Nieuws

Verrassing

Geplaatst: 15 februari, 2021

Wat een leuke verrassing maandagochtend met een verwenpakket van Rituals voor de flexibiliteit en betrokkenheid van het team in de afgelopen periode. Dank voor deze attentie bestuur van De Ladder! Dat was een warm welkom na de glibbertochten van die ochtend.


Warm welkom

Geplaatst: 10 februari, 2021

Wat fijn om alle kinderen weer op school te zien!

De school in bedrijf is weer heel gewoon en vertrouwd.

We hebben ze een warm welkom gegeven met warme chocolademelk met slagroom, dit smaakte heerlijk na het buiten spelen in de sneeuw!


 


We gaan weer beginnen!

Geplaatst: 8 februari, 2021

Vanaf dinsdag 9 februari gaan wij weer fysiek lesgeven op school! We zijn er helemaal klaar voor en hebben er zin in.
In ons protocol leest u onder andere informatie over de heropening. Neem de tijd om dit zorgvuldig door te lezen.

In deze link vindt u ons aangepaste protocol.

We zien de kinderen heel graag dinsdag 9 februari.


The Masked Reader

Geplaatst: 28 januari, 2021

Hierbij presenteren wij de gemaskerde leerkrachten die voorlezen. Vrijdag kunnen alle kinderen hun stem uitbrengen via het stemformulier. Om de kinderen op weg te helpen ontvangen zij een lijst met foto’s van de 20 leerkrachten van De Ladder. Herken jij welke juf of meester voorleest?


Hou vol!

Geplaatst: 15 januari, 2021

We kijken enorm uit naar het moment van opening. Tot die tijd zullen we samen deze klus moeten klaren waar het gaat om onderwijs op afstand. We hebben er alle vertrouwen in dit samen met ouders, kinderen en team op de best mogelijke manier voor elkaar gaan krijgen!

#staysafe


De beste wensen voor het nieuwe jaar!

Geplaatst: 1 januari, 2021

Het team van De Ladder wenst u en jullie een heel mooi 2021 toe! 


Kerstviering

Geplaatst: 29 december, 2020

Voor de kerstvakantie hebben wij een prachtige Kerstviering gehad in alle klassen.

De kinderen hebben gekeken naar het filmpje over de Hernhutter Sterren dat de kerstcommissie gemaakt heeft. Dit filmpje kunt u hierbij bekijken: https://youtu.be/XfdRWdd6VGs. Ondertussen konden de kinderen genieten van chocolademelk met kerstkransjes. Met heel veel dank aan de oudercommissie!

Fijn om toch nog het kerstfeest te kunnen vieren.


Sinterklaasfeest

Geplaatst: 4 december, 2020

Wat een fantastisch Sinterklaasfeest! Sinterklaas, Pietje-alleen-op-reis en Rommelpiet zijn met de luchtballon aangekomen! Door de harde wind zijn ze iets verderop geland in een weiland ergens in Maarn vlakbij school. Gelukkig zijn ze daarna met de paardentrailer naar school gebracht.

Fijne pakjesavond!


Sinterklaas

Geplaatst: 24 november, 2020

Wat ziet de school er gezellig uit in de Sinterklaassfeer! 
Vorige week kregen we een brief van een Piet die met een luchtballon onderweg is naar De Ladder! Van ieder land waar hij komt, zorgt hij dat er iets naar de kinderen gebracht wordt. Vorige week waren dat mandarijnen uit Spanje. Wat zal er deze week vanuit Frankrijk komen?

Afgelopen vrijdag waren de kinderen hevig verontwaardigd toen ze hun klas vol rommel aantroffen. We weten nu precies wat er is gebeurd, want we hebben op de camerabeelden een Piet gesignaleerd die veel rommel heeft gemaakt. Via Parro is dit filmpje verspreid zodat ouders dit eventueel samen met hun kind terug kunnen kijken.

In de groepen 5 t/m 8 zijn lootjes getrokken om een surprise en gedicht te maken. Bij de intocht van Sinterklaas op 4 december mogen kinderen verkleed naar school. We volgen het Sinterklaasjournaal. Mochten kinderen verkleed op school willen komen, graag als roetveeg Piet of als Sinterklaas. Verkleden hoeft alleen voor de kinderen die dat leuk vinden en is uiteraard niet verplicht.

Op naar een gezellige Sinterklaastijd!


Sint Maarten

Geplaatst: 5 november, 2020

Elk jaar wordt in de groepen 1 t/m 3 een Sint Maarten lampion gemaakt voor 11 november. Het verhaal over dat Sint Maarten zijn mantel in tweeën splitste en deze deelde met een bedelaar wordt in alle groepen verteld. Het is een symbolisch verhaal over medemenselijkheid. Kinderen lopen op 11 november normaal gesproken langs de deuren met hun lampion. Dit jaar is het door de corona maatregelen niet mogelijk om langs de deuren te gaan. Als school willen wij op een aangepaste wijze bij Sint Maarten stilstaan. In de groepen 1 t/m 3 wordt een lampion gemaakt. Vrijdag 6 november, wordt de Sint Maarten optocht van groep 1 t/m 3 rond onze school gelopen van 14:05u – 14:15u net voor het uitgaan van de school. Ouders die hun kinderen ophalen zijn welkom om op veilige afstand  van elkaar, minimaal 1,5 meter, langs de route te komen kijken. 


School blijft open!

Geplaatst: 4 november, 2020

Wat zijn wij blij dat basisscholen ondanks de aangescherpte maatregelen open mogen blijven! Dat is fijn voor ouders, heeft de voorkeur van de leerkrachten,  maar is vooral goed voor de leerlingen. Er gaat niets boven les op school. Uiteraard zullen wij ons op school aan alle veiligheidsafspraken houden.


Aangepaste open ochtenden

Geplaatst: 2 november, 2020

Nieuwsgierig naar het onderwijs op De Ladder? Maak vrijblijvend een afspraak voor een rondleiding en kennismakingsgesprek met Lianne van den Essenburg of kijk in onze agenda wanneer de Open Ochtenden zijn het komende schooljaar! De Open Ochtend van komende vrijdag 6 november zoals eerder aangekondigd gaat vanwege de nieuwe maatregelen omtrent Corona helaas niet door.


Schooltuin

Geplaatst: 30 oktober, 2020

Er is vandaag heel hard gewerkt in de schooltuin om dit voorjaar iets moois neer te kunnen zetten!
#bolletjes #bloemen #bijtjes #vlinders #hommels


Ons goede doel: ‘De Liedjesfabriek’

Geplaatst: 27 oktober, 2020

Wat een fantastisch bedrag van €2884,62 hebben we als school in ruim een jaar tijd opgehaald voor ons goede doel ‘De liedjesfabriek’! 
De liedjesfabriek neemt liedjes op voor én met ernstig zieke kinderen. Op woensdag 14 oktober hebben de kinderen van De Ladder ervaren hoeveel plezier je kunt beleven om een schoollied op te nemen dat binnenkort te horen is hier op onze website.


Fijne herfstvakantie!

Geplaatst: 16 oktober, 2020

Heel fijne herfstvakantie! We zien elkaar weer op maandag 26 oktober.


Wijze uilen

Geplaatst: 6 oktober, 2020

Wat wordt er hard gewerkt in alle klassen! Hierdoor worden de kinderen ‘zo wijs als een uil’.
Tijdens de knutsel les in de middenbouw zijn prachtige uilen gemaakt.


Start van de Kinderboekenweek ‘En toen? over geschiedenis.’

Geplaatst: 29 september, 2020

Dinsdag 29 september hadden wij een bijzondere aftrap van de Kinderboekenweek rondom het thema ‘En toen?’ over geschiedenis. Schrijfster Vivian den Hollander heeft een boeiende presentatie over ‘Spekkie en Sproet’ gegeven in de groepen 4 en 5 en in groep 6 t/m 8 over ‘Alleen Beer mocht mee’. Dank aan Boek&Koek voor deze leuke en leerzame opening van de Kinderboekenweek!


Sportclinics

Geplaatst: 25 september, 2020

Deze weken werken wij samen met de sportverenigingen in Maarn / Maarsbergen d.m.v. hockey-, tennis-, en voetbal clinics. Is uw kind enthousiast over éen van deze sporten? Neem dan contact op met de sportverenigingen.

Tennis bij LTV Maarn, hockey bij MHC Maarn en voetbal bij SVMM. Hoe meer kinderen bij de sportverenigingen, hoe meer vreugde! We wensen alle kinderen veel sportplezier! 


Liedjesfabriek

Geplaatst: 25 september, 2020

Aangezien vorig schooljaar veel activiteiten niet door konden gaan waarbij geld opgehaald zou worden voor ons goede doel ‘De Liedjesfabriek’ hebben wij deze organisatie onvoldoende kunnen steunen. De liedjesfabriek maakt muziek voor ernstig zieke kinderen. Daarom hopen wij dat wij dit schooljaar alsnog een mooi bedrag op te kunnen halen. Op 14 oktober 2020 gaan we met De Liedjesfabriek een schoollied opnemen, waar een gave videoclip van gemaakt wordt. Kinderen kunnen een paar seconden in beeld komen net zoals bij de Lipdub. Ouders die ‘geen social media’ hebben aangevinkt, krijgen een aparte mail of ze hier wel of niet eenmalig toestemming voor geven. Tevens gaat elke klas een inzamelingsactie houden om zoveel mogelijk geld op te halen. Voor meer informatie en een leuk filmpje in 99 seconde over wat De Liedjesfabriek precies is, kunt u kijken op: www.liedjesfabriek.nl.


Thema “Uitvindingen en Ontdekkingen”

Geplaatst: 11 september, 2020

Deze week starten we met het thema “Uitvindingen en ontdekkingen”. Wat is eigenlijk het verschil tussen deze twee? Vraag je kind maar eens naar een  voorbeeld. Als het goed is kan hij of zij je dit vertellen. Verder leren de kinderen over essentiële ontdekkingen zoals vuur, ijzer en uitvindingen van vroeger zoals het wiel en een vlot. Ook leren we over revolutionaire uitvindingen die recent gedaan zijn zoals het internet of elektrische auto’s. Passend bij het thema is er een ontdekruimte ingericht waar met natuurkundige verschijnselen zoals zwaartekracht en magnetisme wordt geëxperimenteerd onder begeleiding van meester Jaap. Hoe kun je klei laten drijven? Om de informatie verder te verwerken maken de kinderen in de bovenbouw een tijdlijn of een werkstuk die ze op een later moment aan elkaar presenteren. Zelfregulering en creatief denken zijn de 21e-eeuwse vaardigheden die centraal staan in de bovenbouw. In de onderbouw staat inhibitie (je impulsen controleren) en werkgeheugen centraal.
Kortom; een geweldig thema!


Informatie Coronavirus

Geplaatst: 10 september, 2020

Kinderen en leerkrachten die geen klachten hebben, kunnen gewoon naar school komen. Wel doen wij een beroep op alle ouders om de gezondheid van hun kinderen goed in de gaten te houden. 

Het blijft voor veel ouders een lastige vraag wanneer je je kind thuis moet houden. Wij hanteren de volgende richtlijnen: 


Groep 8 op kamp!

Geplaatst: 2 september, 2020

Daar gaat groep 8! Op weg naar een onvergetelijk kamp voor de komende drie dagen.


Fijne zomervakantie!

Geplaatst: 21 juli, 2020

Nederland heeft kortste zomervakantie ⋆ Schoolvakanties-Europa.nl

Lieve ouders & kinderen,

wij wensen jullie een heerlijke zomer toe en zien jullie heel graag maandag 31 augustus 2020 weer!

Met vriendelijke groet,
team De Ladder


Workshopdag

Geplaatst: 16 juli, 2020

16 juli 2020 had groep 5 een workshopdag georganiseerd door Cinekid. 
Ze gingen aan de slag als echte regisseur, acteur, cameraman of editor en maakten met iMovie 5 topfilms. De dag erna konden we deze met elkaar bewonderen op het witte doek. Het was een topdag.


Afscheid groep 8

Geplaatst: 15 juli, 2020

Na een fantastische eindmusical en afscheidsavond gaan de kinderen uit groep 8 een nieuw avontuur aan. Wat zijn wij trots op deze kanjers die op 15 juli 2020 allemaal hebben geschitterd.

Het ga jullie allemaal goed!!


Feest! Vol liefde…

Geplaatst: 30 juni, 2020

Juf Iris en Thom zijn maandag 29 juni 2020 (ook) op school getrouwd! Een bruiloft met alles er op & er aan met o.a. een hartelijk welkom onder de bogen, trouwen op het plein, een lied en een heerlijke bruidstaart gebakken door de kinderen uit haar klas, groep 6. Wat een prachtig feest….


Aanpassing protocol m.i.v. 1 juli 2020

Geplaatst: 30 juni, 2020

Het protocol voor scholen kan wederom versoepeld worden. Het RIVM geeft aan dat de gezondheidsrisico’s voor kinderen heel beperkt zijn. Per 1 juli 2020 hoeven ook leerlingen en onderwijspersoneel geen 1,5 meter afstand meer aan te houden. De afgelopen weken hebben we gemerkt dat het binnen komen op gespreide tijden tussen 8:15 u en 8:30 u goed bevalt. De kinderen komen rustig binnen en er is tijd voor een praatje tussen de leerkracht en ieder kind. Dit blijft
voorlopig ongewijzigd. Bij het naar huis gaan aan het einde van de dag ontstaat vaker een ‘loos’ kwartier. Ook zien we dat buiten het hek bij het grote plein niet altijd 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Het plein vanaf de Breeschotenlaan is groot genoeg waar ouders uit groep 4 t/m 8 op 1,5 meter afstand van elkaar kunnen blijven, dus ouders zijn vanaf volgende week weer welkom op het grote plein.
Samengevat vanaf aanstaande woensdag 1 juli:
– Kinderen en leerkrachten hoeven geen 1,5 meter afstand te houden.
– Ouders mogen weer op het grote plein komen met 1,5 meter afstand van elkaar.
– Inlooptijden tussen 8:15 u en 8:30 u blijft ongewijzigd; dit zorgt voor een rustige binnenkomst.
– Alle kinderen zijn om 14:15 u uit.
– In- en uitgangen blijven ongewijzigd zoals het het nu ook gaat.
De overige afspraken kunt u in het aangepaste protocol lezen.Coronasticker - "1,5 m afstand houden" - By Stukdruk


Schoolfotograaf

Geplaatst: 29 juni, 2020

Op vrijdag 3 juli komt de schoolfotograaf van ieder kind een portretfoto en van iedere groep een klassenfoto maken.
Broertjes en zusjes die op De Ladder zitten kunnen ook met elkaar op de foto. Dit jaar is het helaas niet toegestaan dat externe broertjes en zusjes naar school komen door de huidige regelgeving. Na de zomervakantie ontvangt u de kaart om de foto’s te bestellen. Voor groep 8 die geen jonger broertje of zusje op De Ladder hebben, bedenken we een andere oplossing.

Waar kan je fotografie studeren? Fotografie voor beginners


Project ‘Vieren & Herdenken’

Geplaatst: 28 juni, 2020

In verschillende groepen is de afgelopen periode gewerkt rondom het thema ‘Vieren & Herdenken’. Zo hebben de kinderen in de groepen 3 en 4 na de corona tijd een plan gemaakt op welke wijze ze de corona slachtoffers willen herdenken in een park en hoe ze konden vieren dat ze weer naar school mochten door het kleien van taarten.
In de groepen 5 t/m 8 zijn werkstukken gemaakt over de levensbeschouwelijke stromingen van het Jodendom, Christendom, Hindoeïsme, Boeddhisme, Humanisme en Islam. Kinderen hebben kaarsjes versierd voor het lichtjesfeest bij het Hindoeïsme er zijn handen met henna versierd, hapjes gegeten vanuit het Suikerfeest etc. Een leuk en leerzaam project!

Wat Tamara leert van hen die een andere geloofsovertuiging hebben ...


Ouders bedankt!

Geplaatst: 19 juni, 2020

Als dank voor de fijne samenwerking tussen school en thuis tijdens de periode van thuisonderwijs ontvingen de ouders deze week allemaal een zonnebloem!
Wat zijn wij trots op hen!