Nieuws

Pasen

Geplaatst: 26 maart, 2021

Op donderdag 1 april is de paasviering in alle klassen. Het thema van deze viering is liefhebben en helpt kinderen te ontdekken dat liefde een woord is dat werkelijkheid wordt als je het vertaalt in concrete daden. Je doet iets voor een vriend of geeft een geschenk, zonder er iets voor terug te willen. Je spreekt op een aardige, positieve manier over anderen. Je geeft elkaar aandacht en bent bij de ander als die jou nodig heeft. Die ‘vertaling’ van liefde is ook terug te vinden in de paasverhalen.
Dienstbaarheid bijvoorbeeld, als taal van liefde, gaat in het Johannesevangelie zo ver dat Jezus de voeten wast van zijn vrienden. De heer wordt slaaf, de omgekeerde wereld! 

De opzet van de paasviering is dit jaar aangepast aan de Corona maatregelen. De groepen 1 t/m 3 vieren het paasfeest in de kring en krijgen daar wat lekkers. In de groepen 4 t/m 8 beleven de kinderen in kleine groepjes een bijzonder moment met elkaar, waarbij ieder een inbreng heeft. Elk kind in het groepje heeft een eigen taak. Zo is er een kind die de aankleding van de tafels verzorgt, een kind die voor iedereen uit het groepje iets lekkers meeneemt, een leerling die een gedicht passend bij het thema voorleest en een leerling die een verhaal passend bij het thema voorleest. Uiteraard wordt er ook gezongen en zullen de dagen voor de Paasviering de verhalen uit Trefwoord worden voorgelezen. We kijken uit naar een liefdevolle Paasviering!


Deel dit bericht: