Nieuws

Open Ochtend dinsdag 18 februari 2020

Geplaatst: 24 januari, 2020

Bent u op zoek naar een leuke en goede school voor uw kind? Kom dan sfeer proeven op de open ochtend van De Ladder op dinsdag 18 februari 2020 tussen 8:30 en 9:30 uur!
#kanjerschool #ontwikkelingsgerichtonderwijs #projectonderwijs #nieuwschoolmeubilair #leesschool #opensfeer #Maarn

 

 


Algemene informatieavond

Geplaatst: 20 januari, 2020

Graag nodigen wij ouders/ verzorgers uit voor een algemene informatieavond op dinsdag 21 januari 2020 om 20:00 uur. Op deze informatieavond worden algemene schoolontwikkelingen besproken zoals uitleg over de nieuwe rapportage vorm MijnRapportFolio en de terugkoppeling van het inspectieonderzoek. 


Bright Ideas Challenge

Geplaatst: 16 januari, 2020

Een geweldige leer- en innovatie challenge tijdens de gastles bij de RT- extra op 15 januari door Lisette met het bouwen van een tekenmachine. Super initiatief!


Muzikaal optreden

Geplaatst: 11 januari, 2020

Op donderdag 9 januari hebben Perry Hoogendijk en enkele jonge muzikanten van de Meent en De Ladder een kort muzikaal optreden verzorgd voor de groepen 5, 6 & 7. Het optreden was bedoeld als kennismaking met het Harmonieorkest Manderen en als opwarmertje voor de muziekprobeeravond. De muziekprobeeravond wordt op woensdag 29 januari door de Harmonie georganiseerd aan de Buurtsteeg 9a.
Het doel van de avond is om op een ongedwongen manier te zien en te beleven hoe leuk het is om (samen) muziek te maken. Kinderen en ouders zijn van harte uitgenodigd voor deze avond. Onder begeleiding van muziekdocenten kunnen diverse blaasinstrumenten (o.a. klarinet, trompet, hoorn, trombone) worden uitgeprobeerd. Daarna kan iedereen een optreden bijwonen van de ensembleklas. Er is alle ruimte voor vragen over de ensembleklas, instrumenten en muzieklessen. Vervolgens is het mogelijk om een repetitie bij te wonen van het groot orkest.

18.45 uur: instrumenten bekijken, bespreken en proberen,
19.30 uur: optreden ensembleklas,
20.00 uur: openrepetitie orkest.

Graag tot 29 januari!

Muzikale groeten,
Harmonie Manderen

 


Kanjerkijklessen 13 t/m 17 januari 2020

Geplaatst: 10 januari, 2020

In de week van 13 t/m 17 januari worden de Kanjerkijklessen georganiseerd waarbij ouders aanwezig mogen zijn. Kanjerlessen worden elke week in de klas gegeven en zijn de basis voor onze aanpak van sociaal emotionele ontwikkeling. Tijdens deze lessen leren kinderen hoe ze op een sociale en effectieve manier met zichzelf en andere om kunnen gaan. Er wordt gebruik gemaakt van verhalen, rollenspelen, vertrouwensoefeningen en gesprekken. In de dagelijkse praktijk wordt gebruik gemaakt van hetgeen geleerd wordt in de Kanjerlessen om conflicten op te lossen en samen te werken.

U bent welkom een kijkje te komen nemen bij deze lessen, maar u hoeft zich hiervoor niet op te geven. De les duurt ongeveer een half uur en start om 8.30 uur.

Maandag 13 januari: Kanjer kijkles groepen 1/2 b en 7.
Dinsdag 14 januari: Kanjer kijkles groep 1/2 a. 
Donderdag 16 januari: Kanjer kijkles groepen 3, 4 en 6.
Vrijdag 17 januari: Kanjer kijkles groepen 5 en 8.


Mad Science

Geplaatst: 8 januari, 2020

Dinsdag 7 januari was de geweldige wetenschap en techniek show van Mad Science voor de groepen 3 t/m 8! Kinderen kunnen zich deze week inschrijven via www.mad-science.nl voor een naschoolse wetenschap en techniekcursus. Ze hebben allemaal een inschrijffolder mee naar huis gekregen. Extra folders liggen in de directie kamer. Veel plezier met de wondere wereld van robots en programmeren.


Wij zijn genomineerd…..

Geplaatst: 7 januari, 2020

Wij zijn door onze sportcoach genomineerd voor de sportiefste school van de Utrechtse Heuvelrug! De nominatie is 6 januari aan ons uitgereikt.

Het zou natuurlijk erg leuk zijn als veel mensen op De Ladder gaan stemmen zodat we op 7 februari 2020 hopelijk de prijs in ontvangst kunnen nemen. Stemmen kan tot uiterlijk tot 30 januari via: https://www.heuvelrug.nl/sportprijzen-2019/. Doen, hè! 


Gelukkig Nieuwjaar!

Geplaatst: 1 januari, 2020

Afbeeldingsresultaat voor gelukkig nieuwjaar 2020"

Het team van De Ladder wenst iedereen een heel gelukkig 2020 toe! 


Ontwikkelingsgesprekken

Geplaatst: 20 december, 2019

In de periode van 10 tot 20 februari 2020 vinden er weer ontwikkelingsgesprekken plaats.


Kerst!

Geplaatst: 17 december, 2019

Kerst is weer in aantocht! Dit jaar wordt er met de kerstviering, op donderdag 19 december, een lichtjestocht gelopen. Deze zal plaats vinden in de wijk rondom onze school. Leerlingen van de groepen 7 en 8 zullen op deze route een verhaal uitbeelden rondom het thema Vrede uit de methode Trefwoord.

Samenvatting verhaal: In het bos zijn de dieren druk bezig met de voorbereidingen van het kerstfeest. Totdat Sneeuwuil vertelt dat het kerstfeest dit jaar niet doorgaat, want er is geen vrede in het bos. De dieren zijn van slag en geven elkaar de schuld. Dan denken ze erover na… wat houdt ‘vrede’ eigenlijk in en waar kun je die vinden?
Dit verhaal wordt vertoond in 7 scenes. Via een route met lichtjes, lopen de ouders met hun kinderen langs alle scenes.

Afbeeldingsresultaat voor kaarsjes


Kerst in school

Geplaatst: 10 december, 2019

Heel veel dank aan de oudercommissie die de school weer in kerstsfeer heeft gebracht! De school ziet er weer heel gezellig uit!


Kerst samenzang op 11 december in De Twee Marken

Geplaatst: 6 december, 2019

Afgelopen week hebben de kinderen uit de groepen 5 t/m 8 hebben de afgelopen weken al hard geoefend voor de Kerst samenzang. Dit vindt plaats op woensdag 11 december in De Twee Marken. Speciaal voor deze avond wordt in samenwerking met de basisscholen een gelegenheidskoor georganiseerd onder leiding van de ervaren  kinderkoor-dirigent Esther Crajé.

Iedereen is van harte welkom!


Sinterklaas, wat een feest!

Geplaatst: 6 december, 2019

Wat een fantastische dag hebben wij achter de rug met Sinterklaas! Wat een paar weken geleden
begon met heel veel rommel in de school, is gelukkig opgelost. We hebben Sinterklaas kunnen
verwelkomen op bijzondere wijze: hij reed in een cabrio ons schoolplein op. Op het plein hebben
wij vanochtend het filmpje bekeken dat de pieten tot drie keer toe naar binnen zijn gekomen om
rommel te maken in veel klassen. Zelfs langs een slapende juf Lianne in pyjama in haar tentje die
de wacht probeerde te houden. Gelukkig zijn de schoenen daarna gevuld en is Sinterklaas bij alle
klassen naar binnen gegaan. De kinderen hebben hun best gedaan om Sinterklaas in het zonnetje
te zetten op zijn verjaardag. En wat zijn de kinderen blij met hun leuke cadeautje en de prachtige
surprises die in de groepen 5 t/m 8 zijn gemaakt. Dank ook aan de oudercommissie en het
decoratieteam die ons heel goed hebben geholpen om er een feestelijke dag van te maken.


Waardering ‘goed’ van de inspectie!

Geplaatst: 3 december, 2019

De Ladder is eind 2019 door de inspectie bezocht en heeft de waardering ‘goed’ ontvangen als 2e school van de 42 scholen op de Utrechtse Heuvelrug! Een bestuur kan een school hier alleen voor aandragen als de basiskwaliteit op orde is en de school de eigen ambities overtuigend waarmaakt.

De afgelopen periode heeft de documenten analyse plaats gevonden, klassenobservaties in alle groepen en een presentatie door directie en IB. Tevens zijn er gesprekken gevoerd met ouders, leerlingen, leerkrachten, MR en toezichthoudend bestuur.  
De school krijgt de waardering ‘goede school’. Het onderwijsaanbod is toekomstgericht en doelgericht. De zicht op ontwikkeling zit goed in elkaar en is effectief. De kwaliteitscultuur is groot. Tevens is de veiligheid en het pedagogisch klimaat goed door onder andere voorbeeldgedrag van leerkrachten en drie jaar op rij goede resultaten vanuit de veiligheidsmonitor. Ten slotte is er een doorgaande lijn in de kwaliteitszorg. 

We hebben dit met de kinderen gevierd door het eten van een lekker gebakje omdat de school zijn samen met ouders, leerlingen en leerkrachten!


Speelgoedbank!

Geplaatst: 26 november, 2019

De kinderen van de Ladder zijn trots op al het nieuwe speelgoed dat zij de afgelopen tijd verzamelden met hun ouders en leerkrachten. Het speelgoed werd dinsdag 19 november gedoneerd en is bestemd voor Utrechtse gezinnen zonder de financiële middelen om hun kinderen een cadeautje te kunnen geven in december. 

Deze kinderen worden bij Speelgoedbank het Speelkwartier aangemeld door hulpverleningsinstellingen als de voedselbank en maatschappelijk werk. Het Speelkwartier werd opgericht vanuit de overtuiging dat speelgoed niet alleen maar leuk is, maar kinderen ook helpt bij hun ontwikkeling op sociaal, emotioneel, motorisch en cognitief gebied.

,,Ook voor veel Maarnse gezinnen leverde de actie iets op: het besef dat cadeautjes geven en krijgen niet voor iedereen vanzelfsprekend en weggelegd is, en hoe fijn het is om te kunnen delen”, aldus De Ladder. ,,De wetenschap dat je al met een klein gebaar een mooi verschil kan maken in iemands leven is iets dat kinderen niet vroeg genoeg kunnen leren.”


Rommelpieten….

Geplaatst: 21 november, 2019

Wat hebben de pieten een rommel gemaakt in de school! Om dit in het vervolg te voorkomen zijn overal camera’s opgehangen. Juf Lianne heeft op school geslapen om de wacht te houden. Ze lag nog heel diep te slapen in haar tentje bij binnenkomst van de kinderen. Toen ze eindelijk wakker werd kon het filmpje teruggekeken worden in alle klassen wat er toch gebeurd is.


Kunstcentraal

Geplaatst: 20 november, 2019

Een school leidt kinderen op voor de toekomst. Dat gaat niet alleen over rekenen, taal en lezen. Ook het creatieve vermogen is van belang. De Ladder laat de kinderen via het projectonderwijs en Kunst Centraal kennismaken met alle culturele vakken om structureel te werken aan kunstzinnige vorming. Afgelopen week zijn de groepen 7 & 8 naar de voorstelling Koning Lear gegaan over leugens, waarheid, ruzie en verzoening. In januari gaan de groepen 3 en 4 met een kunstenares met plastic afval uit de zee een nieuwe troon maken om als koning de zee te redden. In een volgend bericht meer informatie over de projecten van de andere groepen!

Afbeeldingsresultaat voor kunstcentraal

 


Sinterklaas!

Geplaatst: 19 november, 2019

Sinterklaas is weer in Nederland met heel veel pieten! Hij is zaterdag 16 november aan gekomen in Apeldoorn. In alle groepen wordt het Sinterklaasjournaal gevolgd. Omdat Sinterklaas met zoveel kinderen op De Ladder toch wat hulp nodig heeft, gaan de kinderen in de groepen 5 t/m 8 maandag 18 november lootjes trekken. 
Maandag 25 november mogen alle kinderen van De Ladder hun schoen zetten. Want je weet maar nooit… pieten zijn overal!

Ook dit jaar is Sinterklaas weer van plan om De Ladder te bezoeken op donderdag 5 december. Op naar een mooie en gezellige Sinterklaas tijd!


Schoolprojectviering

Geplaatst: 12 november, 2019

Zondag 17 november om 10:00u is de eerste schoolprojectviering van dit schooljaar. Het thema van deze viering is ‘Help!’ met het verhaal van Jakob en Esau dat centraal staat. De viering is met name gericht op de groepen 1 t/m 4 en het koor van de bovenbouw verleent haar medewerking. 
Van harte welkom.


Landelijke stakingsdag

Geplaatst: 7 november, 2019

Woensdag 6 november was de landelijke stakingsdag. Op De Ladder waren alle leerkrachten op school voor groepsbesprekingen en werkgroep overleggen. Onderwerp van gesprek was ook onze grote zorg van het grote leerkrachtentekorten. Als school willen wij vooral oplossing gericht bezig zijn hoe we mensen enthousiast kunnen krijgen om leerkracht te worden. Er is dus hard gewerkt aan onze presentatie gewerkt: ’40 jaar leerkracht; waarom het wel kan!’  En inmiddels zijn we al geboekt voor maart 2020 op de Pabo in Ede! 

Samen blijven we ons hard maken voor goed onderwijs door voldoende bevlogen leerkrachten. Want het is en blijft zo’n ontzettend mooi, boeiend en leuk vak!


Afsluiting projectthema ‘Aarde’

Geplaatst: 6 november, 2019

Deze week is de afsluiting van het project ‘Aarde’ van Projects4learning in alle groepen. Wat is er veel geleerd over de watercyclus, elementen, weersomstandigheden en sferen van de aarde.

 

Geen fotobeschrijving beschikbaar.


Voorleeswedstrijd

Geplaatst: 17 oktober, 2019

Op vrijdag 11 oktober was het dan eindelijk zover: de afsluiting van De Kinderboekenweek met de jaarlijkse voorleeswedstrijd. Er werd mooi op toon en duidelijk voorgelezen door alle kandidaten.
We hebben een goede vertegenwoordigster voor de regionale voorleeswedstrijd; veel succes en heel veel plezier!


Hoog bezoek!

Geplaatst: 11 oktober, 2019

Hoog bezoek op donderdag 10 oktober tijdens De Kinderboekenweek! De schrijfster Mathilda Masters van de serie ‘De keukenprins van Mocano’ was op bezoek bij de groepen 4, 5 en 6 om meer te vertellen over haar boeken en hoe je schrijver wordt. Daarna kwam ze nog handtekeningen uitdelen bij groep 7. Veel dank aan boekwinkel  Boek & Koek uit Maarn.Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, binnen


Projectthema ‘Aarde’

Geplaatst: 11 oktober, 2019

Alle groepen zijn enthousiast van start gegaan met het thema ‘Aarde’. Door middel van uitleg, opdrachten, proefjes en onderzoeksvragen leren en verwonderen de kinderen zich over de processen in en om de aarde.

In de groepen 1 en 2 werken de kinderen over verschillende soorten water, de watercyclus inclusief de verschillende wolken types, over kringloop water en het leven in en op het water. In de groepen 3 en 4 werken de kinderen over de vier elementen aarde, lucht, water, vuur en krijgen ze kennis van de verschillende lagen van de atmosfeer. In de groepen 5 en 6 werken de kinderen over de cycli van de weersomstandigheden water, wind en regen en wat het effect is op de aarde. Daarnaast leren ze over de effecten van het weer en het veranderen van het landschap met ijstijden, vulkanen etc.. In de groepen 7 en 8 leren de kinderen over de vier sferen van de aarde (lithosfeer, hydrosfeer, atmosfeer en biosfeer) en waarom deze belangrijk zijn voor het leven op aarde. Ze zullen hier verschillende proefjes mee doen.

Een geweldig interessant thema, waar kinderen veel onderzoeksvragen onderzoeken!


Start Kinderboekenweek

Geplaatst: 4 oktober, 2019

De Kinderboekenweek 2019 is afgelopen dinsdag 1 oktober feestelijk geopend met een toneelstukje. Opgevoerd door juf Mirjam, juf Daniëlle, juf Esther, juf Willianne en meester Timon. Er werd door juf Bianca mooi voorgelezen uit het boek “Er kan nog meer bij”.
Alle kinderen van De Ladder waren hierbij aanwezig in de aula van de school. Vrijdag 11 oktober sluiten wij de Kinderboekenweek weer af met onze jaarlijkse voorleeswedstrijd.


Vakdocenten voor het komende schooljaar

Geplaatst: 25 juni, 2019

De Ladder heeft een start gemaakt met ontwikkelingsgericht onderwijs, kortweg OGO. als didactische uitgangspunt. In het kader van de brede persoonlijke ontwikkeling, passend OGO zullen wij volgend schooljaar met maar liefst 4 vakdocenten gaan werken! Wij stellen hen graag aan u voor!

Vakdocent drama

Mijn naam is Marleen Molendijk en met veel plezier kijk ik uit naar de dramalessen die ik komend schooljaar op ‘De Ladder’ aan groep 1 t/m 8 ga geven.
‘Fantasie, expressie, emoties, energie, lef & verbeelding.’  Dat zijn allemaal termen en vaardigheden die in de dramalessen aan bod zullen komen, in verschillende vormen. Spelplezier staat hierbij altijd voorop!
Vol enthousiasme, vertrouwen gevend en energiek neem ik alle kinderen van ‘De Ladder’ graag mee in de mooie wereld van het theater. 3….2….1… ACTIE!

 

 

 

Vakdocent natuur

Ik ben al vele jaren werkzaam op De Ladder. In het nieuwe schooljaar ga ik één dag in de week aan de slag als vakleerkracht natuur. Mijn passie is de natuur. In mijn vrije tijd ben ik vaak in de vroege ochtend of late avond in de natuur op plekken waar wilde dieren zich laten zien.
Op de Ladder ga ik komend jaar natuurlessen geven aan groep 1 t/m 8. De nadruk ligt op het beleven en ervaren van de natuur met alle zintuigen en op zelf ontdekkend leren. Basiskennis over de natuur wordt o.a. opgedaan met  eigen ervaringen. De kinderen kunnen de natuur zien, voelen, horen, ruiken en zelfs proeven. Ik heb er véél zin in !

 

Vakdocent gym

Ik ben Marijke Schaafsma en verzorg 1 keer per week de lessen bewegingsonderwijs voor de groepen 3 t/m 8. Tijdens de gymlessen wil ik graag dat de kinderen veel en met veel plezier bewegen waarbij ze steeds nieuwe bewegingen en activiteiten ontdekken.

 

 

 

Vakdocent ICT

Mijn naam is Henrike van Manen. Inmiddels alweer heel wat jaar werkzaam op De Ladder. Naast mijn werk in de groep ben ik ICT coördinator. Komend jaar mag ik ook ICT-lessen gaan geven in de groepen 3 t/m 8. De kinderen gaan oefenen met verschillende kanten van ICT. Het zal gaan aansluiten bij projectonderwijs, maar kan ook bij andere ontwikkelingsgebieden gebruikt gaan worden.

 


Nieuw meubilair!

Geplaatst: 25 juni, 2019

Kinderen, leerkrachten en ouders zijn allemaal heel blij met het prachtige meubilair dat
is geleverd! Neem gerust een kijkje in de hele school om alles te komen bewonderen!

 

 


Ladder in Bizz markt!

Geplaatst: 22 juni, 2019

Vrijdag 21 juni was de jaarlijkse Ladder in Bizz markt. Een groot succes en de sfeer op de markt was geweldig.
Grote dank aan de ondernemingen in Maarn: de Plus, Boek & Koek, Joli, de DA en Echte Bakker van der Woerd.

 


Schooluitje groepen 1 & 2

Geplaatst: 22 juni, 2019

De drie kleutergroepen zijn vrijdag 21 juni met de bus naar belevingsboerderij Molenwaard gegaan.
Geitjes knuffelen, tractor rijden, bootje varen, vlindertuin, moestuin bekijken en nog veel meer. Met een boerendiploma moe maar voldoen zijn ze naar huis gegaan. Wat een succes!

 

 


Open Ochtend 19 juni 2019

Geplaatst: 21 mei, 2019

Op woensdag 19 juni tussen 8:30 u – 9:30 u is de open ochtend voor zowel huidige, als nieuwe ouders. Leerlingen uit groep 8 zullen rondleidingen verzorgen aan ouders die op zoek zijn naar een school voor hun kind.
Huidige ouders zijn deze ochtend ook van harte welkom om een kijkje te nemen in de klas van hun kind.

In verband met het opstellen van de formatie 2019-2020 is het van belang dat wij inzichtelijk hebben welke kinderen die 4 jaar worden naar De Ladder komen, zodat we een goede klassenindeling kunnen maken.

Zegt het voort!