Nieuws

Koningsspelen!

Geplaatst: 6 april, 2020

Voor de koningsspelen zorgen we voor een alternatief programma. Kinderen krijgen suggesties voor spelletjes die je alleen of met zijn tweeën kunt doen in je tuin met spullen die in huis te vinden zijn.
Daarnaast krijgen alle kinderen de opdracht om op te schrijven (of te tekenen voor kinderen uit groep 1 t/m 3) wat zij zouden doen als ze een dag koning zijn. Het zou leuk zijn als de kinderen een foto bijvoegen waarop ze verkleed zijn als koning. Tenslotte willen we voor de koningsspelen gezamenlijk een filmpje maken. Hierover krijgt u in de loop van volgende een voorbeeld toegestuurd met de precieze opdracht.


Palmpasen!

Geplaatst: 3 april, 2020

Aanstaande zondag 5 april is het Palmpasen als begin van de Goede Week. We hebben een mooi alternatief bedacht nu de oorspronkelijke ideeën voor onze Paasviering met ontbijtje, paasverhaal in de klas en Paasmarkt niet door kunnen gaan.

Voor de Paasviering van de groepen 1 en 2 wordt een verhaal voorgelezen met de naam ”De Eerste Paasmorgen”.
Voor de groep 3 t/m 8 hebben we een planning gemaakt in de Goede Week vanaf Palmzondag tot Stille Zaterdag. Deze planning staat in de weektaak van groep 3 t/m 8 opgenomen met de bijbehorende linkjes.
Maandag: Er wordt een Trefwoordverhaal uitgespeeld door juf Iris (leerkracht groep 6) met haar creatieve familie via link in de weektaak.
Woensdag: Het tweede deel van het Trefwoordverhaal wordt uitgespeeld.
Donderdag: Er wordt een Paasviering voor thuis aangeleverd met linkjes voor liederen, het Paasverhaal met de opstanding van Jezus en een creatieve opdracht. Nog een tip voor thuis. Het leukste is om de liederen in de dagen vóór de Paasviering van donderdag te oefenen. Op deze manier kunnen jullie donderdag allemaal meezingen! 


Thuisonderwijs…..

Geplaatst: 3 april, 2020

Inmiddels is de school drie weten gesloten en hopen we dat we op de helft zitten. Op naar de komende drie weken tot aan de mei vakantie! Het thuisonderwijs vergt veel van ouders, kinderen en leerkrachten. We zien dat iedereen ontzettend hard zijn best doet en proberen deze periode met steun van elkaar zo goed mogelijk door te komen. Ondanks dat we de kinderen en ouders niet zien, voelen we ons verbonden met jullie door alle andere vormen van contact en probeert ieder gezin te roeien met de riemen die ze hebben. De boodschap van alle meesters en juffen:

‘Lieve kinderen, wat doen jullie het thuiswerken ontzettend goed! Wij zijn trots op jullie. Nog even volhouden. Hopelijk tot 6 mei! Liefs team De Ladder.’


Onderwijs op afstand!

Geplaatst: 2 april, 2020

Ook in de deze ‘Coronatijd’ gaat het onderwijs op De Ladder door!
Nog meer komt naar boven dat De Ladder een sterk en innovatief team heeft. De groepen 1, 2 en 3 hebben opdrachten mee naar huis gekregen en werkpakketjes.
Kinderen uit groep 4 t/m 8 hebben een chromebook van school mee naar huis gekregen, leerkrachten geven op afstand les, instructie filmpjes worden opgenomen en via Parro naar de ouders gestuurd. We hebben onze draai gevonden bij deze nieuwe vorm van onderwijs om kinderen zo goed mogelijk te begeleiden.  


Verlenging maatregel sluiting scholen.

Geplaatst: 1 april, 2020

Afgelopen dinsdag 31 maart heeft de regering bekend gemaakt dat alle scholen in Nederland gesloten blijven tot in elk geval 28 april 2020. Aangezien onze meivakantie gepland staat t/m 5 mei, opent De Ladder 6 mei haar deuren. Uiteraard moeten wij de berichtgeving van 21 april afwachten of dat ook daadwerkelijk door kan gaan.

De Ladder blijft noodopvang bieden aan kinderen van ouders die werkzaam zijn in vitale beroepen. Zoals jullie weten is deze opvang er alleen in nood als u het niet op een andere manier kunt organiseren of als er problemen thuis ontstaan. We begrijpen goed hoe pittig het kan zijn alles te combineren en voldoende aandacht aan iedereen te kunnen schenken.


School dicht….. thuis werken!

Geplaatst: 17 maart, 2020

Het was maandag 16 maart 2020 een bijzondere gewaarwording om alleen het team van De Ladder op school te zien! Vanmiddag kunnen de thuiswerk pakketjes opgehaald worden, waarvoor een deel al klaar ligt. Het schema hiervoor hebben alle ouders ontvangen. Kinderen krijgen zowel hun Chromebook, papieren versies en een boek uit de schoolbibliotheek mee naar huis dat het thuiswerken mogelijk maakt.

We hebben werkgroepen opgezet om deze bijzondere vorm van onderwijs te kunnen geven met een beveiligde omgeving voor onze instructie filmpjes die we gaan geven.

1. Opvang voor vitale beroepen
2. Dagstructuur
3. Inhoudelijk lesaanbod digitaal en papier
4. Instructie door filmpjes
5. Communicatie

Hieronder staat een voorbeeld van een dagschema dat naar eigen inzicht aangepast kan worden en kan helpen structuur in de dag aan te brengen.

We wensen iedereen heel veel succes; samen staan we sterk!Project ‘Vieren & Herdenken’

Geplaatst: 10 maart, 2020

Vanaf deze week zijn wij gestart met het nieuwe projectthema Vieren en Herdenken. Leerlingen leren over het belang en de waarde hiervan. We starten vanuit onze eigen identiteit en ontdekken hoe dit ook in andere culturen en landen gaat. Hoe wordt het nieuwe jaar of een nieuwe lente gevierd, welke rituelen worden uitgevoerd en welke symbolen zijn zichtbaar.
De kinderen leren over de feesten en herdenkingen in de wereldgodsdiensten. Verhalen, gedichten en liederen uit verschillende geloven worden gebruikt. Tijdens dit project vallen een aantal vieringen en herdenkingen zoals Pasen en de Koningsspelen. En wordt er ook aandacht besteed aan de 4 mei herdenking en Bevrijdingsdag van 5 mei.

Op vrijdag 24 april om 8.30 uur zouden wij dit project afsluiten in alle klassen met een unieke viering of herdenking, maar vanwege de Corona crisis moeten wij dit helaas annuleren. 


Nationaal Militair museum in Soesterberg

Geplaatst: 5 maart, 2020

Dinsdag 3 maart zijn de groepen 7 & 8 bij het Nationaal Militair museum in Soesterberg geweest. Er was een les over kinderen uit 1945; de klas van ‘45. Vijf verhalen over hoe men in en na de tweede wereldoorlog leefde. Het was een zeer interessante dag!

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, zittende mensen en binnen


Ontwikkelingsgesprekken

Geplaatst: 7 februari, 2020

Vanaf maandag 10 februari vinden de ontwikkelingsgesprekken weer plaats. De rapportage is bedoeld is om de betrokkenheid van de kinderen bij het onderwijs te vergroten. Om die reden worden de gesprekken sinds enkele jaren vanaf groep 5 met kind, ouders en leerkracht gevoerd. Dit betekent dat de meeste gesprekken in de groepen 1 t/m 8 na schooltijd tot aan het begin van de avond plaatsvinden.

Via Parro heeft de leerkracht van uw kind uitnodigingen gestuurd om in te tekenen voor deze ontwikkelingsgesprekken.


Voorlezen!

Geplaatst: 6 februari, 2020

Onze voorleeskampioen Elisabeth uit groep 8 is door naar de volgende ronde! Tijdens de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd in Leersum heeft zij namens De Ladder prachtig voorgelezen. Op woensdag 4 maart mag zij lezen tijdens de Regiofinale. Wij wensen haar veel plezier. #trots


Muziekprobeeravond woensdag 29 januari 2020

Geplaatst: 28 januari, 2020

Op donderdag 9 januari hebben Perry Hoogendijk en enkele jonge muzikanten van de Meent en De Ladder een kort muzikaal optreden verzorgd voor de groepen 5, 6 & 7. Het optreden was bedoeld als kennismaking met het Harmonieorkest Manderen en als opwarmertje voor de muziekprobeeravond. De muziekprobeeravond wordt op woensdag 29 januari door de Harmonie georganiseerd aan de Buurtsteeg 9a.
Het doel van de avond is om op een ongedwongen manier te zien en te beleven hoe leuk het is om (samen) muziek te maken. Kinderen en ouders zijn van harte uitgenodigd voor deze avond. Onder begeleiding van muziekdocenten kunnen diverse blaasinstrumenten (o.a. klarinet, trompet, hoorn, trombone) worden uitgeprobeerd. Daarna kan iedereen een optreden bijwonen van de ensembleklas. Er is alle ruimte voor vragen over de ensembleklas, instrumenten en muzieklessen. Vervolgens is het mogelijk om een repetitie bij te wonen van het groot orkest.

18.45 uur: instrumenten bekijken, bespreken en proberen,
19.30 uur: optreden ensembleklas,
20.00 uur: openrepetitie orkest.

Graag tot 29 januari!

Muzikale groeten,
Harmonie Manderen

 


Open Ochtend dinsdag 18 februari 2020

Geplaatst: 24 januari, 2020

Bent u op zoek naar een leuke en goede school voor uw kind? Kom dan sfeer proeven op de open ochtend van De Ladder op dinsdag 18 februari 2020 tussen 8:30 en 9:30 uur!
#kanjerschool
#ontwikkelingsgerichtonderwijs
#projectonderwijs
#nieuwschoolmeubilair
#leesschool
#opensfeer

Algemene informatieavond 21 januari 2020

Geplaatst: 20 januari, 2020

Onze nieuwe rapportage voor kinderen is gereed! Dinsdag 21 januari was de algemene informatieavond voor ouders / verzorgers over MijnRapportfolio en terugkoppeling inspectiebezoek. Dank aan Flairdesign voor het prachtige ontwerp van de folder. Op deze informatieavond werden algemene schoolontwikkelingen besproken zoals uitleg over de nieuwe rapportage vorm MijnRapportFolio en de terugkoppeling van het inspectieonderzoek. 

Geen fotobeschrijving beschikbaar.


Bright Ideas Challenge

Geplaatst: 16 januari, 2020

Een geweldige leer- en innovatie challenge tijdens de gastles bij de RT- extra op 15 januari door Lisette met het bouwen van een tekenmachine. Super initiatief!


Kanjerkijklessen 13 t/m 17 januari 2020

Geplaatst: 10 januari, 2020

In de week van 13 t/m 17 januari worden de Kanjerkijklessen georganiseerd waarbij ouders aanwezig mogen zijn. Kanjerlessen worden elke week in de klas gegeven en zijn de basis voor onze aanpak van sociaal emotionele ontwikkeling. Tijdens deze lessen leren kinderen hoe ze op een sociale en effectieve manier met zichzelf en andere om kunnen gaan. Er wordt gebruik gemaakt van verhalen, rollenspelen, vertrouwensoefeningen en gesprekken. In de dagelijkse praktijk wordt gebruik gemaakt van hetgeen geleerd wordt in de Kanjerlessen om conflicten op te lossen en samen te werken.

U bent welkom een kijkje te komen nemen bij deze lessen, maar u hoeft zich hiervoor niet op te geven. De les duurt ongeveer een half uur en start om 8.30 uur.

Maandag 13 januari: Kanjer kijkles groepen 1/2 b en 7.
Dinsdag 14 januari: Kanjer kijkles groep 1/2 a. 
Donderdag 16 januari: Kanjer kijkles groepen 3, 4 en 6.
Vrijdag 17 januari: Kanjer kijkles groepen 5 en 8.


Mad Science

Geplaatst: 8 januari, 2020

Dinsdag 7 januari was de geweldige wetenschap en techniek show van Mad Science voor de groepen 3 t/m 8! Kinderen kunnen zich deze week inschrijven via www.mad-science.nl voor een naschoolse wetenschap en techniekcursus. Ze hebben allemaal een inschrijffolder mee naar huis gekregen. Extra folders liggen in de directie kamer. Veel plezier met de wondere wereld van robots en programmeren.


Wij zijn genomineerd…..

Geplaatst: 7 januari, 2020

Wij zijn door onze sportcoach genomineerd voor de sportiefste school van de Utrechtse Heuvelrug! De nominatie is 6 januari aan ons uitgereikt.

Het zou natuurlijk erg leuk zijn als veel mensen op De Ladder gaan stemmen zodat we op 7 februari 2020 hopelijk de prijs in ontvangst kunnen nemen. Stemmen kan tot uiterlijk tot 30 januari via: https://www.heuvelrug.nl/sportprijzen-2019/. Doen, hè! 


Gelukkig Nieuwjaar!

Geplaatst: 1 januari, 2020

Afbeeldingsresultaat voor gelukkig nieuwjaar 2020"

Het team van De Ladder wenst iedereen een heel gelukkig 2020 toe! 


Ontwikkelingsgesprekken

Geplaatst: 20 december, 2019

In de periode van 10 tot 20 februari 2020 vinden er weer ontwikkelingsgesprekken plaats.


Kerst!

Geplaatst: 17 december, 2019

Kerst is weer in aantocht! Dit jaar wordt er met de kerstviering, op donderdag 19 december, een lichtjestocht gelopen. Deze zal plaats vinden in de wijk rondom onze school. Leerlingen van de groepen 7 en 8 zullen op deze route een verhaal uitbeelden rondom het thema Vrede uit de methode Trefwoord.

Samenvatting verhaal: In het bos zijn de dieren druk bezig met de voorbereidingen van het kerstfeest. Totdat Sneeuwuil vertelt dat het kerstfeest dit jaar niet doorgaat, want er is geen vrede in het bos. De dieren zijn van slag en geven elkaar de schuld. Dan denken ze erover na… wat houdt ‘vrede’ eigenlijk in en waar kun je die vinden?
Dit verhaal wordt vertoond in 7 scenes. Via een route met lichtjes, lopen de ouders met hun kinderen langs alle scenes.

Afbeeldingsresultaat voor kaarsjes


Kerst in school

Geplaatst: 10 december, 2019

Heel veel dank aan de oudercommissie die de school weer in kerstsfeer heeft gebracht! De school ziet er weer heel gezellig uit!


Kerst samenzang op 11 december in De Twee Marken

Geplaatst: 6 december, 2019

Afgelopen week hebben de kinderen uit de groepen 5 t/m 8 hebben de afgelopen weken al hard geoefend voor de Kerst samenzang. Dit vindt plaats op woensdag 11 december in De Twee Marken. Speciaal voor deze avond wordt in samenwerking met de basisscholen een gelegenheidskoor georganiseerd onder leiding van de ervaren  kinderkoor-dirigent Esther Crajé.

Iedereen is van harte welkom!


Sinterklaas, wat een feest!

Geplaatst: 6 december, 2019

Wat een fantastische dag hebben wij achter de rug met Sinterklaas! Wat een paar weken geleden
begon met heel veel rommel in de school, is gelukkig opgelost. We hebben Sinterklaas kunnen
verwelkomen op bijzondere wijze: hij reed in een cabrio ons schoolplein op. Op het plein hebben
wij vanochtend het filmpje bekeken dat de pieten tot drie keer toe naar binnen zijn gekomen om
rommel te maken in veel klassen. Zelfs langs een slapende juf Lianne in pyjama in haar tentje die
de wacht probeerde te houden. Gelukkig zijn de schoenen daarna gevuld en is Sinterklaas bij alle
klassen naar binnen gegaan. De kinderen hebben hun best gedaan om Sinterklaas in het zonnetje
te zetten op zijn verjaardag. En wat zijn de kinderen blij met hun leuke cadeautje en de prachtige
surprises die in de groepen 5 t/m 8 zijn gemaakt. Dank ook aan de oudercommissie en het
decoratieteam die ons heel goed hebben geholpen om er een feestelijke dag van te maken.


Waardering ‘goed’ van de inspectie!

Geplaatst: 3 december, 2019

De Ladder is eind 2019 door de inspectie bezocht en heeft de waardering ‘goed’ ontvangen als 2e school van de 42 scholen op de Utrechtse Heuvelrug! Een bestuur kan een school hier alleen voor aandragen als de basiskwaliteit op orde is en de school de eigen ambities overtuigend waarmaakt.

De afgelopen periode heeft de documenten analyse plaats gevonden, klassenobservaties in alle groepen en een presentatie door directie en IB. Tevens zijn er gesprekken gevoerd met ouders, leerlingen, leerkrachten, MR en toezichthoudend bestuur.  
De school krijgt de waardering ‘goede school’. Het onderwijsaanbod is toekomstgericht en doelgericht. De zicht op ontwikkeling zit goed in elkaar en is effectief. De kwaliteitscultuur is groot. Tevens is de veiligheid en het pedagogisch klimaat goed door onder andere voorbeeldgedrag van leerkrachten en drie jaar op rij goede resultaten vanuit de veiligheidsmonitor. Ten slotte is er een doorgaande lijn in de kwaliteitszorg. 

We hebben dit met de kinderen gevierd door het eten van een lekker gebakje omdat de school zijn samen met ouders, leerlingen en leerkrachten!


Speelgoedbank!

Geplaatst: 26 november, 2019

De kinderen van de Ladder zijn trots op al het nieuwe speelgoed dat zij de afgelopen tijd verzamelden met hun ouders en leerkrachten. Het speelgoed werd dinsdag 19 november gedoneerd en is bestemd voor Utrechtse gezinnen zonder de financiële middelen om hun kinderen een cadeautje te kunnen geven in december. 

Deze kinderen worden bij Speelgoedbank het Speelkwartier aangemeld door hulpverleningsinstellingen als de voedselbank en maatschappelijk werk. Het Speelkwartier werd opgericht vanuit de overtuiging dat speelgoed niet alleen maar leuk is, maar kinderen ook helpt bij hun ontwikkeling op sociaal, emotioneel, motorisch en cognitief gebied.

,,Ook voor veel Maarnse gezinnen leverde de actie iets op: het besef dat cadeautjes geven en krijgen niet voor iedereen vanzelfsprekend en weggelegd is, en hoe fijn het is om te kunnen delen”, aldus De Ladder. ,,De wetenschap dat je al met een klein gebaar een mooi verschil kan maken in iemands leven is iets dat kinderen niet vroeg genoeg kunnen leren.”


Rommelpieten….

Geplaatst: 21 november, 2019

Wat hebben de pieten een rommel gemaakt in de school! Om dit in het vervolg te voorkomen zijn overal camera’s opgehangen. Juf Lianne heeft op school geslapen om de wacht te houden. Ze lag nog heel diep te slapen in haar tentje bij binnenkomst van de kinderen. Toen ze eindelijk wakker werd kon het filmpje teruggekeken worden in alle klassen wat er toch gebeurd is.


Kunstcentraal

Geplaatst: 20 november, 2019

Een school leidt kinderen op voor de toekomst. Dat gaat niet alleen over rekenen, taal en lezen. Ook het creatieve vermogen is van belang. De Ladder laat de kinderen via het projectonderwijs en Kunst Centraal kennismaken met alle culturele vakken om structureel te werken aan kunstzinnige vorming. Afgelopen week zijn de groepen 7 & 8 naar de voorstelling Koning Lear gegaan over leugens, waarheid, ruzie en verzoening. In januari gaan de groepen 3 en 4 met een kunstenares met plastic afval uit de zee een nieuwe troon maken om als koning de zee te redden. In een volgend bericht meer informatie over de projecten van de andere groepen!

Afbeeldingsresultaat voor kunstcentraal

 


Sinterklaas!

Geplaatst: 19 november, 2019

Sinterklaas is weer in Nederland met heel veel pieten! Hij is zaterdag 16 november aan gekomen in Apeldoorn. In alle groepen wordt het Sinterklaasjournaal gevolgd. Omdat Sinterklaas met zoveel kinderen op De Ladder toch wat hulp nodig heeft, gaan de kinderen in de groepen 5 t/m 8 maandag 18 november lootjes trekken. 
Maandag 25 november mogen alle kinderen van De Ladder hun schoen zetten. Want je weet maar nooit… pieten zijn overal!

Ook dit jaar is Sinterklaas weer van plan om De Ladder te bezoeken op donderdag 5 december. Op naar een mooie en gezellige Sinterklaas tijd!


Schoolprojectviering

Geplaatst: 12 november, 2019

Zondag 17 november om 10:00u is de eerste schoolprojectviering van dit schooljaar. Het thema van deze viering is ‘Help!’ met het verhaal van Jakob en Esau dat centraal staat. De viering is met name gericht op de groepen 1 t/m 4 en het koor van de bovenbouw verleent haar medewerking. 
Van harte welkom.


Landelijke stakingsdag

Geplaatst: 7 november, 2019

Woensdag 6 november was de landelijke stakingsdag. Op De Ladder waren alle leerkrachten op school voor groepsbesprekingen en werkgroep overleggen. Onderwerp van gesprek was ook onze grote zorg van het grote leerkrachtentekorten. Als school willen wij vooral oplossing gericht bezig zijn hoe we mensen enthousiast kunnen krijgen om leerkracht te worden. Er is dus hard gewerkt aan onze presentatie gewerkt: ’40 jaar leerkracht; waarom het wel kan!’  En inmiddels zijn we al geboekt voor maart 2020 op de Pabo in Ede! 

Samen blijven we ons hard maken voor goed onderwijs door voldoende bevlogen leerkrachten. Want het is en blijft zo’n ontzettend mooi, boeiend en leuk vak!