Nieuws

Startfeest loeiend het nieuwe schooljaar in!

Geplaatst: 10 juli, 2018

In de eerste schoolweek op vrijdag 31 augustus 2018 van 17.00-19.30 uur nodigt de oudercommissie iedereen weer uit voor het startfeest van de Ladder! Het feest zal gehouden worden op de Koeheuvels in Maarn. Neem een goedgevulde picknickmand mee met een hapje en een drankje, eigen borden, bestek en bekers, een kleed en eventueel kussens en stoelen. Al het eten kan worden uitgestald op tafels die daarvoor klaarstaan, zodat er een mooi buffet ontstaat.

Ook dit jaar hebben we prijzen voor het mooiste gerecht, het origineelste gerecht, wat uitgereikt zal worden om 17:30u. Verder is er limonade voor de kinderen en een heerlijk ijsje voor iedereen. Tijdens deze zomerse picknick zal er wederom een muzikale omlijsting zijn.  We hopen dat jullie allemaal weer komen om samen met elkaar het nieuwe jaar af te trappen! Zet 31 augustus vast in uw agenda.


Ladder in Bizz

Geplaatst: 22 juni, 2018

Vorige week vrijdag 15 juni was De Ladder in Bizz markt. Alle ondernemingen uit groep 8 hebben hun producten goed kunnen verkopen. De leerlingen hebben samengewerkt met zes verschillende ondernemingen in Maarn: de Plus, Boek & Koek, Joli, Passiflora, DA en de Echte bakker van der Woerd. De sfeer op de markt was geweldig! De leerlingen uit groep 8 zijn trots op de totale winst van €780,-! Er is €390,- overgemaakt naar de Plastic Soup Foundation en €390,- zal gebruikt worden voor een professioneel
decorscherm en geluid bij de musical. Allemaal hartelijk dank voor de grote opkomst tijdens deze markt!

Eindfeest

Geplaatst: 1 juni, 2018

Op woensdagochtend 11 juli is het eindfeest en tevens de laatste schooldag voor de leerlingen van groep 8. Dit jaar hebben we Circus Kristal uitgenodigd om bij ons een geweldig leuke circusdag te verzorgen. Deze ochtend gaan de kinderen oefenen met allerlei circusmaterialen zoals eenwielfietsen, loopballen, diabolo’s en nog veel meer. Ook gaan de kinderen bellen blazen, zichzelf schminken en goochelen. In de aparte bijlage bij deze Ladderkrant ontvangt u meer informatie hierover.

De school zal deze dag iets langer duren namelijk tot 13.00 uur. Er is buiten op het schoolplein van 12.30 – 13.00 uur een circusmarkt. Hier kunnen de kinderen aan hun ouders laten zien wat ze gedaan en geleerd hebben. Tevens zal er op ludieke wijze afscheid genomen worden van de leerlingen van groep 8.


Uitreiking Kanjercertificaat

Geplaatst: 1 juni, 2018

Met alle aandacht in de media is het jullie vast niet ontgaan dat het onderzoek consortium van de NRO vorige week een rapport heeft gepubliceerd over de effectiviteit van anti-pestmethodes. Het eerste wat opvalt is dat het rapport zelf een stuk genuanceerder is geschreven dan in een aantal krantenartikelen is te lezen. De effecten die bij programma’s zijn gevonden, zijn bijvoorbeeld niet groot. Doordat de Kanjertraining zich op veel meer onderwerpen dan alleen pesten richt, was het vanuit dat oogpunt te begrijpen dat de effecten op korte termijn gering zouden zijn. Veel andere bekende methodes voor sociaal-emotionele ontwikkeling hebben zich tijdens het onderzoek teruggetrokken; de Kanjertraining niet. Weliswaar is het effect op pesten in dit onderzoek niet aangetoond. Op andere onderwerpen is er wél bewijs volgens het rapport. Kinderen laten een afname zien van probleemgedrag en depressieve gevoelens, alsmede een toename op welbevinden en zelfwaardering in klassen met veel problemen en op psychologenpraktijken. Zie databank voor effectieve jeugdinterventies.

Wat niet duidelijk wordt gecommuniceerd in de media is het feit dat zonder Kanjertraining conflicten toenemen in de klas. De Kanjertraining voorkomt een toename van conflicten. De onderzoeksscholen hebben geen ouderlessen gegeven, terwijl dit juist wel een belangrijk onderdeel is. Op De Ladder vinden jaarlijks deze ouderlessen plaats. De Kanjertraining leidt leerkrachten op in een periode van 4 jaar; zo ook de leerkrachten van De Ladder. Wij zijn er dan ook trots op dat 90% van de leerkrachten van De Ladder de opleiding van de Kanjertraining afgerond heeft. Het team van De Ladder kan gedegen Kanjerlessen geven! Op De Ladder merken wij een positief schoolklimaat onder andere dankzij de Kanjertraining. Op donderdag 14 juni zal op ludieke wijze het Kanjercertificaat uitgereikt worden aan De Ladder waarvoor alle kinderen en ouders worden uitgenodigd op het plein!


Terugblik project duurzaamheid

Geplaatst: 1 juni, 2018

Vorig schooljaar zijn in het kader van het project duurzaamheid gastlessen verzorgd door Breeam junior voor de groepen 7 en 8. De kinderen van De Ladder hebben onderzocht hoe onze school duurzamer kan worden. Ze hebben dit in kaart gebracht met een scoringskaart. Ze zijn tijdens dit project gefilmd door een cameraploeg van Dutch Green Building Council, waarvan de link te zien is op de groepspagina van groep 8. De tips van de leerlingen zijn doorgevoerd in het beleid. Voorbeelden: buitendeur van de kleuters altijd sluiten, de verwarming zo instellen dat die aan het einde van de middag altijd uit staat en een nieuwe CV ketel aanschaffen. Wij zijn ontzettend trots om te kunnen melden dat alle ingezette acties geresulteerd heeft in een daling van € 5.086,70 op de energierekening!! Om de kinderen voor dit geweldige resultaat te belonen mag de leerlingenraad een nieuw speeltoestel uitzoeken ter vervanging van het klimrek op het grote plein.


Open ochtend

Geplaatst: 17 mei, 2018

Nieuwsgierig hoe uw kind les krijgt op De Ladder? Kom dan een kijkje nemen in de klassen op vrijdag 25 mei tijdens de open ochtend tussen 8:30u en 10:00u. Kent u nog ouders die op zoek zijn naar een basisschool? Het zou fijn zijn als u hen op de open ochtend attendeert.


Ladder in Bizz

Geplaatst: 17 mei, 2018

Groep 8 is weer van start gegaan met het project Ladder in Bizz! Ladder in Bizz is een leuk en leerzaam project waarbij de kinderen een eigen bedrijfje gaan opzetten.

De kinderen maken kennis met ondernemen, financiële- en economische begrippen. Daarnaast stimuleert dit project de leerlingen om als team te functioneren. De kinderen zoeken uit wat een bedrijf is, welke functies er zijn, solliciteren bij een bedrijf, doen marktonderzoek, bepalen een marketingstrategie en kopen producten in. Op 15 juni zijn alle ouders en bekenden van school welkom op de Ladder in Bizz markt vanaf 12:30u – 14:30u  op het schoolplein! Komt u ook?


Schoolvoetbal

Geplaatst: 17 mei, 2018

Afgelopen maandag en dinsdag was het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi voor de kinderen uit de groepen 5 t/m 8. Wat hebben we genoten van de sportiviteit, het enthousiasme en het prachtige weer. Alle teams hebben weer super goed en sportief gespeeld. De Ladder is wederom kampioen geworden! Omdat dit de derde keer op rij was, mochten ze de wisselbeker mee naar school nemen. De beker zal een mooi plekje in de school krijgen. Goed gedaan allemaal!


Avond4daagse

Geplaatst: 15 mei, 2018

Op dinsdag 5 juni gaat de Avondvierdaagse in Doorn weer van start t/m vrijdag 8 juni. De OC is samen met de commissie al druk bezig met de voorbereidingen.
De inschrijving zal plaatsvinden op dinsdag 22 mei vanaf 18:30u​ -19:30u op school.

We willen er samen met jullie een leuke avondvierdaagse van maken! Na de vakantie volgt er meer informatie over de inschrijving, de afspraken en de schoolshirts.
Zoals ieder jaar kunnen we ook nu weer hulp gebruiken, dus denk alvast na of je eens marsleider wil zijn of een drankenpost wil bemannen!

Ik – samen met de ander kan het! We hopen dat er weer veel kinderen en ouders meelopen!
Namens de OC


Kaartverkoop disco in Maarn

Geplaatst: 15 mei, 2018

Zaterdag 9 juni is het zover, dan wordt de 1e disco in Maarn gehouden! De leerlingenraad van De Ladder en van De Meent zijn er al bijna klaar voor. Dinsdag 15 en woensdag 16 mei zal de kaartverkoop van start gaan. We zullen om 08.10 uur klaar staan bij de hoofdingang. De kaarten kosten 2,50 per stuk, het is fijn als u contant kunt betalen. Heeft u vragen? Mail dan naar info@discomaarn.nl.


Schoolfotograaf

Geplaatst: 15 mei, 2018

 

 

Op donderdag 17 en vrijdag 18 mei komt de schoolfotograaf  weer op school! Op donderdag 17 mei zullen alle leerkrachten naar school komen zodat er een klassenfoto gemaakt kan worden waar beide leerkrachten op komen te staan.

Naast de afscheidsfoto´s van groep 8 worden ook weer broertjes en zussen foto´s gemaakt! Vrijdag 18 mei worden van 8.30 tot 9.30 uur de broertjes en zussen foto’s gemaakt op basis van binnenkomst! Hou dus rekening met een wachttijd.


Project aarde

Geplaatst: 15 mei, 2018

Er wordt volop gewerkt en geleerd rondom het projectthema ‘Aarde’. Meerdere groepen hebben de grond rondom de school onderzocht. Groep 7 is naar het zwerfsteneneiland gegaan en hebben geleerd hoe de Utrechtse Heuvelrug en ons mooie dorp Maarn is ontstaan. Overal in de school hangen creatieve opdrachten van de kinderen. Een prachtig thema om over te werken! Het schoolbrede doel van dit thema is dat  kinderen beseffen dat de aarde continu in beweging is en aan verandering onderhevig is.

 


Contact

Breeschotenlaan 26
3951 VL Maarn

Telefoon: 0343 - 442358

Alle contactgegevens


Social Media

facebook twitter Bibliotheek op school


© 2015 - 2018 Oecumenische basisschool De Ladder | Webdesign Logo4Life | Privacyverklaring