Nieuws

Schoolprojectviering

Geplaatst: 12 november, 2019

Aanstaande zondag 17 november om 10:00u is de eerste schoolprojectviering van dit schooljaar. Het thema van deze viering is ‘Help!’ met het verhaal van Jakob en Esau dat centraal staat. De viering is met name gericht op de groepen 1 t/m 4 en het koor van de bovenbouw verleent haar medewerking. 
Van harte welkom.


Landelijke stakingsdag

Geplaatst: 7 november, 2019

Woensdag 6 november was de landelijke stakingsdag. Op De Ladder waren alle leerkrachten op school voor groepsbesprekingen en werkgroep overleggen. Onderwerp van gesprek was ook onze grote zorg van het grote leerkrachtentekorten. We kennen allemaal de scholen dicht in onze omgeving waar ze met 48 kinderen in een klas zitten, omdat er geen leerkrachten te vinden zijn. Hoe kan er dan goed lesgegeven worden? We maken ons oprecht zorgen!
Het lijkt zo’n mooi bedrag die 460 miljoen dat naar het onderwijs gaat. Van dit bedrag gaat incidenteel €5.198 naar De Ladder. En hier wordt geen typefout gemaakt met een 0 te weinig… Hier kan nog niet eens1 uur per week een vervanger voor iedere klas worden geregeld dat de leerkracht handelingsplannen kan schrijven.  Als school staan we daar maar niet te lang bij stil, want we willen vooral oplossing gericht bezig hoe we mensen enthousiast kunnen krijgen om leerkracht te worden. Er is dus hard gewerkt aan onze presentatie gewerkt: ’40 jaar leerkracht; waarom het wel kan!’  En inmiddels zijn we al geboekt voor maart 2020 op de Pabo in Ede! 

Samen blijven we ons hard maken voor goed onderwijs door voldoende bevlogen leerkrachten. Want het is en blijft zo’n ontzettend mooi, boeiend en leuk vak!


Afsluiting projectthema ‘Aarde’

Geplaatst: 6 november, 2019

Deze week is de afsluiting van het project ‘Aarde’ van Projects4learning in alle groepen. Wat is er veel geleerd over de watercyclus, elementen, weersomstandigheden en sferen van de aarde.

 

Geen fotobeschrijving beschikbaar.


Voorleeswedstrijd

Geplaatst: 17 oktober, 2019

Op vrijdag 11 oktober was het dan eindelijk zover: de afsluiting van De Kinderboekenweek met de jaarlijkse voorleeswedstrijd. Er werd mooi op toon en duidelijk voorgelezen door alle kandidaten.
We hebben een goede vertegenwoordigster voor de regionale voorleeswedstrijd; veel succes en heel veel plezier!


Hoog bezoek!

Geplaatst: 11 oktober, 2019

Hoog bezoek op donderdag 10 oktober tijdens De Kinderboekenweek! De schrijfster Mathilda Masters van de serie ‘De keukenprins van Mocano’ was op bezoek bij de groepen 4, 5 en 6 om meer te vertellen over haar boeken en hoe je schrijver wordt. Daarna kwam ze nog handtekeningen uitdelen bij groep 7. Veel dank aan boekwinkel  Boek & Koek uit Maarn.Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, binnen


Projectthema ‘Aarde’

Geplaatst: 11 oktober, 2019

Alle groepen zijn enthousiast van start gegaan met het thema ‘Aarde’. Door middel van uitleg, opdrachten, proefjes en onderzoeksvragen leren en verwonderen de kinderen zich over de processen in en om de aarde.

In de groepen 1 en 2 werken de kinderen over verschillende soorten water, de watercyclus inclusief de verschillende wolken types, over kringloop water en het leven in en op het water. In de groepen 3 en 4 werken de kinderen over de vier elementen aarde, lucht, water, vuur en krijgen ze kennis van de verschillende lagen van de atmosfeer. In de groepen 5 en 6 werken de kinderen over de cycli van de weersomstandigheden water, wind en regen en wat het effect is op de aarde. Daarnaast leren ze over de effecten van het weer en het veranderen van het landschap met ijstijden, vulkanen etc.. In de groepen 7 en 8 leren de kinderen over de vier sferen van de aarde (lithosfeer, hydrosfeer, atmosfeer en biosfeer) en waarom deze belangrijk zijn voor het leven op aarde. Ze zullen hier verschillende proefjes mee doen.

Een geweldig interessant thema, waar kinderen veel onderzoeksvragen onderzoeken!


Start Kinderboekenweek

Geplaatst: 4 oktober, 2019

De Kinderboekenweek 2019 is afgelopen dinsdag 1 oktober feestelijk geopend met een toneelstukje. Opgevoerd door juf Mirjam, juf Daniëlle, juf Esther, juf Willianne en meester Timon. Er werd door juf Bianca mooi voorgelezen uit het boek “Er kan nog meer bij”.
Alle kinderen van De Ladder waren hierbij aanwezig in de aula van de school. Vrijdag 11 oktober sluiten wij de Kinderboekenweek weer af met onze jaarlijkse voorleeswedstrijd.


Vakdocenten voor het komende schooljaar

Geplaatst: 25 juni, 2019

De Ladder heeft een start gemaakt met ontwikkelingsgericht onderwijs, kortweg OGO. als didactische uitgangspunt. In het kader van de brede persoonlijke ontwikkeling, passend OGO zullen wij volgend schooljaar met maar liefst 4 vakdocenten gaan werken! Wij stellen hen graag aan u voor!

Vakdocent drama

Mijn naam is Marleen Molendijk en met veel plezier kijk ik uit naar de dramalessen die ik komend schooljaar op ‘De Ladder’ aan groep 1 t/m 8 ga geven.
‘Fantasie, expressie, emoties, energie, lef & verbeelding.’  Dat zijn allemaal termen en vaardigheden die in de dramalessen aan bod zullen komen, in verschillende vormen. Spelplezier staat hierbij altijd voorop!
Vol enthousiasme, vertrouwen gevend en energiek neem ik alle kinderen van ‘De Ladder’ graag mee in de mooie wereld van het theater. 3….2….1… ACTIE!

 

 

 

Vakdocent natuur

Ik ben al vele jaren werkzaam op De Ladder. In het nieuwe schooljaar ga ik één dag in de week aan de slag als vakleerkracht natuur. Mijn passie is de natuur. In mijn vrije tijd ben ik vaak in de vroege ochtend of late avond in de natuur op plekken waar wilde dieren zich laten zien.
Op de Ladder ga ik komend jaar natuurlessen geven aan groep 1 t/m 8. De nadruk ligt op het beleven en ervaren van de natuur met alle zintuigen en op zelf ontdekkend leren. Basiskennis over de natuur wordt o.a. opgedaan met  eigen ervaringen. De kinderen kunnen de natuur zien, voelen, horen, ruiken en zelfs proeven. Ik heb er véél zin in !

 

Vakdocent gym

Ik ben Marijke Schaafsma en verzorg 1 keer per week de lessen bewegingsonderwijs voor de groepen 3 t/m 8. Tijdens de gymlessen wil ik graag dat de kinderen veel en met veel plezier bewegen waarbij ze steeds nieuwe bewegingen en activiteiten ontdekken.

 

 

 

Vakdocent ICT

Mijn naam is Henrike van Manen. Inmiddels alweer heel wat jaar werkzaam op De Ladder. Naast mijn werk in de groep ben ik ICT coördinator. Komend jaar mag ik ook ICT-lessen gaan geven in de groepen 3 t/m 8. De kinderen gaan oefenen met verschillende kanten van ICT. Het zal gaan aansluiten bij projectonderwijs, maar kan ook bij andere ontwikkelingsgebieden gebruikt gaan worden.

 


Nieuw meubilair!

Geplaatst: 25 juni, 2019

Kinderen, leerkrachten en ouders zijn allemaal heel blij met het prachtige meubilair dat
is geleverd! Neem gerust een kijkje in de hele school om alles te komen bewonderen!

 

 


Ladder in Bizz markt!

Geplaatst: 22 juni, 2019

Vrijdag 21 juni was de jaarlijkse Ladder in Bizz markt. Een groot succes en de sfeer op de markt was geweldig.
Grote dank aan de ondernemingen in Maarn: de Plus, Boek & Koek, Joli, de DA en Echte Bakker van der Woerd.

 


Schooluitje groepen 1 & 2

Geplaatst: 22 juni, 2019

De drie kleutergroepen zijn vrijdag 21 juni met de bus naar belevingsboerderij Molenwaard gegaan.
Geitjes knuffelen, tractor rijden, bootje varen, vlindertuin, moestuin bekijken en nog veel meer. Met een boerendiploma moe maar voldoen zijn ze naar huis gegaan. Wat een succes!

 

 


Open Ochtend 19 juni 2019

Geplaatst: 21 mei, 2019

Op woensdag 19 juni tussen 8:30 u – 9:30 u is de open ochtend voor zowel huidige, als nieuwe ouders. Leerlingen uit groep 8 zullen rondleidingen verzorgen aan ouders die op zoek zijn naar een school voor hun kind.
Huidige ouders zijn deze ochtend ook van harte welkom om een kijkje te nemen in de klas van hun kind.

In verband met het opstellen van de formatie 2019-2020 is het van belang dat wij inzichtelijk hebben welke kinderen die 4 jaar worden naar De Ladder komen, zodat we een goede klassenindeling kunnen maken.

Zegt het voort!


Ladder in Bizz markt

Geplaatst: 20 mei, 2019

Week 20 is het schoolbrede projectthema ‘Beroepen’ gestart. Binnen dit thema is groep 8 gestart met Ladder in Bizz; een project waarbij de kinderen een eigen bedrijf oprichten en samenwerken met ondernemingen in Maarn.
Dit jaar zijn dat: Boek & Koek, Joli, Plus, Da en Bakkerij van der Woerd.

De kinderen hebben verschillende functies in hun bedrijf. Van medewerker marketing tot hoofd financiën of directeur. Op vrijdag 21 juni 2019 tussen 12:30 u en 14:30 u verkopen ze de producten aan ouders, kinderen en andere belangstellende uit Maarn. Tevens zijn er kraampjes met pannenkoeken, drankjes, suikerspinnen etc. Het beloofd een groot succes te worden.

Komt u ook een kijkje nemen? Iedere klas gaat met de leerkracht een kwartier naar deze markt. Kinderen die geld bij zich hebben kunnen dan iets kopen. De opbrengt gaat voor 50% naar de dierenambulance en voor 50% naar de organisatie van hun eindmusical.


Schoolvoetbaltoernooi

Geplaatst: 17 mei, 2019

Maandag 13 en dinsdag 14 mei was het schoolvoetbaltoernooi voor de groepen 5 t/m 8 bij
de voetbalvelden van SVMM. Wat een gezelligheid en plezier was er te zien, zowel op als om het veld!
De kinderen hebben hun sportieve talenten laten zien waarbij ze goed hebben samengewerkt.
Voor het 4e jaar op rij is De Ladder de winnaar geworden van het schoolvoetbaltoernooi.
Van harte gefeliciteerd! Het is fijn om te zien dat de kinderen zoveel plezier beleven aan deze jaarlijkse traditie.


Koningsspelen

Geplaatst: 13 april, 2019

Vrijdag 12 april 2019 waren de koningsspelen. Een geslaagde sportieve dag waarbij kinderen, leerkrachten en vrijwilligers hebben genoten!

De groepen 1 t/m 3 zijn naar de Koeheuvels gegaan voor spelletjes.
De groepen 4 t/m 8 waren samen met andere basisscholen in Maarn & Maarsbergen sportief aan de slag gegaan op de velden van de hockeyclub en de banen van de tennisclub. Daarnaast hebben ze de Miniroparun van en voor Team Amazing (www.teamamazing.nl) gelopen. Het waren weer geslaagde Koningsspelen! Iedereen bedankt die hieraan heeft bijgedragen.


Restyling schoolgebouw

Geplaatst: 2 maart, 2019

Wat is er in de voorjaarsvakantie veel werk verzet aan het schoolgebouw! Terwijl de kinderen genoten van de voorjaarsvakantie, zijn er nieuwe vloeren gelegd, deuren geschilderd, gekleurde folies verwijderd, nieuwe logo borden geplaatst, tegels op het schoolplein recht gelegd en alle rode kolommen blauw geschilderd. Maandag 4 maart worden de kolommen donkerblauw afgelakt vanuit de kleur in ons logo. Kom allemaal een kijkje nemen in het vernieuwde schoolgebouw tijdens de open ochtend op dinsdag 5 maart om 8:30u of loop een ander moment binnen om het resultaat te bewonderen! Begin juni zal de heropening  van ons schoolgebouw plaatsvinden, nadat het nieuwe schoolmeubilair binnen is. Wij zijn ongelooflijk trots op het resultaat!Scholenonderzoek

Geplaatst: 21 februari, 2019

De onderzoeksredactie van RTL Nieuws heeft op een zo eerlijke mogelijke wijze een analyse gemaakt van de basisscholen in Nederland. De scores worden onder meer bepaald door de Inspectie van het Onderwijs, gegevens van Dienst Uitvoering Onderwijs, eindtoetsen uit 2016, 2017 en 2018 en CBS. Het blijkt dat De Ladder het in onze regio goed doet met een 7,3!

https://nieuwsbladdekaap.nl/lokaal/dit-zijn-de-beste-scholen-uit-de-gemeente-volgens-rtl-nieuws-551950


Kinderdisco

Geplaatst: 21 februari, 2019

Vorig jaar is door de leerlingenraad van De Ladder en de Meent een kinderdisco georganiseerd. De animo was groot; ruim 250 kinderen waren erbij.

Vanwege het grote succes gaan we weer een kinderdisco organiseren. De kinderen uit de leerlingenraad zijn druk bezig met de voorbereidingen.

De kinderdisco vindt plaats op zaterdag 18 mei van 18:30u – 21:00u in De Twee Marken. Gezellig als zoveel mogelijk kinderen weer komen!


Projectonderwijs

Geplaatst: 14 februari, 2019

Na een inspirerende studiedag zijn we gestart met het nieuwe thema: Leonardo en de Renaissance. De groepen 1 en 2 zijn heerlijk aan het spelen in het ‘museum’ op de gang. Als startactiviteit zijn de groepen 7 en 8 naar het Rijksmuseum gegaan. Tijdens dit project laten we ons inspireren door het multi-talent Leonardo Da Vinci. We ontdekken de wereld van anatomie, kunst, vliegen en techniek. In de komende weken wordt er in alle klassen ontdekt en geleerd. Goed kijken en observeren om zo de wereld te ontdekken en hiervan tekeningen of schilderen te maken. Proefjes en uitvindingen doen waarbij ook dingen kunnen mislukken is onderdeel van het proces. Evenals kennis verzamelen en hiervan een werkstuk maken en dit aan elkaar presenteren komt aan de orde. Wat we allemaal geleerd, gemaakt en ontdekt hebben willen we graag aan alle ouders laten zien. Op vrijdagmiddag 5 april is het museum “Leonardo op De Ladder” geopend. Exacte tijden volgen nog.


Voorleeswedstrijd

Geplaatst: 11 februari, 2019

Onze voorleeskampioen Verne is door naar de volgende ronde! De voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd was best spannend, maar eenmaal op het podium las Verne prachtig en rustig voor. Op woensdag 6 februari is de Regionale voorleeswedstrijd in Amerongen. Als echte leesschool zijn wij natuurlijk hartstikke trots op deze kanjer en wensen hem heel veel succes!


5 maart Open Ochtend!

Geplaatst: 29 januari, 2019

Op dinsdag 5 maart is er weer een open ochtend van 08:30u tot 9:30 uur. Komt u ook sfeer proeven?


Nieuw schoollogo

Geplaatst: 22 januari, 2019

Hierbij presenteren wij ons nieuwe logo en huisstijl. Voor de herkenbaarheid is het bestaande beeldmerk als basis gebruikt, aangevuld met nieuwe typografie en kleur die passend is bij de aangescherpte visie en kernwaarden. De typografie bevat letters die de handgeschreven schrijfwijze van letters aanhoudt. Ook worden er geen onnodige hoofdletters meer toegepast. Voor het kleurgebruik is gekozen voor de herkenbaarheid van de omgeving van Maarn in de sfeer van natuurlijke kleuren, groen(tinten) en blauw(tinten). Komende maand gebruiken wij om deze kleuren toe te passen in ons communicatiemateriaal in de flyer, de website, Ladderkrant, schoolgids.


Kanjer kijklessen

Geplaatst: 8 januari, 2019

In januari worden jaarlijks Kanjer kijklessen georganiseerd waarbij ouders aanwezig mogen zijn. Kanjerlessen worden elke week in de klas gegeven en zijn de basis voor de sociaal-emotionele ontwikkeling. Tijdens deze lessen leren kinderen hoe ze op een sociale en effectieve manier met zichzelf en andere om kunnen gaan. Er wordt gebruik gemaakt van verhalen, rollenspelen, vertrouwensoefeningen en gesprekken. In de dagelijkse praktijk wordt gebruik gemaakt van hetgeen geleerd wordt in de Kanjerlessen om conflicten op te lossen en samen te werken. Wij hopen dat veel ouders een kijkje komen nemen bij deze lessen, u hoeft zich hiervoor niet op te geven. De les duurt ongeveer een half uur.


Kerst!

Geplaatst: 7 december, 2018

Na de Sint is de school weer in kerststemming gebracht. De leerkracht van uw kind informeert de ouders over kerst knutsels en/of andere activiteiten in de kerstperiode. Het kerstfeest voor alle groepen is op donderdag 20 december en start om 17:30 uur in het eigen lokaal met een kerstbuffet. Er komt een intekenlijst bij iedere klas te hangen.

Na afloop van het kerstbuffet vindt de kerstviering plaats. De leerlingen van groep 5 t/m 8 spelen het kerstverhaal ‘Nenna en de herdersfluit’ voor de kinderen van groep 1 t/m 4. Het thema van dit kerstverhaal is ‘iedereen telt’. Het gaat over kinderen van een school die via een vlog het traditionele kerstverhaal vertellen. Indeling:

Groep 8 – groep 4
Groep 7 – groep 3
Groep 6 – groep 1/2 a
Groep 5 – groep 1/2 b

Om 18.45 uur gaan de kinderen terug naar de klassen. De kinderen van groep 1 t/m 3 worden door hun ouders opgehaald uit de klassen. De andere groepen gaan onder begeleiding van de leerkracht naar het plein. Er is muziek op het plein en we drinken samen nog chocomel met een koekje.