening.

Op donderdag 5 november vond de start van de actie op school plaats. Vrijwilligers van LiveBuild kwamen naar De Ladder om de kinderen wat te leren over Kameroen. Na de informatieronde gingen de kinderen verschillende workshops volgen zoals: dans, muziek,koken, maskers maken en er kwam een verhalenverteller.

Op 8 november tijdens de schoolprojectviering krijgen de ouders de gewenste informatie. Gedurende het schooljaar vinden er diverse acties plaats. Wij zijn erg gemotiveerd om er een geslaagd project van te maken!


Tags: , , , , , , , , ,

Contact

Breeschotenlaan 26
3951 VL Maarn

Telefoon: 0343 - 442358

Alle contactgegevens


Social Media

facebook twitter Bibliotheek op school


© 2015 - 2018 Oecumenische basisschool De Ladder | Webdesign Logo4Life | Privacyverklaring