Historie

De eerste christelijke lagere school in Maarn is in 1921 opgericht. Op 26 oktober 1973 werd de tweede christelijke lagere school De Ladder geopend in Maarn in combinatie met een kleuterschool op de Breeschotenlaan 26. De Ladder is tegelijkertijd gebouwd in de nieuwbouwwijk De Driesprong in. Uit de 120 inzendingen voor een schoolnaam, werd die van Rijk-Jan van de Pol gekozen. In 1985 zijn na uitvoerig beraad de besturen van de Christelijke school De Ladder en de katholieke school Theresia gefuseerd tot Vereniging Oecumenisch Onderwijs in Maarn. Daarbij is gekozen om de schoolnaam De Ladder aan te houden.

Aan het einde van de jaren ’80, zijn de vijf basisscholen in Maarn teruggebracht naar 3 scholen door de terugloop van leerlingen in Maarn. De Wingerd is in 1989 met De Ladder gefuseerd.

In 2017 is opnieuw de bewuste keuze gemaakt in het bestuur dat De Ladder een éénpitter blijft en niet aansluit bij een groter bestuur. De school is trots op het feit dat zij een éénpitter is door de korte lijnen die er zijn tussen bestuur en directeur. De leden van de vereniging zijn de ouders/verzorgers van leerlingen op onze school en kunnen daarmee invloed uitoefenen op het beleid. De Ladder is momenteel een bloeiende school met ongeveer 200 leerlingen.