Nieuws

Kunstmenu

Geplaatst: 10 februari, 2017

 

 

 

 

 

Ook dit jaar doet De Ladder weer mee met het Kunstmenu en cultuurprogramma vanuit Kunst Centraal, om de kinderen gedurende hun basisschool tijd met alle disciplines in aanraking te laten komen.

De groepen 1/ 2 hebben vorige week een dansworkshop Zooi! Mooi? gehad in het speellokaal. In dit project stond het beroep vuilnisman centraal; al dansend is de vuilnisman in de schijnwerpers gezet.

De groepen 3 en 4 hebben in maart het les beeldend over Vreemde Vogels. Onder leiding van een kunstenaar in de klas maken de leerlingen een vreemde-vogel-drieluik. In mei gaan deze groepen aan de slag met het project De troubadour op het plein. Dit is een project over verhalen en muziek, met fantasie en met echte geschiedenis.

De groepen 5 en 6 leren tijdens het beeldende project Plaatselijk figuren de geschiedenis van een persoon uit de eigen omgeving kennen en maken onder leiding van een professionele fotograaf groepsportretten. Van deze portretfoto’s stellen we dan een prachtige tentoonstelling samen.

De groepen 7 en 8 gaan dit jaar aan de slag met het Mediakunst project Vlog it! Gisteren waren de kinderen uit groep 7 rechercheurs bij het oplossing van De Zaak Vlaskamp. Een geweldig leuke voorstelling in De Binder in Leersum. Groep 8 heeft in maart een voorstelling in Leersum van Brieven uit de oorlog.

Kortom: een cultureel jaar voor de kinderen van De Ladder!


Deel dit bericht: