Nieuws

Ons goede doel van dit schooljaar: Fonds Gehandicaptensport

Geplaatst: 10 maart, 2022

Fonds Gehandicaptensport heeft als doel om zo veel mogelijk mensen met een beperking te laten
sporten. Het Fonds geeft voorlichting, biedt praktische en financiële ondersteuning en organiseert
clinics waarin kinderen mogen ervaren hoe leuk het is om te sporten met bijvoorbeeld een
rolstoel. De Ladder vindt het belangrijk dat iedereen kan sporten, met of zonder beperking. We mogen zelf ervaren wat sporten voor ons doet; het biedt uitdaging, plezier, samenspel, brengt ons in contact met anderen en is een fijne uitlaatklep. We mogen ook erkennen dat dit niet voor iedereen is weggelegd. Wij steunen dan ook het doel van Fonds Gehandicaptensport om zo veel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen.

In de groepen 1 t/m 3 heeft meester Timon uitleg gegeven over sporten met een rolstoel. Groep 4
t/m 6 heeft een presentatie gehad van Fonds Gehandicaptensport. Hierover heeft een leerling uit groep 6 een mooi stukje geschreven:

Met z’n allen gingen we naar de bieb. Daar zat een meneer in een rolstoel op alle klassen te wachten. Hij gaf uitleg over de gehandicaptensporten. Over wat ze daar allemaal doen, we hebben geleerd wat het precies is en wat het inhoudt. Een gehandicaptensport is gewoon een sport net zoals waar wij op zitten maar dan op een andere manier, zoals rolstoelbasketbal dat is gewoon basketbal maar dan in een rolstoel. Zo zijn er veel meer andere sporten voor gehandicapten, hij zei ook dat veel van ons ook een handicap hebben. Zoals niet goed kunnen zien, daarvoor heb je een bril. Zo zijn er nog veel meer hulpmiddelen, zoals meester Timon die heeft ook een handicap, zijn ene been is korter dan de andere. De meneer die ons uitleg gaf had ruim 42 jaar geleden een auto ongeluk, waardoor zijn rechterbeen eraf gehaald moest worden. Hij had ook een testje, een soort proef bij ons uitgehaald. We moesten onze ogen sluiten toen hoorden we een hele harde piep. Wij moesten met onze wijsvinger aanwijzen waar die piep vandaan kwam. Daarmee liet hij ons zien dat mensen die blind zijn wel nog goede zintuigen hebben, zelfs beter dan die van ons. Stel je voor dat de mensen met een handicap ook nog eens slechte zintuigen zouden hebben dat zou het niet bepaald makkelijker maken om een handicap te hebben. Dat is het ook niet perse maar als je zintuigen niet mee zouden werken dan had je het nog moeilijker gehad. Hij had ons ook nog 2 filmpjes laten zien over de gehandicaptensporten. Er worden ook overal op school blaadjes uitgedeeld voor onze sponsoractie die net begonnen is. De sporten zijn natuurlijk wel duur. Dus ik zou zeggen help mee en help de gehandicapten mensen, want zij mogen ook sporten!

De groepen 7 en 8 krijgen nog een clinic rolstoelbasketbal.
Veel klassen zijn al bezig met het ophalen van geld. Na de meivakantie zullen we nog een schoolactie opzetten. Hierover worden jullie nog geïnformeerd.

Helpen jullie ook mee om zo veel mogelijk geld op te halen voor Fonds Gehandicaptensport?


Deel dit bericht: