Nieuws

Start Kinderboekenweek

Geplaatst: 4 oktober, 2019

De Kinderboekenweek 2019 is afgelopen dinsdag 1 oktober feestelijk geopend met een toneelstukje. Opgevoerd door juf Mirjam, juf Daniëlle, juf Esther, juf Willianne en meester Timon. Er werd door juf Bianca mooi voorgelezen uit het boek “Er kan nog meer bij”.
Alle kinderen van De Ladder waren hierbij aanwezig in de aula van de school. Vrijdag 11 oktober sluiten wij de Kinderboekenweek weer af met onze jaarlijkse voorleeswedstrijd.


Vakdocenten voor het komende schooljaar

Geplaatst: 25 juni, 2019

De Ladder heeft een start gemaakt met ontwikkelingsgericht onderwijs, kortweg OGO. als didactische uitgangspunt. In het kader van de brede persoonlijke ontwikkeling, passend OGO zullen wij volgend schooljaar met maar liefst 4 vakdocenten gaan werken! Wij stellen hen graag aan u voor!

Vakdocent drama

Mijn naam is Marleen Molendijk en met veel plezier kijk ik uit naar de dramalessen die ik komend schooljaar op ‘De Ladder’ aan groep 1 t/m 8 ga geven.
‘Fantasie, expressie, emoties, energie, lef & verbeelding.’  Dat zijn allemaal termen en vaardigheden die in de dramalessen aan bod zullen komen, in verschillende vormen. Spelplezier staat hierbij altijd voorop!
Vol enthousiasme, vertrouwen gevend en energiek neem ik alle kinderen van ‘De Ladder’ graag mee in de mooie wereld van het theater. 3….2….1… ACTIE!

 

 

 

Vakdocent natuur

Ik ben al vele jaren werkzaam op De Ladder. In het nieuwe schooljaar ga ik één dag in de week aan de slag als vakleerkracht natuur. Mijn passie is de natuur. In mijn vrije tijd ben ik vaak in de vroege ochtend of late avond in de natuur op plekken waar wilde dieren zich laten zien.
Op de Ladder ga ik komend jaar natuurlessen geven aan groep 1 t/m 8. De nadruk ligt op het beleven en ervaren van de natuur met alle zintuigen en op zelf ontdekkend leren. Basiskennis over de natuur wordt o.a. opgedaan met  eigen ervaringen. De kinderen kunnen de natuur zien, voelen, horen, ruiken en zelfs proeven. Ik heb er véél zin in !

 

Vakdocent gym

Ik ben Marijke Schaafsma en verzorg 1 keer per week de lessen bewegingsonderwijs voor de groepen 3 t/m 8. Tijdens de gymlessen wil ik graag dat de kinderen veel en met veel plezier bewegen waarbij ze steeds nieuwe bewegingen en activiteiten ontdekken.

 

 

 

Vakdocent ICT

Mijn naam is Henrike van Manen. Inmiddels alweer heel wat jaar werkzaam op De Ladder. Naast mijn werk in de groep ben ik ICT coördinator. Komend jaar mag ik ook ICT-lessen gaan geven in de groepen 3 t/m 8. De kinderen gaan oefenen met verschillende kanten van ICT. Het zal gaan aansluiten bij projectonderwijs, maar kan ook bij andere ontwikkelingsgebieden gebruikt gaan worden.

 


Nieuw meubilair!

Geplaatst: 25 juni, 2019

Kinderen, leerkrachten en ouders zijn allemaal heel blij met het prachtige meubilair dat
is geleverd! Neem gerust een kijkje in de hele school om alles te komen bewonderen!

 

 


Ladder in Bizz markt!

Geplaatst: 22 juni, 2019

Vrijdag 21 juni was de jaarlijkse Ladder in Bizz markt. Een groot succes en de sfeer op de markt was geweldig.
Grote dank aan de ondernemingen in Maarn: de Plus, Boek & Koek, Joli, de DA en Echte Bakker van der Woerd.

 


Schooluitje groepen 1 & 2

Geplaatst: 22 juni, 2019

De drie kleutergroepen zijn vrijdag 21 juni met de bus naar belevingsboerderij Molenwaard gegaan.
Geitjes knuffelen, tractor rijden, bootje varen, vlindertuin, moestuin bekijken en nog veel meer. Met een boerendiploma moe maar voldoen zijn ze naar huis gegaan. Wat een succes!

 

 


Open Ochtend 19 juni 2019

Geplaatst: 21 mei, 2019

Op woensdag 19 juni tussen 8:30 u – 9:30 u is de open ochtend voor zowel huidige, als nieuwe ouders. Leerlingen uit groep 8 zullen rondleidingen verzorgen aan ouders die op zoek zijn naar een school voor hun kind.
Huidige ouders zijn deze ochtend ook van harte welkom om een kijkje te nemen in de klas van hun kind.

In verband met het opstellen van de formatie 2019-2020 is het van belang dat wij inzichtelijk hebben welke kinderen die 4 jaar worden naar De Ladder komen, zodat we een goede klassenindeling kunnen maken.

Zegt het voort!


Ladder in Bizz markt

Geplaatst: 20 mei, 2019

Week 20 is het schoolbrede projectthema ‘Beroepen’ gestart. Binnen dit thema is groep 8 gestart met Ladder in Bizz; een project waarbij de kinderen een eigen bedrijf oprichten en samenwerken met ondernemingen in Maarn.
Dit jaar zijn dat: Boek & Koek, Joli, Plus, Da en Bakkerij van der Woerd.

De kinderen hebben verschillende functies in hun bedrijf. Van medewerker marketing tot hoofd financiën of directeur. Op vrijdag 21 juni 2019 tussen 12:30 u en 14:30 u verkopen ze de producten aan ouders, kinderen en andere belangstellende uit Maarn. Tevens zijn er kraampjes met pannenkoeken, drankjes, suikerspinnen etc. Het beloofd een groot succes te worden.

Komt u ook een kijkje nemen? Iedere klas gaat met de leerkracht een kwartier naar deze markt. Kinderen die geld bij zich hebben kunnen dan iets kopen. De opbrengt gaat voor 50% naar de dierenambulance en voor 50% naar de organisatie van hun eindmusical.


Schoolvoetbaltoernooi

Geplaatst: 17 mei, 2019

Maandag 13 en dinsdag 14 mei was het schoolvoetbaltoernooi voor de groepen 5 t/m 8 bij
de voetbalvelden van SVMM. Wat een gezelligheid en plezier was er te zien, zowel op als om het veld!
De kinderen hebben hun sportieve talenten laten zien waarbij ze goed hebben samengewerkt.
Voor het 4e jaar op rij is De Ladder de winnaar geworden van het schoolvoetbaltoernooi.
Van harte gefeliciteerd! Het is fijn om te zien dat de kinderen zoveel plezier beleven aan deze jaarlijkse traditie.


Koningsspelen

Geplaatst: 13 april, 2019

Vrijdag 12 april 2019 waren de koningsspelen. Een geslaagde sportieve dag waarbij kinderen, leerkrachten en vrijwilligers hebben genoten!

De groepen 1 t/m 3 zijn naar de Koeheuvels gegaan voor spelletjes.
De groepen 4 t/m 8 waren samen met andere basisscholen in Maarn & Maarsbergen sportief aan de slag gegaan op de velden van de hockeyclub en de banen van de tennisclub. Daarnaast hebben ze de Miniroparun van en voor Team Amazing (www.teamamazing.nl) gelopen. Het waren weer geslaagde Koningsspelen! Iedereen bedankt die hieraan heeft bijgedragen.


Restyling schoolgebouw

Geplaatst: 2 maart, 2019

Wat is er in de voorjaarsvakantie veel werk verzet aan het schoolgebouw! Terwijl de kinderen genoten van de voorjaarsvakantie, zijn er nieuwe vloeren gelegd, deuren geschilderd, gekleurde folies verwijderd, nieuwe logo borden geplaatst, tegels op het schoolplein recht gelegd en alle rode kolommen blauw geschilderd. Maandag 4 maart worden de kolommen donkerblauw afgelakt vanuit de kleur in ons logo. Kom allemaal een kijkje nemen in het vernieuwde schoolgebouw tijdens de open ochtend op dinsdag 5 maart om 8:30u of loop een ander moment binnen om het resultaat te bewonderen! Begin juni zal de heropening  van ons schoolgebouw plaatsvinden, nadat het nieuwe schoolmeubilair binnen is. Wij zijn ongelooflijk trots op het resultaat!Scholenonderzoek

Geplaatst: 21 februari, 2019

De onderzoeksredactie van RTL Nieuws heeft op een zo eerlijke mogelijke wijze een analyse gemaakt van de basisscholen in Nederland. De scores worden onder meer bepaald door de Inspectie van het Onderwijs, gegevens van Dienst Uitvoering Onderwijs, eindtoetsen uit 2016, 2017 en 2018 en CBS. Het blijkt dat De Ladder het in onze regio goed doet met een 7,3!

https://nieuwsbladdekaap.nl/lokaal/dit-zijn-de-beste-scholen-uit-de-gemeente-volgens-rtl-nieuws-551950


Kinderdisco

Geplaatst: 21 februari, 2019

Vorig jaar is door de leerlingenraad van De Ladder en de Meent een kinderdisco georganiseerd. De animo was groot; ruim 250 kinderen waren erbij.

Vanwege het grote succes gaan we weer een kinderdisco organiseren. De kinderen uit de leerlingenraad zijn druk bezig met de voorbereidingen.

De kinderdisco vindt plaats op zaterdag 18 mei van 18:30u – 21:00u in De Twee Marken. Gezellig als zoveel mogelijk kinderen weer komen!


Projectonderwijs

Geplaatst: 14 februari, 2019

Na een inspirerende studiedag zijn we gestart met het nieuwe thema: Leonardo en de Renaissance. De groepen 1 en 2 zijn heerlijk aan het spelen in het ‘museum’ op de gang. Als startactiviteit zijn de groepen 7 en 8 naar het Rijksmuseum gegaan. Tijdens dit project laten we ons inspireren door het multi-talent Leonardo Da Vinci. We ontdekken de wereld van anatomie, kunst, vliegen en techniek. In de komende weken wordt er in alle klassen ontdekt en geleerd. Goed kijken en observeren om zo de wereld te ontdekken en hiervan tekeningen of schilderen te maken. Proefjes en uitvindingen doen waarbij ook dingen kunnen mislukken is onderdeel van het proces. Evenals kennis verzamelen en hiervan een werkstuk maken en dit aan elkaar presenteren komt aan de orde. Wat we allemaal geleerd, gemaakt en ontdekt hebben willen we graag aan alle ouders laten zien. Op vrijdagmiddag 5 april is het museum “Leonardo op De Ladder” geopend. Exacte tijden volgen nog.


Voorleeswedstrijd

Geplaatst: 11 februari, 2019

Onze voorleeskampioen Verne is door naar de volgende ronde! De voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd was best spannend, maar eenmaal op het podium las Verne prachtig en rustig voor. Op woensdag 6 februari is de Regionale voorleeswedstrijd in Amerongen. Als echte leesschool zijn wij natuurlijk hartstikke trots op deze kanjer en wensen hem heel veel succes!


5 maart Open Ochtend!

Geplaatst: 29 januari, 2019

Op dinsdag 5 maart is er weer een open ochtend van 08:30u tot 9:30 uur. Komt u ook sfeer proeven?


Nieuw schoollogo

Geplaatst: 22 januari, 2019

Hierbij presenteren wij ons nieuwe logo en huisstijl. Voor de herkenbaarheid is het bestaande beeldmerk als basis gebruikt, aangevuld met nieuwe typografie en kleur die passend is bij de aangescherpte visie en kernwaarden. De typografie bevat letters die de handgeschreven schrijfwijze van letters aanhoudt. Ook worden er geen onnodige hoofdletters meer toegepast. Voor het kleurgebruik is gekozen voor de herkenbaarheid van de omgeving van Maarn in de sfeer van natuurlijke kleuren, groen(tinten) en blauw(tinten). Komende maand gebruiken wij om deze kleuren toe te passen in ons communicatiemateriaal in de flyer, de website, Ladderkrant, schoolgids.


Kanjer kijklessen

Geplaatst: 8 januari, 2019

In januari worden jaarlijks Kanjer kijklessen georganiseerd waarbij ouders aanwezig mogen zijn. Kanjerlessen worden elke week in de klas gegeven en zijn de basis voor de sociaal-emotionele ontwikkeling. Tijdens deze lessen leren kinderen hoe ze op een sociale en effectieve manier met zichzelf en andere om kunnen gaan. Er wordt gebruik gemaakt van verhalen, rollenspelen, vertrouwensoefeningen en gesprekken. In de dagelijkse praktijk wordt gebruik gemaakt van hetgeen geleerd wordt in de Kanjerlessen om conflicten op te lossen en samen te werken. Wij hopen dat veel ouders een kijkje komen nemen bij deze lessen, u hoeft zich hiervoor niet op te geven. De les duurt ongeveer een half uur.


Kerst!

Geplaatst: 7 december, 2018

Na de Sint is de school weer in kerststemming gebracht. De leerkracht van uw kind informeert de ouders over kerst knutsels en/of andere activiteiten in de kerstperiode. Het kerstfeest voor alle groepen is op donderdag 20 december en start om 17:30 uur in het eigen lokaal met een kerstbuffet. Er komt een intekenlijst bij iedere klas te hangen.

Na afloop van het kerstbuffet vindt de kerstviering plaats. De leerlingen van groep 5 t/m 8 spelen het kerstverhaal ‘Nenna en de herdersfluit’ voor de kinderen van groep 1 t/m 4. Het thema van dit kerstverhaal is ‘iedereen telt’. Het gaat over kinderen van een school die via een vlog het traditionele kerstverhaal vertellen. Indeling:

Groep 8 – groep 4
Groep 7 – groep 3
Groep 6 – groep 1/2 a
Groep 5 – groep 1/2 b

Om 18.45 uur gaan de kinderen terug naar de klassen. De kinderen van groep 1 t/m 3 worden door hun ouders opgehaald uit de klassen. De andere groepen gaan onder begeleiding van de leerkracht naar het plein. Er is muziek op het plein en we drinken samen nog chocomel met een koekje.


Tevredenheidsonderzoek

Geplaatst: 7 december, 2018

De afgelopen maand zijn de tevredenheidsonderzoeken onder ouders, leerlingen en leerkrachten uitgevoerd. De tevredenheid bij de ouders is gemiddeld een 8,1, bij leerlingen een 8,2 en bij medewerkers een 8,5. Het is mooi om te zien dat de tevredenheid bij zowel de ouders, leerlingen als medewerkers sterk gestegen is t.o.v. 2016 en de ingezette ontwikkelingen effect hebben gehad.

De grootste pluspunten volgens ouders van De Ladder zijn:
– Veiligheid op school
– Plezier in schoolgaan en sfeer in de klas
– Contact met medewerkers en omgang met leerlingen
– Omgang van de kinderen onderling
– Informatievoorziening over het kind en over de school
– Leereffect
– Mate waarin leraar naar ouders luistert
– Vakbekwaamheid leerkrachten
– Aandacht voor gymnastiek
– Uitdaging voor leerlingen
– Rust en orde in de klas

Met de aandachtspunten voor sfeer en inrichting gaan wij dit voorjaar aan de gang door schilderwerk en het aanschaffen van een nieuwe inrichting voor de school. Daarnaast zullen de creatieve vakken hoger op de agenda gezet worden.

Hartelijk dank voor de grote respons van 70% van de ouders!


Sinterklaas!

Geplaatst: 4 december, 2018

Vrijdag 30 november hebben de kleuters genoten van het bezoek aan het huis van Sinterklaas in het Catharijne Convent.
De afgelopen weken hebben alle kinderen van De Ladder veel pietenplaatjes gespaard. De plaatjes konden ze leggen op het leesplankje.

Op woensdag 5 december om 8:30 uur verzamelen alle kinderen zich op het grote plein om Sinterklaas en de pieten welkom te heten. We kijken uit naar een heel gezellig sinterklaasfeest woensdag! Alle groepen zijn deze dag gewoon om 12:15 uur uit.


De Speelgoedbank

Geplaatst: 20 november, 2018

Hoe kunnen de kinderen van basisschool De Ladder de Speelgoedbank helpen?

Alle kinderen mogen 1 stuks speelgoed inleveren, tweedehands (of nieuw). Tweedehands
speelgoed moet wel heel, compleet, schoon en om (actief) mee te spelen zijn, zoals je het (bijvoorbeeld) ook een buurkind zou geven.

Nieuw speelgoed geven zij voor verjaardag of de feestelijke decembermaand. Waar heeft De Speelgoedbank met name behoefte aan; Donald Duck pockets, knutsel spulletjes, bakspullen en speelgoed voor kinderen van 11 en 12 jaar. Speelgoed voor in de grabbelton (m.n. voor de leeftijd 11 & 12 jaar) is ook heel erg welkom!
Waar zij op dit moment voldoende van hebben; houten speelgoed, baby, peuter- & kleuter
speelgoed, batterij houdend speelgoed, knuffels, puzzels, boeken en spellen.

Er staat een doos op het podium van ons theater, waar wij de cadeautjes in zullen verzamelen.

Bedankt namens vrijwilligers van stichting speelgoedbank De Meern ‘Het Speelkwartier’.  www.speelgoedbankdemeern.nl – info@speelgoedbankdemeern.nl


Schoolprojectviering 18 november 2018

Geplaatst: 13 november, 2018

Zondag 18 november was de eerste schoolprojectviering van dit schooljaar en vond plaats in De Twee Marken. Het thema van de dienst was ‘Mooi is dat?!’over mooier maken dan het is, over waardering van uiterlijk en over genieten van schoonheid. De bijbelvertelling die hierbij centraal stond was: De genezing van Naäman, waar de afgelopen weken in de klassen aandacht aan besteed werd. De viering was met name gericht op de groepen 1 t/m 4.

Het koor van De Ladder heeft weer uit volle borst gezongen tijdens de dienst.


Actie Schoenmaatjes

Geplaatst: 13 november, 2018

Evenals voorgaande jaren doen wij dit jaar ook weer mee aan “Actie Schoenmaatjes”. Actie Schoenmaatjes is een actie van de stichting Edukans, waarbij kinderen in Nederland een schoenendoos met schoolspullen & speelgoed vullen voor kansarme kinderen in Moldavië, Sri Lanka, Albanië, Irak of Ghana. Jaarlijks doen tienduizenden kinderen met deze actie mee. In de afgelopen jaren zijn meer dan 1 miljoen schoenendozen gevuld en uitgedeeld. Ook dit jaar doen de plaatselijke kerken en scholen in Maarn en Maarsbergen met de actie mee.


Leerlingenraad

Geplaatst: 13 november, 2018

Dit schooljaar is de leerlingenraad weer een aantal keer bij elkaar gekomen. In de leerlingenraad zitten kinderen die namens hun klas schoolzaken met de directeur bespreken. Zo weten wij wat onze leerlingen belangrijk vinden en wat er leeft. De afgelopen tijd zijn zij betrokken geweest bij het uitzoeken van een nieuw speeltoestel voor op het schoolplein. Door de acties van leerlingen om de school duurzamer te maken is de energierekening fors gedaald met ruim € 5.000,-. Met dit geweldige resultaat mocht de leerlingenraad een nieuw speeltoestel uitzoeken op het plein. De keuze is gemaakt voor een klimkubus op het grote plein. In verband met levertijd horen wij later wanneer het klimtoestel geplaatst kan worden. Wij houden jullie hiervan uiteraard op de hoogte.