Nieuws

Kameroen

Geplaatst: 22 april, 2016

Ntisaw – het schoolproject in Kameroen
In Ntisaw zitten kinderen op dit moment in vervallen schoollokalen. Om het onderwijs te verbeteren, zette het dorp met LiveBuild en Knowledge for Children een project op. De school in Ntisaw is inmiddels in aanbouw dankzij steun van De Ladder en dankzij bijdragen van enkele kleine fondsen en stichtingen. De Ladder heeft met de sponsorloop een cheque overhandigd van €4.368,33 waar we erg dankbaar voor zijn.

Wat kost dat nou?
De bouw van de school kost in totaal €35.471,-. Dit betreft directe bouwkosten voor materialen, de aannemer en het bouwteam. Het dorp draagt van dit bedrag ruim €10.000,- bij aan bouwmaterialen en arbeid.

De feitelijke projectkosten zijn hoger, maar Knowledge for Children en LiveBuild betalen zelf hun eigen uren voor projectmanagement, monitoring, training en onkosten. Daarmee is het mogelijk om tegen een lage investering toch de hele school te upgraden en bouwen.

Hoe verder?
Tot aan het regenseizoen dat rond mei/juni begint werken de bouwvakkers hard aan de muren en de daken. Zo zijn de nieuwe lokalen in ieder geval droog als het regenseizoen begint. Na het regenseizoen worden de klaslokalen helemaal afgewerkt, inclusief vloeren, deuren, kozijnen, schoolborden, plafonds, etc.

Hoe werkt LiveBuild?
LiveBuild is een vrijwilligersorganisatie waarbij een heel grote groep (overwegend jonge) mensen zich actief inzet. Op dit moment hebben we een klein kernteam (0,85 fte) dat betaald wordt om de coördinatie en backoffice goed te regelen. Het kernteam betalen we uit onze eigen inkomsten. We genereren inkomsten in Nederland uit evenementen, conceptontwikkeling, inspiratielezingen en door het geven van advies over sociaal ondernemen of burgerinitiatieven.

Voor meer informatie of vragen, stuur gerust een mailtje: info@livebuild.org of bezoek de website

U kunt hier zien hoe de bouw vordert in Ntisaw.


Deel dit bericht: