Groep 5

Bezoek
een open
ochtend

Submenu

Groep 5

Op dit moment zie je de berichten van groep 5. Klik hier voor een totaaloverzicht van deze groep.


Huiswerkoverzicht groep 5

Geplaatst: 18 december, 2018

Hier vindt u het huiswerkoverzicht tot de voorjaarsvakantie.


Tags:

Huiswerkoverzicht

Geplaatst: 15 oktober, 2018

U kunt hier het huiswerkoverzicht vinden tot de kerstvakantie.


Tags:

Natuurles in groep 5

Geplaatst: 25 september, 2018

Tijdens de eerste natuurles van groep 5, zijn de kinderen samen met meester Jaap op zoek gegaan naar leven in de sloot.

 


Tags:

Project ‘Wat is leven?’

Geplaatst: 25 september, 2018

Wij zijn in onze groep met schimmels bezig. Er zijn goede en slechte schimmels. Wij zijn in de groep bezig met de “slechte ” (vieze) schimmels. Ieder kind heeft  een eigen potje met “eten”, dit eten laten wij lekker beschimmelen. Wij hebben een logboek, schrijven en tekenen  hier de veranderingen in op.

De vader van Manu kwam ons maandag 24 september iets vertellen  over goede schimmels.( eetbare paddenstoelen, penicilline, gist) Wij hebben champignons bekeken en wij gaan kijken hoe de sporen van een champignon eruit zien. Het was een hele leuke ochtend.


Tags:

Huiswerkoverzicht groep 5 tot de herfstvakantie

Geplaatst: 7 september, 2018

U kunt hier het huiswerkoverzicht van groep 5 vinden tot de herfstvakantie.


Tags:

Koningsspelen

Geplaatst: 22 april, 2016

Koningsspelen2016Koningsspelen20162Wat een feest vandaag! De kinderen vermaken zich heel goed tijdens de Koningsspelen. En wat een hulp van ouders, bedankt!


Tags: , , , , , , , , ,

Goede doel Kameroen

Geplaatst: 8 november, 2015

KameroenOns goede doel voor dit schooljaar is sparen voor een school in Kameroen. Dit doen wij samen met  de organisatie LiveBuild. Deze stichting ondersteunt mensen in Kameroen en Nederland, om vanuit hun eigen talent het leven van zichzelf en anderen te verbeteren. LiveBuild biedt mensen de kans om hun eigen talenten in te zetten voor een mooiere wereld.

Wij gaan voor een school in Nitsaw (Kameroen) sparen, omdat het schoolgebouw veel te wensen overlaat. Op dit moment voorziet de school ruim 300 kinderen van onderwijs maar hebben zij slechts twee fatsoenlijke klaslokalen tot hun beschikking. In het project werken we aan de bouw van vier lokalen, een kantooropslag en toiletten met watervoorziening.

Op donderdag 5 november vond de start van de actie op school plaats. Vrijwilligers van LiveBuild kwamen naar De Ladder om de kinderen wat te leren over Kameroen. Na de informatieronde gingen de kinderen verschillende workshops volgen zoals: dans, muziek,koken, maskers maken en er kwam een verhalenverteller.

Op 8 november tijdens de schoolprojectviering krijgen de ouders de gewenste informatie. Gedurende het schooljaar vinden er diverse acties plaats. Wij zijn erg gemotiveerd om er een geslaagd project van te maken!


Tags: , , , , , , , , ,