Nieuws

Paasvieringen

Geplaatst: 18 april, 2017

 

 

 

 

 

Afgelopen zondag was het palmpasen, waar in alle klassen aandacht is geschonken. Vorige week vrijdag hebben de leerlingen uit de groepen 1/ 2 de palmpaasoptocht gelopen. Met palmpasen wordt de feestelijke intocht van Jezus in Jeruzalem herdacht. De vele pelgrims, die vanwege Pesach, het joodse feest van de ongezuurde broden (ook wel joods Pasen genoemd) in de stad waren, verwelkomden Jezus met palmtakken. Volgens de evangeliën wist Jezus op dit moment al dat lijden en dood hem wachtten.

Op Palmpasen begint voor de christenen de Goede Week. Het doel van de Goede Week is de overweging van het lijden en sterven van Christus.  De laatste dagen van de Goede Week -Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paaszaterdag- vormen het hoogtepunt van de voorbereiding op Pasen.

Vandaag is Pasen gevierd op school. De ochtend is begonnen met een overheerlijk paasontbijt. Wat is er veel lekkers meegenomen! Na het ontbijt was in iedere klas de paasviering waar uitleg is gegeven over de goede week. Daarnaast is het paasverhaal verteld. Tijdens de paasviering hebben de kinderen allemaal een stukje van de ongerezen broden gekregen (matses) en een slokje druivensap. ’s Middags was er een feestelijke afsluiting van de dag met de paashazenspeurtocht voor groep 1, 2 en 3 georganiseerd door groep 8. Bedankt voor alle hulp!


Deel dit bericht: