Team

Enthousiast
Bezoek
een open
ochtend

Het team van De Ladder bestaat uit 20 enthousiaste en deskundige mensen. Goed onderwijs begint bij de leerkracht. Een gemotiveerde meester of juf die met plezier voor de klas staat. Een meester of juf ook die dagelijks het beste uit zichzelf en de kinderen haalt.
Wij zijn trots op ons leergierig en divers team. Op De Ladder werken drie meesters en twaalf juffen, een administratief medewerker, directeur en een onderwijsassistent. Bijzonder is dat wij daarnaast een vakleerkracht voor gymnastiek, drama én natuur hebben. Wij zijn trots op ons hechte team! (op deze foto missen Audrey, Marleen, Sophie, Lobke en Marijke. Deze foto is in 2019 gemaakt)

Directie

De dagelijkse leiding van de school ligt in handen van de directeur. Bij algemene vragen en opmerkingen kunt u altijd contact met haar opnemen. Zij vervult de managementtaken van onderwijs, communicatie, financiën, HRM en huisvesting. Zij wordt bij de onderwijskundige terreinen ondersteund door het management team (MT). Het MT denkt mee met het onderwijskundige beleid en bestaat naast Lianne van den Essenburg uit Marcha van Merriënboer, Daniëlle van Leeuwen-Lehman en Esther van den Top.

Directeur: Lianne van den Essenburg-Somsen

Ik ben Lianne van den Essenburg-Somsen, getrouwd en moeder van twee kinderen. In 2001 ben ik begonnen op De Ladder als leerkracht in diverse groepen. Sinds 2015 ben directeur van deze fantastische school. Onderwijs is mijn passie. Deze passie kan en wil ik graag delen en overbrengen op andere mensen in het onderwijs. Enthousiasme en gedrevenheid zijn kenmerkende eigenschappen van mij. Na de PABO, heb ik opleiding Middenmanagement gedaan. In 2012 heb ik de master Pedagogiek afgerond en in 2017 de schoolleidersopleiding Vakbekwaam gehaald. In mijn vrije tijd speel ik graag toneel. Daarnaast houd ik van hardlopen, lezen en af en toe gitaar spelen.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: directeur@deladder.nl

Leerkrachten groep 1 t/m 4

Leerkracht groep 1/2a en intern begeleider onder- en bovenbouw: Esther van den Top

Mijn naam is Esther van den Top, 54 jaar, getrouwd en moeder van een zoon en een dochter. Mijn opleiding heb ik gevolgd op de KLOS in Utrecht, toen nog de opleiding voor kleuterleidster. Hierna heb ik mijn bevoegdheid voor onderwijzeres behaald op de Marnix Academie. Sinds 2005 werk ik met veel plezier op De Ladder; nog steeds bij de kleuters want daar ligt mijn hart. Elke dag is weer een uitdaging en het is fantastisch om deze jonge kinderen te begeleiden en te zien groeien in hun ontwikkeling. in 2017 heb ik de Master Special Educational Needs Jonge Kind afgerond. De kennis die ik tijdens de opleiding heb opgedaan is een mooie aanvulling en verdieping en kan ik direct toepassen in mijn functie als leerkracht maar ook als intern begeleider.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: esther@deladder.nl

Leerkracht groep 1/2a: Marjon Doornenbal

Mijn naam is Marjon Doornenbal en woon met mijn man in Leersum. Samen hebben we drie dochters. Na mijn kleuterleidster opleiding heb ik de bevoegdheid voor het basisonderwijs behaald. Ik heb jaren met blinde- en slechtziende kinderen gewerkt op Bartimeus in Doorn. Sinds 2000 werk ik op De Ladder en heb ik afwisselend gewerkt in de groepen 1, 2 en 3. Het is bijzonder een kleuter de eerste stappen in de basisschool te zien zetten. Vanuit een bepaalde veiligheid zie je, hoe ze steeds meer dingen gaan ontdekken, zelfstandig worden en enthousiast nieuwe dingen leren. Ik vind het heerlijk om creatief met kinderen bezig te zijn. Zingen, dansen en voorlezen doe ik erg graag en in mijn vrije tijd zing ik bij een popkoor. Met veel plezier werk ik met Esther mijn duopartner.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: marjon@deladder.nl

Leerkracht groep 1/2b: Pia van Noort-van den Hout
Specialist meerbegaafdheid

Mijn naam is Pia van Noort en woon samen met mijn man en 2 grote dochters in Maarn. In mijn vrije tijd lees ik graag, loop een paar keer per week hard in de bosrijke omgeving en ben ik ook op de tennisbaan te vinden. Ik werk al ruim 27 jaar in het basisonderwijs waarvan ruim 15 jaar op De Ladder. Ik heb de kleuterleidster opleiding gedaan en de bevoegdheid voor het basisonderwijs behaald. Werken met kleuters vind ik nog steeds erg leuk en heb me daar ook steeds verder in ontwikkeld door cursussen te volgen zoals meerbegaafdheid bij jonge kinderen. 1 dag in de week werk ik met kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong van groep 1 t/m 4. Er is geen dag hetzelfde en de onbevangenheid, leergierigheid en het enthousiasme van deze jonge kinderen zorgen ervoor dat ik zelf ook enthousiast blijf. Naast het werken in een kleutergroep werk ik om de week een dag met leerlingen van de onderbouw die een ontwikkelingsvoorsprong hebben. Ook neem ik deel aan de werkgroep meerbegaafdheid en projectonderwijs.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: pia@deladder.nl

Leerkracht groep 1/2b: Mirjam Meijer-van Soomeren

Mijn naam is Mirjam Meijer- van Soomeren, 48 jaar en woon samen met mijn man Lex en hond in het Koninklijke Baarn. Als kind heb ik zelf 8 jaar kunnen genieten van het onderwijs op De Ladder. Het was daarom extra leuk, toen ik werd aangenomen op deze school. Voordat ik in Maarn ging werken, heb ik 5 jaar gewerkt in het Speciaal Onderwijs. Het belangrijkste wat ik daar heb geleerd is : “Er zijn geen kinderen die lastig zijn; je moet als leerkracht een kind helpen die ergens last van heeft!” Mijn hart ligt bij de kleuters. Samen met Pia draai ik dit jaar met heel veel plezier groep 1/2b.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: mirjam@deladder.nl

Leerkracht groep 1c: Lobke Koenen

Mijn naam is Lobke Koenen en ik woon in Veenendaal. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om dingen met mijn vriendinnen te doen, te zwemmen en te lezen. In het schooljaar 2019-2020 heb ik mijn afstudeerstage gelopen bij de kleuters op deze leuke school. Ik ben daarom ook erg blij dat ik  sinds schooljaar 2020-2021 op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag voor de klas sta. Ik geniet van het contact met kleuters omdat ze eerlijk, spontaan en nieuwsgierig naar de buitenwereld zijn. Het spelenderwijs leren op verschillende manieren spreekt me aan.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: lobke@deladder.nl

Leerkracht groep 3: Willianne Bakker

Mijn naam is Willianne Bakker en ik woon samen met mijn vriend in Veenendaal. In mijn vrije tijd speel graag viool. Daarnaast vind ik het heerlijk om leuke dingen te doen met vriendinnen en om boeken te lezen. Sinds 2018 sta ik fulltime van maandag tot en met vrijdag voor de klas op deze leuke en gezellige school. Ik vind het mooi om met de leerlingen te gaan onderzoeken, ontdekken, ervaren, samen te werken en om samen plezier te hebben.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: willianne@deladder.nl

Leerkracht groep 4 en kanjercoordinator: Marcha van Merriënboer

Ik ben Marcha van Merriënboer. Sinds 2007 werk ik op De Ladder. De eerste jaren in de bovenbouw en dit school jaar in groep 4. Het is erg waardevol om te zien hoe kinderen hun school loopbaan beginnen en te weten met welke kwaliteiten en vaardigheden ze in groep 8 de school verlaten. Het aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen vind ik een uitdaging. Middels het projectonderwijs zijn we hier gericht mee aan de slag en leren we samen met de kinderen. Naast lesgevende taken ben ik ook Kanjer Coördinator op de Ladder. Ik woon met mijn man, twee kinderen en onze hond in Amerongen. Hier genieten we samen van de natuur. Een van mijn andere passies is yoga. Dit doe ik al ruim 20 jaar en sinds 2012 heb ik mijn eigen yogapraktijk in Amerongen. Ook gaan wij regelmatig op pad met ons VW busje. De surfplanken aan het dak, eten, drinken inpakken en hup naar de zee. Heerlijk!

Ik ben te bereiken op dit mailadres: marcha@deladder.nl

Leerkracht groep 4: Iris Kop
Mijn naam is Iris Kop en woon samen met mijn vriend in Wijk bij Duurstede. Ik vind het wonen in deze omgeving geweldig en ik hou van wandelen in de omgeving en nieuwe plekken ontdekken. Voor de rest ben ik één van een tweeling en hou ik van creatieve activiteiten. Ik maak graag muziek en ik schilder. In 2018 ben ik afgestudeerd aan de Marnix Academie te Utrecht. Ik heb gesolliciteerd op basisschool de Ladder en na het geven van een proefles ben ik aangenomen. Het enthousiasme van het team, de ouders en de leerlingen motiveren mij om er elke dag weer het beste uit te halen. Ik zal in dit jaar voor het tweede jaar werkzaam zijn in groep 4, samen met juf Marcha.Tijdens mijn studie heb ik mij gespecialiseerd in cultuur en identiteit en het voeren van taal-uitdagende gesprekken. Ik vind het belangrijk om elkaar goed te leren kennen en vanuit dat punt samen verder te komen. Waar ik echt gelukkig van word in mijn werk: kinderen begeleiden in hun ontwikkeling in een rijke leeromgeving, samen plezier maken, genieten en mooie ideeën goed uitwerken.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: iris@deladder.nl

Leerkracht en vakdocent natuur: Jaap Kruger

Ik ben Jaap Kruger en heb veel ervaring in het onderwijs. Sinds augustus 2000 werk ik op De Ladder. Mijn 3e en laatste school, want het bevalt mij hier uitstekend. Mijn lievelingsvakken zijn geschiedenis en biologie. Het liefst ben ik buiten met de kinderen op ontdekkingstocht in de natuur. In mijn vrije tijd ben ik een fanatiek hardloper en voetbalfan. Uiteraard breng ik veel uren door in de natuur. Dieren in het wild observeren zoals reeën, vossen en dassen is toch wel mijn favoriete bezigheid. Ik ben vakleerkracht natuur op De Ladder in de groepen 1 t/m 8.

Ik ben te bereiken op mailadres: jaap@deladder.nl

Leerkrachten groep 5 t/m 8

Leerkracht groep 4-5: Elise de Kloe

Ik ben Elise de Kloe en getrouwd met Bart. We hebben 3 kinderen, waarvan er nog twee op De Ladder zitten. Wij zijn in 2018 verhuisd van Rotterdam naar Maarn. Als rasechte Rotterdammers zitten we nu op de Utrechtse Heuvelrug en we vinden het heerlijk! Dichtbij de mooie bossen, wat wil je nog meer? Ik sta sinds 2003 voor de klas, met wat tussenjaren toen de kinderen wat kleiner waren. Dit doe ik nog steeds met veel plezier. Elk jaar is weer anders, elk kind is anders. Ik vind het een eer om elk kind een topjaar te geven, een veilige sfeer te creëren in de klas en te ontdekken waar elk kind goed in is. Ik hou van zingen met de klas en ik hou van voorlezen.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: elise@deladder.nl

Leerkracht groep 4-5: Mieke de Groen

Ik ben Mieke de Groen, getrouwd en moeder van drie volwassen kinderen. Na mijn opleiding aan de pedagogische academie in Zeist ben ik, 41 jaar geleden, gaan werken op de Theresiaschool in Maarn. Na een fusie van het katholieke en het protestant christelijk onderwijs in Maarn, heb ik gewerkt op de basisschool de Wingerd. Nu werk ik alweer jaren op basisschool De Ladder. Mijn hart ligt in de midden- en onderbouw. Ik werk nog steeds met heel veel plezier. Het lesgeven zie ik als een uitdaging. Ik probeer een veilige sfeer in mijn groep te creëren en hoop dat ik het plezier wat ik heb in het lesgeven kan door geven aan de kinderen.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: mieke@deladder.nl

Leerkracht groep 5: Bianca Bos
Leescoördinator en dyslexiespecialist

Ik ben Bianca, getrouwd met Arjen en wij hebben twee dochters. Ik sta 28 jaar voor de klas en sinds 2009 werk ik op De Ladder. Dit jaar met juf Audrey voor groep 5. Ik vind lezen leuk en belangrijk. Ik probeer de kinderen steeds met leuke, nieuwe boeken in aanraking te laten komen. Voorlezen is ook belangrijk om de leesmotivatie te stimuleren.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: bianca@deladder.nl

Leerkracht groep 5: Audrey Nijman

Mijn naam is Audrey Nijman. Ik woon met mijn vriend en zoon in Doorn en werk sinds januari 2002 met veel plezier op de Ladder. Ik ben begonnen in groep 1 en vervolgens altijd werkzaam geweest in de groepen 5, 6 en 7. Het leuke aan lesgeven vind ik het contact met de leerlingen. Een goede sfeer in de klas vind ik dan ook erg belangrijk.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: audrey@deladder.nl

Leerkracht groep 6a en specialist meerbegaafdheid: Daniëlle van Leeuwen-Lehman

Mijn naam is Daniëlle van Leeuwen-Lehman en ik woon samen met mijn man Ron, zoontje Stan en dochtertje Evi in Langbroek. Ik werk sinds 2010 met veel plezier op De Ladder, met name in de bovenbouwgroepen. Naast lesgevende taken, ben ik ook de specialist meerbegaafdheid op De Ladder. Ik begeleid de meerbegaafde leerlingen uit de groepen 4 t/m 8 tijdens de RT- extra. In mijn vrije tijd houd ik van sporten, leuke dingen doen met vriendinnen en lezen.

Ik ben te bereiken op dit mailadres danielle@deladder.nl

Leerkracht groep 6a: Sophie van de Weerd

Mijn naam is Sophie van de Weerd en ik woon in Scherpenzeel. Dit is mijn eerste jaar op de Ladder. Ik sta dit jaar met veel plezier in groep 6. Mijn specialisatie ligt bij de bovenbouw/middenbouw. Ik geniet van de spontaniteit, leergierigheid en creativiteit waar kinderen je elke dag mee kunnen verrassen. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om met vriendinnen af te spreken, te bewegen of met muziek bezig te zijn. Ik vind het leuk om te zingen en geniet van allerlei soorten muziek.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: sophie@deladder.nl

Leerkracht groep 6b: Henrike van Manen

ICT-coördinatorMijn naam is Henrike van Manen en woon in Veenendaal. Sinds 2005 werk ik met veel plezier op de De Ladder. Na een paar jaar in groep 7 & 4 te hebben gewerkt, vind ik het weer erg leuk om in groep 6 te gaan werken, samen met de kinderen. Naast het werken in de groep houd ik mij bezig met de ICT binnen de school.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: henrike@deladder.nl

Leerkracht groep 7: Timon Saman

Mijn naam is Timon Saman en ik ben 29 jaar en werk sinds 2018 op De Ladder. Dit jaar sta ik fulltime voor groep 7. Onderwijs betekent voor mij echt het beste uit het kind halen. Hier zet ik mij dan ook voor in. Naast onderwijs geven op De Ladder houd ik mij ook bezig met het leiden van een tienerclub van de Hervormde Gemeente Vreeswijk en leid ik een jeugdband. Daarnaast geniet ik nu echt van mijn gehuurde appartement midden in het pittoreske Vreeswijk.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: timon@deladder.nl

Leerkracht groep 8 en ICT + sportcoördinator: Arjan Roelofs

Mijn naam is Arjan Roelofs. In 2016 ben ik afgestudeerd en werk sinds 2017 op De Ladder als leerkracht in groep 8. Daarnaast ben coördineer ik de sportactiviteiten op school en ben verantwoordelijk voor de ICT zaken. Ik woon met mijn vriendin en zoontje Sem in Barneveld. In mijn vrije tijd ben ik een fanatiek volleyballer.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: arjan@deladder.nl

Zorg en ondersteuning

Onderwijsassistent: Kim Kolsteeg-van Gool

Mijn naam is Kim Kolsteeg-van Gool, ik ben getrouwd en met mijn gezin woon ik in Cothen. Sinds 2004 ben ik werkzaam in het onderwijs en vanaf 2017 werk ik op De Ladder. Voordat ik begon met werken heb ik de opleiding voor onderwijsassistent gevolgd, de Pabo afgerond en me gespecialiseerd voor remedial teacher (RT). Mijn passie is om individueel of in kleinere groepjes met kinderen te werken. Naast mijn werk geniet ik van het samenzijn met mijn gezin, familie en vrienden en ben ik graag buiten. Op maandag, dinsdag en donderdag kunnen jullie me tegenkomen in alle groepen voor de ondersteuning.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: kim@deladder.nl

Administratief medewerker: Francien IJkel

Mijn naam is Francien. 48 jaar geleden werd ik geboren in Maarn en inmiddels woon ik al vele jaren in Rhenen. Ik vind het ontzettend leuk om in “mijn geboortedorp” te werken. Sinds augustus 2016 werk ik met heel veel plezier op de dinsdag en op vrijdagochtend op de administratie. Naast mijn werk zing & fotografeer ik heel graag en vind ik het heerlijk om buiten in de natuur te zijn, ook om te fietsen en te wandelen.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: administratie@deladder.nl

Wij zijn nog op zoek naar inval-leerkrachten die op zoek zijn naar een enthousiast en gedreven team. Mail je CV en motivatiebrief naar directeur@deladder.nl.