Groep 7

Bezoek
een open
ochtend

Submenu

Groep 7

Op dit moment zie je de berichten van groep 7. Klik hier voor een totaaloverzicht van deze groep.


Huiswerkoverzicht tot aan de voorjaarsvakantie

Geplaatst: 8 januari, 2019

Een overzicht van huiswerk en activiteiten tot aan de voorjaarsvakantie vindt u hier.


Tags:

Huiswerkoverzicht tot aan de kerstvakantie

Geplaatst: 19 oktober, 2018

Een overzicht van huiswerk en activiteiten tot aan de kerstvakantie vindt u hier


Tags:

De eerste weken

Geplaatst: 27 september, 2018

De eerste weken in groep 7 zitten er alweer op. De kinderen hebben al veel nieuwe dingen mogen leren. Zo zijn ze voor het eerst aan de slag gegaan met de Chromebooks. Ook zijn we begonnen met ons nieuwe begrijpend lezen methode: Nieuwsbegrip. De informatieavond was ook een groot succes. Dank voor de grote opkomst.

Als afsluiter van deze fijne eerste weken zijn de kinderen van groep 7 op onderzoek gegaan. In het kader van thema ‘Wat is leven?’ zijn ze met meester Jaap de waterkwaliteit in Maarn gaan onderzoeken. Een erg groot succes.

 


Tags:

Huiswerk en activiteiten tot aan de herfstvakantie

Geplaatst: 3 september, 2018

Een overzicht van huiswerk en activiteiten tot aan de herfstvakantie vindt u hier.


Tags:

Koningsspelen

Geplaatst: 22 april, 2016

Koningsspelen2016Koningsspelen20162Wat een feest vandaag! De kinderen vermaken zich heel goed tijdens de Koningsspelen. En wat een hulp van ouders, bedankt!


Tags: , , , , , , , , ,

Goede doel Kameroen

Geplaatst: 8 november, 2015

KameroenOns goede doel voor dit schooljaar is sparen voor een school in Kameroen. Dit doen wij samen met  de organisatie LiveBuild. Deze stichting ondersteunt mensen in Kameroen en Nederland, om vanuit hun eigen talent het leven van zichzelf en anderen te verbeteren. LiveBuild biedt mensen de kans om hun eigen talenten in te zetten voor een mooiere wereld.

Wij gaan voor een school in Nitsaw (Kameroen) sparen, omdat het schoolgebouw veel te wensen overlaat. Op dit moment voorziet de school ruim 300 kinderen van onderwijs maar hebben zij slechts twee fatsoenlijke klaslokalen tot hun beschikking. In het project werken we aan de bouw van vier lokalen, een kantooropslag en toiletten met watervoorziening.

Op donderdag 5 november vond de start van de actie op school plaats. Vrijwilligers van LiveBuild kwamen naar De Ladder om de kinderen wat te leren over Kameroen. Na de informatieronde gingen de kinderen verschillende workshops volgen zoals: dans, muziek,koken, maskers maken en er kwam een verhalenverteller.

Op 8 november tijdens de schoolprojectviering krijgen de ouders de gewenste informatie. Gedurende het schooljaar vinden er diverse acties plaats. Wij zijn erg gemotiveerd om er een geslaagd project van te maken!


Tags: , , , , , , , , ,