Nieuws

Prikkersgilde

Geplaatst: 24 september, 2018

Op vrijdag 21 september jl., heeft onze school zich aangesloten bij het ‘Prikkersgilde’ van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Die dag tekenden we – in het bijzijn van de groepen 7 en 8 een convenant met de gemeente. We spraken af dat we met de school periodiek het zwerfafval op het schoolplein en in de omgeving van de school opruimen. Van de gemeente krijgen we daarvoor afvalgrijpers en hesjes. De groepen 7 en 8 maken vervolgens elke maand het afgesproken gebied zwerfafval vrij. Het gebied is ons schoolplein en de Prinseheuvellaan. Eigenlijk ‘adopteren’ we dit gebied dus een beetje.

De gemeente werkt samen met inwoners, bedrijven, scholen en andere organisaties om zwerfafval tegen te gaan en te voorkomen. Beginnen bij de jeugd is belangrijk. Wij doen als school graag mee. We zullen ook in de lessen aandacht besteden aan zwerfafval, de vervelende gevolgen daarvan, en dat je die kunt voorkómen. Het buiten opruimen, en daarmee met eigen ogen zien wát en hoeveel er ligt, draagt enorm bij aan de bewustwording.

Met z’n allen zorgen we voor een schone leefomgeving en geven we het goede voorbeeld.

Onze school is als lid van het Prikkersgilde terug te vinden op de digitale kaart op www.heuvelrug.nl/zwerfafval, onder de noemer ‘op de kaart’.


Deel dit bericht: