Nieuws

Speelgoedbank!

Geplaatst: 26 november, 2019

De kinderen van de Ladder zijn trots op al het nieuwe speelgoed dat zij de afgelopen tijd verzamelden met hun ouders en leerkrachten. Het speelgoed werd dinsdag 19 november gedoneerd en is bestemd voor Utrechtse gezinnen zonder de financiële middelen om hun kinderen een cadeautje te kunnen geven in december. 

Deze kinderen worden bij Speelgoedbank het Speelkwartier aangemeld door hulpverleningsinstellingen als de voedselbank en maatschappelijk werk. Het Speelkwartier werd opgericht vanuit de overtuiging dat speelgoed niet alleen maar leuk is, maar kinderen ook helpt bij hun ontwikkeling op sociaal, emotioneel, motorisch en cognitief gebied.

,,Ook voor veel Maarnse gezinnen leverde de actie iets op: het besef dat cadeautjes geven en krijgen niet voor iedereen vanzelfsprekend en weggelegd is, en hoe fijn het is om te kunnen delen”, aldus De Ladder. ,,De wetenschap dat je al met een klein gebaar een mooi verschil kan maken in iemands leven is iets dat kinderen niet vroeg genoeg kunnen leren.”


Deel dit bericht: