Nieuws

Studiedag 21-01-2022

Geplaatst: 25 januari, 2022

Vrijdag 21 januari hadden wij als team een studiedag. Wat komt er op zo’n allemaal aanbod, dat delen wij graag met u. De ochtend zijn wij begonnen met een kanjer oefening. De komende periode staat de oefening motor en benzinepomp centraal. * Hieronder kunt u daarover meer lezen * . Wij hebben met elkaar deze oefening ook uitgevoerd. Zo ervaren wij ook zelf wat de kinderen ervaren tijdens zo’n oefening.
Daarna hebben wij onder leiding van de werkgroep Ontwikkelingsgericht Onderwijs (OGO) gekeken naar de taallessen die wij koppelen aan het projectonderwijs. Wat gaat al goed en waar moeten wij nog aandacht aan besteden. De werkgroep heeft een helder beeld gekregen van de vervolgstappen die wij gaan zetten als team. Vervolgens zijn wij verder gegaan met het voorbereiden van het nieuwe project: ‘Vieren en herdenken’. De werkgroep geeft eerst uitleg aan het team over het thema. Ook heeft de werkgroep een opening van het project voorbereid. Wat dit gaat worden houden wij nog even geheim.
Daarna zijn wij in kleine groepen uit elkaar gegaan om de lessen van het nieuwe project te bedenken. Dit jaar zijn wij gestart met het verder ontwikkelen van kind gesprekken. Met elkaar hebben wij besproken waar wij nu staan en hebben wij onze eigen kind gesprekken geëvalueerd.
De dag hebben wij afgesloten met het verkennen van het borgen van onze kwaliteit. Dit willen wij gaan doen door middel van ambitiekaarten en kwaliteitskaarten.

* In de klas wordt in de komende periode de oefening motor en benzinepomp gedaan. De kinderen leren om de aandacht bij zichzelf en hun werk te houden (hun benzinepomp dicht) ondanks dat er een motortje (dit is een kind dat raar en gek mag doen) door de klas gaat. *


Plannen 2022

Geplaatst: 11 januari, 2022

Na het terugkijken op 2021 is het ook tijd om nieuwe plannen voor 2022 te maken. Deze plannen maken wij met elkaar, door het voeren van gesprekken en het leveren van input vanuit verschillende werkgroepen. Wij kwamen vooral tot de conclusie dat de afgelopen jaren veel mooie nieuwe ontwikkelingen zijn ingezet. Deze ontwikkelingen willen wij graag behouden, daarvoor moeten wij dit gaan borgen.
● Wij gaan onze ontwikkelingen vastleggen in kwaliteitskaarten die wij periodiek evalueren en bijstellen waar nodig.
● Wij gaan ontwikkelingsgericht onderwijs verder vorm geven door ons taalonderwijs verder te integreren met ons projectonderwijs. Waarbij wij ook de ontwikkeling van de kinderen vastleggen in MijnRapportfolio.
● Wij gaan kritisch kijken naar ons eigen didactisch handelen door middel van observaties onze eigen leerdoelen opstellen om nog betekenisvoller les te kunnen geven.
● Wij willen onze gemiddelde groepsgrootte van 22 leerlingen vasthouden.
● Wij hopen stappen te kunnen zetten in het proces van onze huisvesting, waarbij wij drie scenario’s gaan onderzoeken (renovatie huidig gebouw, nieuwbouw op huidige plek, nieuwbouw op andere locatie in Maarn). 


Gelukkig & Gezond 2022!

Geplaatst: 1 januari, 2022

Het team van De Ladder wenst jullie een gelukkig & gezond 2022 toe!


Successen van 2021

Geplaatst: 30 december, 2021

Aan het einde van 2021 is het ook tijd om terug te kijken naar wat wij het afgelopen jaar hebben bereikt. Het is niet helemaal gelukt om alle doelen van het jaarplan 2021 te behalen. Waarbij corona een rol heeft gespeeld en de wisseling tussen Lianne en Simone. Deze doelen hebben wij doorgeschoven naar 2022 om dan alsnog te behalen.

Graag delen wij wat wel is gelukt!
● Ontwikkelingsgericht onderwijs wordt steeds meer vorm gegeven door de taallessen te koppelen aan het projectonderwijs.
● Het werken met MijnRaportfolio wordt steeds verder ontwikkeld, waarbij ook de kindgesprekken een mooi onderdeel zijn.
● Het werken met LIST om het motiverend leesonderwijs te geven.
● Wij hebben alle trainingen voor Snappet gevolgd, waardoor wij als leerkrachten nog beter de kinderen kunnen begeleiden.
● Wij hebben nieuwe leerkrachten en een nieuwe directeur aangenomen om ons team te versterken.
● Wij hebben de kleine groepen van gemiddeld 22 leerlingen behouden. Kortom wij zijn vooral trots op wat wij hebben bereikt met elkaar!


Gezegende Kerstdagen

Geplaatst: 17 december, 2021

Het team van De Ladder wenst u gezegende Kerstdagen en een voorspoedig 2022 toe. Wij hopen de kinderen op maandag 10 januari weer in goede gezondheid te ontmoeten op school.


Wijziging maatregel snottebellen beleid en zelftesten

Geplaatst: 10 december, 2021

Afgelopen week heeft er een wijziging plaatsgevonden over het testen bij milde klachten en is er meer informatie beschikbaar gekomen over het leveren van zelftesten voor de kinderen van groep 6 t/m 8. Graag informeren wij u hierover.

Snottebellen beleid
Als medewerkers of kinderen milde klachten hebben, dan nemen zij eerst een test af voordat zij naar school komen. Deze test hoeft niet meer bij de GGD te zijn gedaan, dit mag nu ook een zelftest zijn. Wilt u uw kind niet laten testen bij de GGD en geen zelftest afnemen, dan mag uw kind weer naar school als uw kind 24 uur klachtenvrij is.

Zelftesten
Vanuit het ministerie hebben wij bericht gekregen dat deze week de zelftesten voor de kinderen van groep 6 t/m 8 geleverd worden. Op deze wijze wordt u gefaciliteerd om het advies van de overheid op te kunnen volgen en kinderen in groep 6, 7 en 8 thuis twee keer per week preventief te testen. Zodra de zelftesten binnen zijn op school worden deze verdeeld onder de kinderen om mee naar huis te nemen.


Ons goede doel van dit schooljaar 2021-2022

Geplaatst: 23 november, 2021

 

Hier is dan eindelijk de hele film van ons goede doel!
Meester Timon, de ambassadeurs van groep 8, Teun (zoon van juf Audrey) en juf Iris zijn allemaal te zien in dit lange filmpje… boordevol informatie over dit geweldige doel.
Veel kijkplezier!

Promo show Mad Science

Geplaatst: 19 november, 2021

Er stond gepland dat op maandag 10 januari 2022 de enthousiaste medewerkers van Mad Science bij ons een promo show zouden komen geven voor de kinderen uit de groep 3 t/m 8 over wetenschap en techniek. Ontzettend leuk dat zij de kinderen komend schooljaar ook weer hun naschoolse techniekcursus aanbieden. De data daarvoor volgen i.v.m. de nieuwe Corono maatregelen.
Zij laten de kinderen op een leuke manier kennis maken met wetenschap en techniek. Bekijk via de link alvast hun website.

Op het inschrijfformulier dat de kinderen mee naar huis krijgen staat alle informatie voor de ouders.


Actie Boek&Koek

Geplaatst: 16 november, 2021

De actie van boekhandel Boek&Koek in Maarn tijdens de Kinderboekenweek is een enorm succes geweest! Bedankt voor het inleveren van alle bonnen. Wij mogen namelijk voor €205,- aan nieuwe boeken uitzoeken. Daar zijn wij heel erg blij mee! Deze nieuwe boeken komen in onze schoolbibliotheek te staan, zodat iedereen gebruik kan maken van de nieuwe aanwinsten. De leerkrachten hebben hun wensen door mogen geven en wij verwachten eind november de nieuwe boeken op school te hebben. 


Sinterklaas

Geplaatst: 12 november, 2021

Zaterdag 13 november is het weer zover, Sinterklaas komt aan in Nederland. Afgelopen week is het Sinterklaasjournaal al gestart. Wij volgen dit schooljaar het verhaal van het Sinterklaasjournaal. Daar gaat natuurlijk weer het een en ander mis. De kinderen van De Ladder kunnen vast helpen met het oplossen van de problemen. Sinterklaas heeft laten weten dat hij vrijdag 3 december een bezoek brengt aan De Ladder. Wij kijken er naar uit om hem en zijn pieten te ontvangen. 


Ons goede doel voor 2021-2022

Geplaatst: 12 november, 2021

*Coming soon*
Op vrijdag 19 november releasen wij een filmpje van ons goede doel 2021-2022! Benieuwd welk goede doel dit wordt? Bekijk hier alvast de trailer…

Hulpouders gezocht

Geplaatst: 4 november, 2021

Om verschillende activiteiten goed te kunnen organiseren zijn wij nog op zoek naar ouders die ons dit schooljaar willen helpen. Zo zoeken wij nog ouders die kunnen helpen bij het decoratieteam, het avondvierdaagse team en het evenemententeam. Het aanmelden kan bij de groepsleerkracht van uw kind. Dit kunt u doen door hen een mailtje te sturen, waarin u aangeeft waarbij u zou willen helpen.

We zien uw hulp graag tegemoet!


Hockey & voetbalclinic

Geplaatst: 18 oktober, 2021

Op vrijdag 8 oktober hebben de kinderen van de groepen 1 t/m 4 een hockey clinic gehad. Een geslaagde ochtend waarbij de kinderen goed kennis hebben kunnen maken met hockey als sport.
Bedankt MHC voor de goede organisatie van deze ochtend.

Vrijdagochtend 15 oktober stond de voetbalclinic gepland. De kinderen van groep 6 hadden als
eerste deze clinic. Helaas werkte het weer niet mee, waardoor zij als verzopen katjes terug kwamen op school. Daarna is besloten dat de clinics die dag niet meer door konden gaan. Natuurlijk willen wij de voetbalclinic nog wel aanbieden aan de andere groepen. Er wordt samen met SVMM gekeken naar een nieuwe datum.


Afronding thema ‘Leonardo en de Renaissance’

Geplaatst: 16 oktober, 2021

De afgelopen periode hebben wij veel geleerd over de veelzijdigheid van Leonardo Da Vinci: kunstenaar, uitvinder, adviseur, bouwer van kanonnen, etc. Leonardo had moeite met het afmaken van zijn werk en hij maakte vaak fouten. Hij leerde van zulke mislukkingen. Ook dit is een belangrijke les voor kinderen. Verder zijn de kinderen veel zelf aan de slag geweest o.a. schilderen van een zelfportret, kleien van een paard, met kosteloos materiaal een kunstwerk maken, muurkranten maken over kunst en geschiedenis.

De vrijdag voor de herfstvakantie hebben alle groepen hun werk gepresenteerd in de gangen van
de school. De kinderen hebben de werken van elkaar mogen bekijken tijdens het “rondje door de school”. De kijkvragen die bij de verschillende kunstwerken hingen zorgden ervoor dat de
kinderen geprikkeld werden, zoals in een echt museum.


Open Ochtend 29 oktober 2021

Geplaatst: 5 oktober, 2021

Nieuwsgierig naar het onderwijs op De Ladder?
Wij gaan op vrijdag 29 oktober weer sinds lange tijd een open ochtend organiseren.
Komt u ook sfeer proeven van 8.30 – 9.30 uur om te zien of dit de school is voor uw kind? Wees dan welkom!

Met vriendelijke groet, team De Ladder

 


Gastles zelfportretten

Geplaatst: 4 oktober, 2021

Vorige week hebben de groepen 5 en 6 een gastles zelfportretten maken gekregen van Carmi Venmans in het kader van ons project! 


Leonardo en de Renaissance

Geplaatst: 24 september, 2021

We zijn weer een aantal weken bezig met ons nieuwe project Leonardo en de Renaissance. Hier zien jullie wat foto’s van de onderbouw. 


Vacature leerkracht middenbouw

Geplaatst: 17 september, 2021

Ben jij, of ken jij die leuke juf of meester? Reageer dan snel op deze vacature. Delen mag ook!


Open Ochtend 29 oktober 2021

Geplaatst: 17 september, 2021

Wij gaan op vrijdag 29 oktober weer sinds lange tijd een Open Ochtend organiseren. Wilt u ook sfeer komen proeven om te zien of dit de school is voor uw kind? Wees dan welkom!

Met vriendelijke groet, team De LadderHuwelijk op school

Geplaatst: 14 september, 2021

Hoera!! Juf Sophie en meester Dennis zijn getrouwd op zaterdag 11 september 2021! We hebben het maandag 13 september nog eens goed gevierd op het schoolplein, met heel de school! Met mooi versierde bogen, een gigantische slinger en een “officiële” trouwceremonie verzorgd door juf Danielle. Hierna werden juf Sophie en meester Dennis verrast met een picknick door groep 6 & 7. Het was een geweldige dag.


Fijne zomer!

Geplaatst: 17 juli, 2021

Lieve kinderen & ouders van De Ladder,

Wij wensen jullie allemaal een heerlijke zomervakantie toe en zien jullie graag weer terug, in goede gezondheid, op maandag 30 augustus!

Zomerse groetjes van alle meesters en juffen.


Afscheid van onze directeur Lianne

Geplaatst: 9 juli, 2021

Wat kijk ik terug op een onvergetelijk afscheid! Van begin tot eind heb ik genoten. Wat een feest toen ik opgehaald werd in een knalrode versierde eend om feestelijk onthaald te worden op het schoolplein en wat een enorme eer om vereeuwigd te zijn op een straatnaambord met een echt ‘juf Lianne laantje’.

De lieve woorden op de kaartjes in het plakboek van jullie als ouders doen mij goed. Het was een feestje om de klassen rond te mogen gaan en te genieten van een afwisselend programma variërend van dansjes, quiz, liedjes, massage, spelletjes of een toneelstuk. Ik geef de knutselwerkjes, gedichtjes en aandenken een mooi plekje.

Met vriendelijke groet, Lianne


Piraten kleuterfeest

Geplaatst: 3 juli, 2021

Op vrijdag 2 juli hadden wij op school een heus piraten kleuterfeest! Voorstelling Woeste Willem, schatkistje maken, piratendiploma en een speurtocht. Ook stoer piraten-eten met een broodje piratenworst en piratenpannenkoeken. Een feest om nooit meer te vergeten!!


Wij zijn ook op zoek naar een onderbouw leerkracht!

Geplaatst: 30 juni, 2021

Altijd al als onderbouw leerkracht op De Ladder willen werken? Grijp nu je kans en solliciteer! 


Ben jij de nieuwe directeur-bestuurder van De Ladder?

Geplaatst: 11 juni, 2021

Ben jij de nieuwe directeur-bestuurder van De Ladder?

Wij zijn een school met bijna 200 leerlingen en 20 teamleden, waar goed en toekomstgericht onderwijs gegeven wordt. De school is een eenpitter en valt als enige school onder het bestuur van Vereniging Oecumenisch Onderwijs in Maarn, op de Utrechtse Heuvelrug. Op De Ladder past een betrokken, positieve en ambitieuze directeur-bestuurder, die met het team verder werkt aan het realiseren van de geformuleerde ambities uit het huidige schoolplan. Klik hier voor de profielschets: Profielschets directeur-bestuurder De Ladder


De kinderen van de RT Extra

Geplaatst: 11 juni, 2021

De leerlingen van de RT extra groep 3-4 hebben de afgelopen weken gewerkt over het milieu. Ze willen graag het milieu (omgeving) van De Ladder verbeteren op 4 punten:
● ruim je afval in en buiten de school op
● sluit deuren om warmte binnen te houden (dat is dan vooral in winter van toepassing)
● doe lichten uit als het niet noodzakelijk is
● scheiden van groenafval (er zijn prullenbakjes aangeschaft met biologisch afbreekbare zakjes)

Voor ieder onderwerp zijn posters gemaakt om iedereen te helpen herinneren aan de taak van alle leerlingen en leerkrachten van De Ladder. Ze hebben in alle klassen hun plan gepresenteerd en kregen veel enthousiaste reacties. 

 

 


Papieren handdoekjes met een goed verhaal!

Geplaatst: 4 juni, 2021

Wij gebruiken sinds kort papieren handdoekjes met een goed verhaal van The Good Roll!
100% boomvriendelijk en duurzaam. Zo hoort papier te zijn.

The Good Roll doneert 50% aan de bouw van toiletten en is gemaakt van 100% gerecycled papier, zonder chloor, kleur- en geurstoffen. Wij zijn inmiddels gekoppeld aan een school in Ghana: https://www.thegoodrollfoundation.com/project/18/saviour-school .

Zo gebruik je toch heel anders je papier om je natte handen mee af te drogen.

 

 

 

 


Hockey clinic voor de kleuters

Geplaatst: 21 mei, 2021

Wat een fantastische dag voor de kleuters om vol enthousiasme te kunnen hockeyen. Dank MHC Maarn voor de leuke hockey clinic.

#lachen

#rennen

#hockeyen


Koningsspelen

Geplaatst: 24 april, 2021

We kijken terug op een prachtige zonnige dag met de Koningsspelen. We begonnen met de hele school gezamenlijk op het plein met het zingen en dansen van het lied ‘Zij aan zij’ van Kinderen voor Kinderen. Het was een geweldige aftrap onder leiding van meester Arjan.

Vanaf 9:00u hebben de groepen 1 t/m 3 op het schoolplein spelletjes gedaan die uitgezet waren. De groepen 4 t/m 8 zijn om de beurt naar De Twee Marken gegaan waar de kinderen konden bewegen en spelen. Wat een feestelijke dag! 


Onze Proeftuin

Geplaatst: 14 april, 2021

Er is vanmiddag hard gewerkt aan de Proeftuin van De Ladder door enthousiaste ouders. En hij wordt groter! Er is een hoekje schoolplein bij getrokken voor een composthoop en een egelplekje 🦔 🦔 🦔
We zijn nog op zoek naar 3 regentonnen. Heeft iemand wat over? Mail dan naar administratie@deladder.nl.

Heel veel dank aan Elleke Berkhof en de Biodiversituin voor deze geweldige coördinatie van dit project!

#ouderbetrokkenheid  #proeftuin