Nieuws

Avondvierdaagse 14 t/m 17 juni 2022

Geplaatst: 31 mei, 2022

U heeft als ouder een e-mail ontvangen met de inschrijflink voor de Avondvierdaagse 2022. De eerste aanmeldingen druppelen al binnen, leuk dat de kinderen er zin in hebben. Wilt u als ouder een of meerdere avonden met uw kind(eren) meelopen dan kunt u dit in het aanmeldformulier opgeven. Wij hebben per avond, per afstand 3 hulpouders nodig voor de begeleiding van de groepen. Wij zullen een aantal ouders hiervoor benaderen. Wilt u zich hiervoor aanmelden dan kan dat via oc@deladder.nl .

De Avondvierdaagse vertrekt van het terrein van de Doornse IJsclub, wij verzamelen op de volgende tijden: 05 km om 18:10 uur en 10 km om 17:50 uur.

 


Voetbal toernooi

Geplaatst: 20 mei, 2022

Afgelopen week was het schoolvoetbaltoernooi. Vol enthousiasme en fanatisme hebben meerdere teams van De Ladder gestreden om poulewinnaar te worden. Daar hoorde ook een grote prijs bij, namelijk de wisselbeker. Onderling werd de druk aardig opgevoerd dat ook dit jaar de wisselbeker toch echt weer door ons gewonnen moest worden. Tot aan het laatste moment is het spannend geweest of dit zou lukken. Het is gelukt! Wij mogen de wisselbeker weer een jaartje in onze prijzenkast hebben.  


Opening Project Aarde

Geplaatst: 13 mei, 2022

Maandag 9 mei kwam de professor van Mad Science langs met een voorstelling voor de groepen 3 t/m 8. De professor heeft verschillende proefjes gedaan met de leerlingen. Een kleine opwarmer voor de opening van het project die door de leerlingen van groep 7 en 8 is voorbereid. Op donderdag 12 mei hebben de leerlingen van groep 7 en 8 in iedere groep proefjes laten zien die te maken hebben met het project Aarde. De kwaliteiten van elementen vuur, water, aarde en lucht werden gedemonstreerd.

Ook zijn op donderdag 12 mei de muzieklessen van start gegaan. Tijdens dit project komt juf Hester de groepen 1 t/m 7 muziekles geven passend bij het project. Tot aan de zomervakantie krijgen de groepen vier muzieklessen.


Open Ochtend woensdag 18 mei

Geplaatst: 10 mei, 2022

U bent op woensdag 18 mei van 8.30 tot 9.30 uur van harte welkom om sfeer te komen proeven op de Ladder tijdens onze Open Ochtend. Fijn als u ons van te voren laat weten dat u komt, dat kan door een mail te sturen naar onze directeur Simone: directeur@deladder.nl.

Heel graag tot ziens!

Hartelijk groet,
Team De Ladder


Fijne Paasdagen

Geplaatst: 15 april, 2022

Wij wensen u heel fijne Paasdagen en zien de kinderen graag weer op school dinsdag 19 april 2022.


Fonds Gehandicaptensport

Geplaatst: 5 april, 2022

Op De Ladder vinden wij dat iedereen moet kunnen sporten. Sporten draait om eerlijkheid. Als het startschot gaat, moet iedereen een even grote kans hebben mee te doen. Maar niet iedereen heeft een eerlijke kans om aan de start te komen. Er zijn namelijk 1,7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Daarom halen wij dit jaar geld op voor Fonds Gehandicaptensport. Zo kan Fonds Gehandicaptensport doorgaan met het ondersteunen van deze mensen. Want iedereen heeft het recht om te sporten. 

Daarom gaan de kinderen van De Ladder allerlei klusjes doen om geld op te halen…. denk daarbij aan:
– auto’s te wassen
– statiegeldflessen ophalen
– koekjes te bakken en te verkopen
– kleine klusjes te doen
– op de rommelmarkt spulletjes verkopen
– of een ander leuk idee


Palmpasenoptocht voor de kleuters

Geplaatst: 1 april, 2022

Op woensdag 6 april om 12.00 uur lopen de kinderen van groep 1/2a, 1/2b en 1c de Palmpasenoptocht. De kinderen hebben allemaal hun eigen Palmpaasstok die zij hebben versierd. Met elkaar lopen zij de Palmpasenoptocht, die start vanaf de ingang aan de Breeschotenlaan. Vervolgens lopen zij via de Beeklaan naar het kleuterplein. Met deze tocht en de Palmpaasstok denken wij terug aan het Palmpaasverhaal en luiden wij de lente in. 

 


Wat zijn wij trots!

Geplaatst: 1 april, 2022

Trots zijn wij op Stine uit groep 7 die de regionale ronde van de voorleeswedstrijd heeft gewonnen. Ze staat er zelfs mee in de Kaap:
https://www.nieuwsbladdekaap.nl/lokaal/onderwijs/

 

Heel goed gedaan Stine. Wij wensen je heel veel succes bij de volgende ronde!


Week van de Lentekriebels

Geplaatst: 29 maart, 2022

Vorige week stond in het teken van ‘De Week van de Lentekriebels’. Dit is een jaarlijkse projectweek voor het basisonderwijs over relaties en seksualiteit. Voor scholen is het een laagdrempelige manier om kennis te maken met het geven van lessen relationele en seksuele vorming. Alle scholen in Nederland zijn verplicht om aandacht te besteden aan seksualiteit. De seksuele ontwikkeling van kinderen begint al op hele jonge leeftijd. In elke leeftijdsfase verandert het gedrag van kinderen en willen kinderen andere dingen weten. Onderwerpen die aan bod komen zijn respectvol met elkaar omgaan, verliefdheid, het blote lichaam, seksualiteit en verschillende voorkeuren. Om te zorgen dat alle kinderen in aanloop naar volwassenheid goede informatie krijgen en leren hoe je gezonde relaties aangaat, is relationele en seksuele vorming ook op school belangrijk voordat kinderen in de puberteit komen en kinderen lichamelijk en emotioneel erg veranderen. Door relationele en seksuele vorming leren kinderen praten over relaties en seksualiteit, hun wensen en grenzen aanvoelen en aangeven en weloverwogen keuzes maken in wat ze wel en niet willen. 

 


Zet ‘m vast in uw agenda, onze volgende Open Ochtend op woensdag 18 mei 2022

Geplaatst: 25 maart, 2022


Rolstoelbasketbal clinic

Geplaatst: 19 maart, 2022

Vrijdag 18 maart hebben de kinderen van groep 7 en 8 een rolstoelbasketbal clinic gehad. Deze clinic werd gegeven door John in samenwerking met Fonds Gehandicaptensport. Eerder hebben de kinderen van groep 4 t/m 6 een presentatie gehad van John. De kinderen van groep 7 en 8 mochten nu zelf ervaren hoe het is om te sporten in een rolstoel. Meester Timon speelt zelf ook rolstoelbasketbal en had zijn eigen rolstoel meegenomen. Zo kon hij laten zien wat er allemaal wel mogelijk is als je een fysieke beperking hebt. 
Na de clinic is John ook nog langs geweest in de groepen om een presentatie te houden. Net als bij de kinderen van groep 4 t/m 6 heeft het verhaal van John veel indruk gemaakt. Zijn boodschap “altijd blijven doorzetten” zal door de kinderen niet snel worden vergeten.


Schoolprojectviering zondag 20 maart

Geplaatst: 15 maart, 2022

Op zondag 20 maart om 10.00 uur is er een schoolprojectviering in de gymzaal van de Twee Marken. De schoolprojectviering is een kerkdienst voor de kinderen en de ouders van De Ladder. In de dienst vertelt de voorganger over het thema “Ontmoeten of tegenkomen”. Kinderen worden bij deze kerkdienst betrokken. De kinderen mogen bij hun ouders zitten en genieten van de dienst. Het Ladderkoor verzamelt zich om 9.00 uur. Deze viering is gericht op de bovenbouw, maar de kinderen van de onderbouw zijn natuurlijk ook van harte welkom. Het wordt een viering met veel muziek, een mooi verhaal en een toneelstuk door groep 7. Wij ontmoeten jullie graag op deze bijzonder mooie viering met als thema: “Ontmoeten of tegenkomen” in de Twee Marken. Het adres is Trompplein 5, 3951 CR Maarn.


Ons goede doel van dit schooljaar: Fonds Gehandicaptensport

Geplaatst: 10 maart, 2022

Fonds Gehandicaptensport heeft als doel om zo veel mogelijk mensen met een beperking te laten
sporten. Het Fonds geeft voorlichting, biedt praktische en financiële ondersteuning en organiseert
clinics waarin kinderen mogen ervaren hoe leuk het is om te sporten met bijvoorbeeld een
rolstoel. De Ladder vindt het belangrijk dat iedereen kan sporten, met of zonder beperking. We mogen zelf ervaren wat sporten voor ons doet; het biedt uitdaging, plezier, samenspel, brengt ons in contact met anderen en is een fijne uitlaatklep. We mogen ook erkennen dat dit niet voor iedereen is weggelegd. Wij steunen dan ook het doel van Fonds Gehandicaptensport om zo veel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen.

In de groepen 1 t/m 3 heeft meester Timon uitleg gegeven over sporten met een rolstoel. Groep 4
t/m 6 heeft een presentatie gehad van Fonds Gehandicaptensport. Hierover heeft een leerling uit groep 6 een mooi stukje geschreven:

Met z’n allen gingen we naar de bieb. Daar zat een meneer in een rolstoel op alle klassen te wachten. Hij gaf uitleg over de gehandicaptensporten. Over wat ze daar allemaal doen, we hebben geleerd wat het precies is en wat het inhoudt. Een gehandicaptensport is gewoon een sport net zoals waar wij op zitten maar dan op een andere manier, zoals rolstoelbasketbal dat is gewoon basketbal maar dan in een rolstoel. Zo zijn er veel meer andere sporten voor gehandicapten, hij zei ook dat veel van ons ook een handicap hebben. Zoals niet goed kunnen zien, daarvoor heb je een bril. Zo zijn er nog veel meer hulpmiddelen, zoals meester Timon die heeft ook een handicap, zijn ene been is korter dan de andere. De meneer die ons uitleg gaf had ruim 42 jaar geleden een auto ongeluk, waardoor zijn rechterbeen eraf gehaald moest worden. Hij had ook een testje, een soort proef bij ons uitgehaald. We moesten onze ogen sluiten toen hoorden we een hele harde piep. Wij moesten met onze wijsvinger aanwijzen waar die piep vandaan kwam. Daarmee liet hij ons zien dat mensen die blind zijn wel nog goede zintuigen hebben, zelfs beter dan die van ons. Stel je voor dat de mensen met een handicap ook nog eens slechte zintuigen zouden hebben dat zou het niet bepaald makkelijker maken om een handicap te hebben. Dat is het ook niet perse maar als je zintuigen niet mee zouden werken dan had je het nog moeilijker gehad. Hij had ons ook nog 2 filmpjes laten zien over de gehandicaptensporten. Er worden ook overal op school blaadjes uitgedeeld voor onze sponsoractie die net begonnen is. De sporten zijn natuurlijk wel duur. Dus ik zou zeggen help mee en help de gehandicapten mensen, want zij mogen ook sporten!

De groepen 7 en 8 krijgen nog een clinic rolstoelbasketbal.
Veel klassen zijn al bezig met het ophalen van geld. Na de meivakantie zullen we nog een schoolactie opzetten. Hierover worden jullie nog geïnformeerd.

Helpen jullie ook mee om zo veel mogelijk geld op te halen voor Fonds Gehandicaptensport?


Lezen op school & thuis

Geplaatst: 27 februari, 2022

Tijdens de studiedag van vrijdag 25 februari hebben wij gekeken naar het leesonderwijs op De Ladder. Sinds twee jaar werken wij met LIST en zien positieve resultaten. Met het team hebben wij gekeken naar waarom wij op deze manier ons leesonderwijs aanbieden. Ook hebben wij gekeken wat wij nog kunnen verbeteren om de kwaliteit van ons leesonderwijs te verhogen. De leerkrachten gaan met de leerlingen leesgesprekken voeren. Leesgesprekken hebben verschillende doelen, namelijk inzicht krijgen in het leesbegrip, het leesniveau observeren, inzicht in de leesmotivatie, smaak ontwikkelen en begrip van de boekkeuze. Door de leesgesprekken kunnen de leerkrachten de leerlingen nog beter helpen bij een brede leesontwikkeling. Om de leesmotivatie van alle kinderen te verhogen houden de leerkrachten twee keer per week een boekenbabbel. Een boekenbabbel van de leerkracht heeft verschillende doelen, maar is voornamelijk bedoeld om de leerlingen te motiveren. Ook hebben wij gesproken over het belang van thuis lezen. Op school zorgen wij dat de leerlingen per dag 20 minuten lezen.


Carnavalsviering

Geplaatst: 25 februari, 2022

Op donderdag 24 februari hebben wij, passend bij het project ‘Vieren en Herdenken’, een carnavalsviering gehad. In de voorafgaande weken hebben alle kinderen geleerd over het ontstaan van carnaval, wat er wordt gevierd en hoe een carnavalsfeest eruit ziet. Ook de school werd mooi versierd in carnavalsstijl met bijpassende kunstwerken van de kinderen. Donderdagochtend kwamen een flink aantal kinderen al mooi verkleed naar school toe. In de ochtend is er in alle groepen nog hard gewerkt, maar na de lunch hebben ook de andere kinderen en leerkrachten zich verkleed. In de groepen werd er carnaval gevierd, door het lopen van de polonaise, dansjes op carnavalsmuziek, kinderen werden geschminkt en mochten hun mooie verkleedkleding showen. Om 14.00 uur hebben wij met de hele school op het schoolplein nog een grote polonaise gelopen. Helaas werkte het weer iets minder goed mee. Maar ook in de regen kon er van links naar rechts gesprongen worden. Met het carnavalslied “Toedeloe” werd de dag afgesloten en startte de krokusvakantie. 


Letterfeest in groep 3

Geplaatst: 18 februari, 2022

Vandaag was het feest in groep 3. De kinderen hebben het afgelopen half jaar ontzettend hard geoefend met letters leren en ze kennen nu alle letters. Heel erg goed gedaan groep 3! Wat zijn wij trots op jullie!
Daarom was het vandaag tijd voor een “letterfeestje”. De kinderen hebben allemaal een letterdiploma gekregen en koekjes versierd met de letters.


Open Ochtend 15 maart 2022

Geplaatst: 18 februari, 2022

U bent op dinsdag 15 maart van 8.30 tot 9.30 uur van harte welkom om sfeer te komen proeven op de Ladder tijdens onze Open Ochtend. Fijn als u ons van te voren laat weten dat u komt, dat kan door een mail te sturen naar onze directeur Simone: directeur@deladder.nl.
Heel graag tot ziens!

Hartelijk groet,
Team De Ladder

 


Promo show Mad Science

Geplaatst: 28 januari, 2022

Op maandag 9 mei 2022 komen de enthousiaste medewerkers van Mad Science bij ons een promo show geven voor de kinderen uit de groep 3 t/m 8 over wetenschap en techniek. Ontzettend leuk dat zij de kinderen komend schooljaar ook weer hun naschoolse techniekcursus aanbieden. De data hiervoor staan in de agenda.
Zij laten de kinderen op een leuke manier kennis maken met wetenschap en techniek. Bekijk via de link alvast hun website.

Op het inschrijfformulier dat de kinderen mee naar huis krijgen staat alle informatie voor de ouders.


Studiedag 21-01-2022

Geplaatst: 25 januari, 2022

Vrijdag 21 januari hadden wij als team een studiedag. Wat komt er op zo’n allemaal aanbod, dat delen wij graag met u. De ochtend zijn wij begonnen met een kanjer oefening. De komende periode staat de oefening motor en benzinepomp centraal. * Hieronder kunt u daarover meer lezen * . Wij hebben met elkaar deze oefening ook uitgevoerd. Zo ervaren wij ook zelf wat de kinderen ervaren tijdens zo’n oefening.
Daarna hebben wij onder leiding van de werkgroep Ontwikkelingsgericht Onderwijs (OGO) gekeken naar de taallessen die wij koppelen aan het projectonderwijs. Wat gaat al goed en waar moeten wij nog aandacht aan besteden. De werkgroep heeft een helder beeld gekregen van de vervolgstappen die wij gaan zetten als team. Vervolgens zijn wij verder gegaan met het voorbereiden van het nieuwe project: ‘Vieren en herdenken’. De werkgroep geeft eerst uitleg aan het team over het thema. Ook heeft de werkgroep een opening van het project voorbereid. Wat dit gaat worden houden wij nog even geheim.
Daarna zijn wij in kleine groepen uit elkaar gegaan om de lessen van het nieuwe project te bedenken. Dit jaar zijn wij gestart met het verder ontwikkelen van kind gesprekken. Met elkaar hebben wij besproken waar wij nu staan en hebben wij onze eigen kind gesprekken geëvalueerd.
De dag hebben wij afgesloten met het verkennen van het borgen van onze kwaliteit. Dit willen wij gaan doen door middel van ambitiekaarten en kwaliteitskaarten.

* In de klas wordt in de komende periode de oefening motor en benzinepomp gedaan. De kinderen leren om de aandacht bij zichzelf en hun werk te houden (hun benzinepomp dicht) ondanks dat er een motortje (dit is een kind dat raar en gek mag doen) door de klas gaat. *


Plannen 2022

Geplaatst: 11 januari, 2022

Na het terugkijken op 2021 is het ook tijd om nieuwe plannen voor 2022 te maken. Deze plannen maken wij met elkaar, door het voeren van gesprekken en het leveren van input vanuit verschillende werkgroepen. Wij kwamen vooral tot de conclusie dat de afgelopen jaren veel mooie nieuwe ontwikkelingen zijn ingezet. Deze ontwikkelingen willen wij graag behouden, daarvoor moeten wij dit gaan borgen.
● Wij gaan onze ontwikkelingen vastleggen in kwaliteitskaarten die wij periodiek evalueren en bijstellen waar nodig.
● Wij gaan ontwikkelingsgericht onderwijs verder vorm geven door ons taalonderwijs verder te integreren met ons projectonderwijs. Waarbij wij ook de ontwikkeling van de kinderen vastleggen in MijnRapportfolio.
● Wij gaan kritisch kijken naar ons eigen didactisch handelen door middel van observaties onze eigen leerdoelen opstellen om nog betekenisvoller les te kunnen geven.
● Wij willen onze gemiddelde groepsgrootte van 22 leerlingen vasthouden.
● Wij hopen stappen te kunnen zetten in het proces van onze huisvesting, waarbij wij drie scenario’s gaan onderzoeken (renovatie huidig gebouw, nieuwbouw op huidige plek, nieuwbouw op andere locatie in Maarn). 


Gelukkig & Gezond 2022!

Geplaatst: 1 januari, 2022

Het team van De Ladder wenst jullie een gelukkig & gezond 2022 toe!


Successen van 2021

Geplaatst: 30 december, 2021

Aan het einde van 2021 is het ook tijd om terug te kijken naar wat wij het afgelopen jaar hebben bereikt. Het is niet helemaal gelukt om alle doelen van het jaarplan 2021 te behalen. Waarbij corona een rol heeft gespeeld en de wisseling tussen Lianne en Simone. Deze doelen hebben wij doorgeschoven naar 2022 om dan alsnog te behalen.

Graag delen wij wat wel is gelukt!
● Ontwikkelingsgericht onderwijs wordt steeds meer vorm gegeven door de taallessen te koppelen aan het projectonderwijs.
● Het werken met MijnRaportfolio wordt steeds verder ontwikkeld, waarbij ook de kindgesprekken een mooi onderdeel zijn.
● Het werken met LIST om het motiverend leesonderwijs te geven.
● Wij hebben alle trainingen voor Snappet gevolgd, waardoor wij als leerkrachten nog beter de kinderen kunnen begeleiden.
● Wij hebben nieuwe leerkrachten en een nieuwe directeur aangenomen om ons team te versterken.
● Wij hebben de kleine groepen van gemiddeld 22 leerlingen behouden. Kortom wij zijn vooral trots op wat wij hebben bereikt met elkaar!


Gezegende Kerstdagen

Geplaatst: 17 december, 2021

Het team van De Ladder wenst u gezegende Kerstdagen en een voorspoedig 2022 toe. Wij hopen de kinderen op maandag 10 januari weer in goede gezondheid te ontmoeten op school.


Wijziging maatregel snottebellen beleid en zelftesten

Geplaatst: 10 december, 2021

Afgelopen week heeft er een wijziging plaatsgevonden over het testen bij milde klachten en is er meer informatie beschikbaar gekomen over het leveren van zelftesten voor de kinderen van groep 6 t/m 8. Graag informeren wij u hierover.

Snottebellen beleid
Als medewerkers of kinderen milde klachten hebben, dan nemen zij eerst een test af voordat zij naar school komen. Deze test hoeft niet meer bij de GGD te zijn gedaan, dit mag nu ook een zelftest zijn. Wilt u uw kind niet laten testen bij de GGD en geen zelftest afnemen, dan mag uw kind weer naar school als uw kind 24 uur klachtenvrij is.

Zelftesten
Vanuit het ministerie hebben wij bericht gekregen dat deze week de zelftesten voor de kinderen van groep 6 t/m 8 geleverd worden. Op deze wijze wordt u gefaciliteerd om het advies van de overheid op te kunnen volgen en kinderen in groep 6, 7 en 8 thuis twee keer per week preventief te testen. Zodra de zelftesten binnen zijn op school worden deze verdeeld onder de kinderen om mee naar huis te nemen.


Ons goede doel van dit schooljaar 2021-2022

Geplaatst: 23 november, 2021

https://www.youtube.com/watch?v=XZBCAzaWQjw

 

Hier is dan eindelijk de hele film van ons goede doel!
Meester Timon, de ambassadeurs van groep 8, Teun (zoon van juf Audrey) en juf Iris zijn allemaal te zien in dit lange filmpje… boordevol informatie over dit geweldige doel.
Veel kijkplezier!

Actie Boek&Koek

Geplaatst: 16 november, 2021

De actie van boekhandel Boek&Koek in Maarn tijdens de Kinderboekenweek is een enorm succes geweest! Bedankt voor het inleveren van alle bonnen. Wij mogen namelijk voor €205,- aan nieuwe boeken uitzoeken. Daar zijn wij heel erg blij mee! Deze nieuwe boeken komen in onze schoolbibliotheek te staan, zodat iedereen gebruik kan maken van de nieuwe aanwinsten. De leerkrachten hebben hun wensen door mogen geven en wij verwachten eind november de nieuwe boeken op school te hebben. 


Sinterklaas

Geplaatst: 12 november, 2021

Zaterdag 13 november is het weer zover, Sinterklaas komt aan in Nederland. Afgelopen week is het Sinterklaasjournaal al gestart. Wij volgen dit schooljaar het verhaal van het Sinterklaasjournaal. Daar gaat natuurlijk weer het een en ander mis. De kinderen van De Ladder kunnen vast helpen met het oplossen van de problemen. Sinterklaas heeft laten weten dat hij vrijdag 3 december een bezoek brengt aan De Ladder. Wij kijken er naar uit om hem en zijn pieten te ontvangen. 


Ons goede doel voor 2021-2022

Geplaatst: 12 november, 2021

https://youtu.be/_TkoWzD9LuY

*Coming soon*
Op vrijdag 19 november releasen wij een filmpje van ons goede doel 2021-2022! Benieuwd welk goede doel dit wordt? Bekijk hier alvast de trailer…

Hulpouders gezocht

Geplaatst: 4 november, 2021

Om verschillende activiteiten goed te kunnen organiseren zijn wij nog op zoek naar ouders die ons dit schooljaar willen helpen. Zo zoeken wij nog ouders die kunnen helpen bij het decoratieteam, het avondvierdaagse team en het evenemententeam. Het aanmelden kan bij de groepsleerkracht van uw kind. Dit kunt u doen door hen een mailtje te sturen, waarin u aangeeft waarbij u zou willen helpen.

We zien uw hulp graag tegemoet!


Hockey & voetbalclinic

Geplaatst: 18 oktober, 2021

Op vrijdag 8 oktober hebben de kinderen van de groepen 1 t/m 4 een hockey clinic gehad. Een geslaagde ochtend waarbij de kinderen goed kennis hebben kunnen maken met hockey als sport.
Bedankt MHC voor de goede organisatie van deze ochtend.

Vrijdagochtend 15 oktober stond de voetbalclinic gepland. De kinderen van groep 6 hadden als
eerste deze clinic. Helaas werkte het weer niet mee, waardoor zij als verzopen katjes terug kwamen op school. Daarna is besloten dat de clinics die dag niet meer door konden gaan. Natuurlijk willen wij de voetbalclinic nog wel aanbieden aan de andere groepen. Er wordt samen met SVMM gekeken naar een nieuwe datum.