Groep 7

Groep 7

Op dit moment zie je de berichten van groep 7. Klik hier voor een totaaloverzicht van deze groep.


Huiswerk en activiteiten tot aan de zomervakantie.

Geplaatst: 30 mei, 2018

Een overzicht van huiswerk en activiteiten tot aan de Cito vindt u hier


Tags:

Huiswerk en activiteiten tot aan de Cito.

Geplaatst: 18 mei, 2018

Een overzicht van huiswerk en activiteiten tot aan de Cito vindt u hier.


Tags:

Zwerfsteneneiland

Geplaatst: 24 april, 2018

Dinsdag 24 april ging groep 7 naar het ‘zwerfsteneneiland’. Daar kregen de kinderen uitleg of deze toch wel bijzondere locatie. Dit alles past ook binnen het project Aarde waar we nu als school mee bezig zijn. 


Tags:

VVN Verkeersexamen

Geplaatst: 19 april, 2018

Gisteren hebben de leerlingen hun praktijkexamen gehad. Na een spannende fietstocht en een dagje wachten kregen alle leerlingen hun diploma. Iedereen uit de klas is geslaagd voor de theorie –en praktijkexamen. HIEP HIEP!

 


Tags: ,

Huiswerk en activiteiten tot aan de meivakantie

Geplaatst: 6 maart, 2018

Een overzicht van huiswerk en activiteiten tot aan de meivakantie vindt u hier.


Tags:

Huiswerk en activiteiten tot aan de voorjaarsvakantie

Geplaatst: 15 december, 2017

Een overzicht van huiswerk en activiteiten tot aan de voorjaarsvakantie vindt u hier.


Tags:

Sinterklaas in groep 7

Geplaatst: 6 december, 2017

Sinterklaas, het blijft een leuk en spannend moment in het jaar! We hebben een fantastische dag gehad vol met mooie gedichten en surprises.

 

 


Tags:

Centraal museum Utrecht

Geplaatst: 24 november, 2017

Dinsdag 14 november is groep 7 naar het Centraal Museum in Utrecht geweest. Daar hebben we een workshop gekregen over design. Waar moet je op letten bij het ontwerpen van een design voorwerp? Originaliteit, functionaliteit, vormgeving en materiaal…. Na de workshop gingen we het museum in om verschillende ontwerpen te bekijken en soms ook uit te proberen! Het was een leuk bezoek. Hieronder wat foto’s.


Tags:

Huiswerk en activiteiten tot aan de kerstvakantie

Geplaatst: 11 oktober, 2017

Een overzicht van huiswerk en activiteiten tot aan de kerstvakantie vindt u hier.


Tags:

Project uitvindingen en ontdekkingen

Geplaatst: 11 oktober, 2017

Voor het project van deze eerste periode hebben de kinderen van groep 7 zelf een uitvinding bedacht of een verbetering gedaan op een bestaande uitvinding. De kinderen hebben daarbij allerlei technieken gebruikt om tot een mooi eindresultaat te komen. Zoals: informatie opzoeken, timmeren, verven, figuurzagen, schuren, knippen en plakken. Hieronder wat foto’s gemaakt tijdens de lessen van projectonderwijs.


Tags:

Floris fietst de Stelvio for Life!

Geplaatst: 30 augustus, 2017

Floris gaat met zijn familie en kennissen meedoen aan  Stelvio for Life op 2 september a.s.. Het doel hiervan is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar geïndividualiseerde, op de patiënt toegespitste kankerbehandelingen op basis van eigen tumor DNA-analyse.

De klas heeft afgelopen zaterdag, onder leiding van ouders, een actie gehouden om gezamenlijk geld in te zamelen voor Floris. Bij de Plus stond een kraampje om mensen te vragen om een deel van hun boodschappenzegeltjes te doneren. Elk vol zegelboekje betekent namelijk zes euro in de pot!

De Plus heeft dit initiatief ook gesteund door aan te bieden appeltaart te verkopen, waarbij een deel van de opbrengst naar het goede doel ging.

In totaal zijn er maar liefst  254 appeltaarten verkocht en is er voor €620 geld ingezameld bij de Plus.
Ook waren er nog individuele acties van kinderen en uiteindelijk kwam het eindbedrag  op €900!!!
Wij zijn onwijs trots op dit bedrag en wensen Floris veel succes met fietsen!


Tags:

Huiswerk en activiteiten tot aan de herfstvakantie

Geplaatst: 29 augustus, 2017

Een overzicht van huiswerk en activiteiten tot aan de herfstvakantie vindt u hier.


Tags:

Koningsspelen

Geplaatst: 22 april, 2016

Koningsspelen2016Koningsspelen20162Wat een feest vandaag! De kinderen vermaken zich heel goed tijdens de Koningsspelen. En wat een hulp van ouders, bedankt!


Tags: , , , , , , , , ,

Goede doel Kameroen

Geplaatst: 8 november, 2015

KameroenOns goede doel voor dit schooljaar is sparen voor een school in Kameroen. Dit doen wij samen met  de organisatie LiveBuild. Deze stichting ondersteunt mensen in Kameroen en Nederland, om vanuit hun eigen talent het leven van zichzelf en anderen te verbeteren. LiveBuild biedt mensen de kans om hun eigen talenten in te zetten voor een mooiere wereld.

Wij gaan voor een school in Nitsaw (Kameroen) sparen, omdat het schoolgebouw veel te wensen overlaat. Op dit moment voorziet de school ruim 300 kinderen van onderwijs maar hebben zij slechts twee fatsoenlijke klaslokalen tot hun beschikking. In het project werken we aan de bouw van vier lokalen, een kantooropslag en toiletten met watervoorziening.

Op donderdag 5 november vond de start van de actie op school plaats. Vrijwilligers van LiveBuild kwamen naar De Ladder om de kinderen wat te leren over Kameroen. Na de informatieronde gingen de kinderen verschillende workshops volgen zoals: dans, muziek,koken, maskers maken en er kwam een verhalenverteller.

Op 8 november tijdens de schoolprojectviering krijgen de ouders de gewenste informatie. Gedurende het schooljaar vinden er diverse acties plaats. Wij zijn erg gemotiveerd om er een geslaagd project van te maken!


Tags: , , , , , , , , ,

Contact

Breeschotenlaan 26
3951 VL Maarn

Telefoon: 0343 - 442358

Alle contactgegevens


Social Media

facebook twitter Bibliotheek op school


© 2015 - 2018 Oecumenische basisschool De Ladder | Webdesign Logo4Life | Privacyverklaring