Team

Enthousiast
Bezoek
een open
ochtend

Het team van De Ladder bestaat uit enthousiaste en deskundige mensen. Goed onderwijs begint bij de leerkracht. Een gemotiveerde meester of juf die met plezier voor de klas staat. Een meester of juf ook die dagelijks het beste uit zichzelf en de kinderen haalt.
Wij zijn trots op ons leergierig en divers team. Op De Ladder werken drie meesters en zestien juffen, een administratief medewerker en een directeur. Bijzonder is dat wij daarnaast een vakleerkracht voor gymnastiek en natuur hebben. Wij zijn trots op ons hechte team! (op deze foto mist Marijke)

Directie

De dagelijkse leiding van de school ligt in handen van de directeur Simone van Delft. Bij algemene vragen en opmerkingen kunt u altijd contact met haar opnemen. Zij vervult de managementtaken van onderwijs, communicatie, financiën, HRM en huisvesting. Zij wordt bij de onderwijskundige terreinen ondersteund door het management team (MT). Het MT denkt mee met het onderwijskundige beleid en bestaat naast Simone van Delft uit Daniëlle van Leeuwen-Lehman, Henrike van Manen en Esther van den Top.

Directeur: Simone van Delft

Mijn naam is Simone van Delft. Ik ben opgegroeid in Odijk, waar ik nog steeds woon. In mijn vrije tijd ga ik graag tennissen of gezellig eten met vrienden. Werken in het onderwijs zit in mijn bloed, meerdere familieleden zijn namelijk ook werkzaam in het onderwijs. Ooit ben ik als juf begonnen, een klein uitstapje heb ik gehad als orthopedagoog, maar toen toch weer terug voor de klas. Voordat ik op De Ladder ben gaan werken heb ik gewerkt op een grote basisschool waar ik teamleider was en onderdeel uitmaakte van de directie. Als directeur van De Ladder vind ik het belangrijk om alle kinderen, collega’s en ouders te zien en te horen, zodat wij met elkaar het onderwijs nog mooier maken en de kinderen een stevige basis meegeven voor hun deelname aan onze maatschappij.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: directeur@deladder.nl

Leerkrachten groep 1 t/m 4

Leerkracht groep 1/2a en intern begeleider: Esther van den Top

Mijn naam is Esther van den Top. Ik ben getrouwd, moeder van een zoon en een dochter en woon met veel plezier in Maarn. Mijn opleiding heb ik gevolgd op de KLOS in Utrecht, toen nog de opleiding voor kleuterleidster. Hierna heb ik mijn bevoegdheid voor onderwijzeres behaald op de Marnix Academie. Sinds 2005 werk ik met veel plezier op De Ladder, nog steeds bij de kleuters want daar ligt mijn hart. Elke dag is weer een uitdaging en hoe fantastisch is het om deze jonge kinderen te begeleiden en ze te zien groeien in hun ontwikkeling. In 2017 heb ik de Master Special Educational Needs afgerond met de specialisatie Jonge Kind. De kennis die ik tijdens deze studie heb opgedaan is een mooie aanvulling en verdieping en kan ik direct toepassen in mijn functie als leerkracht maar ook als intern begeleider. Ik werk twee dagen in de klas en twee dagen besteed ik aan de IB-taken.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: esther@deladder.nl

Leerkracht groep 1/2a: Mirjam Meijer-van Soomeren

Mijn naam is Mirjam Meijer- van Soomeren en woon samen met mijn man Lex en hond in het Koninklijke Baarn. Als kind heb ik zelf 8 jaar kunnen genieten van het onderwijs op De Ladder. Het was daarom extra leuk, toen ik werd aangenomen op deze school. Voordat ik in Maarn ging werken, heb ik 5 jaar gewerkt in het Speciaal Onderwijs. Het belangrijkste wat ik daar heb geleerd is : “Er zijn geen kinderen die lastig zijn; je moet als leerkracht een kind helpen die ergens last van heeft!” Mijn hart ligt bij de kleuters.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: mirjam@deladder.nl

Leerkracht groep 1/2b: Pia van Noort-van den Hout

Mijn naam is Pia van Noort en woon samen met mijn man in Maarn. Ik heb 2 volwassen dochters die met veel plezier op De Ladder hebben gezeten. In mijn vrije tijd lees ik graag, loop een paar keer per week hard in onze bosrijke omgeving en ben ik ook op de tennisbaan te vinden. Werken met jonge kinderen vind ik erg leuk en heb me daar ook steeds verder in ontwikkeld door cursussen en opleidingen te volgen zoals meerbegaafdheid bij jonge kinderen en psychomotorische kindercoach. Er is geen dag hetzelfde en de onbevangenheid, leergierigheid en het enthousiasme van de kinderen zorgen ervoor dat ik zelf ook enthousiast blijf.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: pia@deladder.nl

Leerkracht groep 1/2b: Machteld Hazenberg – Gelok

Mijn naam is Machteld Hazenberg-Gelok. Ik ben getrouwd, heb drie kinderen, twee bonuskinderen en ben trotse oma van drie kleinkinderen.
Met veel plezier woon ik in Leersum, samen met mijn man Cornelis, vind ik het heerlijk om in de bossen te wandelen en in de vakanties rond te reizen door Roemenië.
Waar ik veel van houd is lezen en voorlezen, koken en tuinieren. 
Werken met jonge kinderen geeft mij energie, hierdoor ging ik al die jaren met veel plezier naar mijn werk, als leerkracht in de onderbouw en als RT-er. Ik vind het heerlijk om ieder kind werkelijk te zien en te stimuleren, en te helpen zijn of haar talenten te ontdekken.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: machteld@deladder.nl 

Leerkracht groep 1/2c: Willianne Bakker

Mijn naam is Willianne Bakker en ik woon samen met mijn vriend in Veenendaal. In mijn vrije tijd speel graag viool. Daarnaast vind ik het heerlijk om leuke dingen te doen met vriendinnen en om boeken te lezen. Sinds 2018 sta ik fulltime van maandag tot en met vrijdag voor de klas op deze leuke en gezellige school. Ik vind het mooi om met de leerlingen te gaan onderzoeken, ontdekken, ervaren, samen te werken en om samen plezier te hebben.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: willianne@deladder.nl

Leerkracht groep 3: Marjon Doornenbal

Mijn naam is Marjon Doornenbal en ik woon met mijn man in Leersum. Samen hebben we drie dochters. Na mijn kleuterleidster-opleiding heb ik de bevoegdheid voor het basisonderwijs behaald. Sinds 2000 werk ik op De Ladder. Het is bijzonder om aan de start van de schoolloopbaan van een kind te staan. Ik vind het prachtig om te zien hoe ze enthousiast nieuwe dingen ontdekken, leren en steeds zelfstandiger worden. Ik houd ervan om creatief met kinderen bezig te zijn. Dit komt o.a tot uiting in muziek, spel en dans. In mijn vrije tijd wandel en fiets ik graag in de natuur.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: marjon@deladder.nl

Leerkracht groep 3: Iris Muis-Kop

Mijn naam is Iris en woon samen met mijn man en ons zoontje in Wijk bij Duurstede. Ik vind het wonen in deze omgeving geweldig en ik hou van wandelen in de omgeving en nieuwe plekken ontdekken. Voor de rest ben ik één van een tweeling en hou ik van creatieve activiteiten. Ik maak graag muziek en ik schilder. In 2018 ben ik afgestudeerd aan de Marnix Academie te Utrecht. Het enthousiasme van het team, de ouders en de leerlingen motiveren mij om er elke dag weer het beste uit te halen. Vanuit mijn visie vind ik het belangrijk om elkaar goed te leren kennen en vanuit dat punt samen verder te komen. Waar ik echt gelukkig van word in mijn werk: kinderen begeleiden in hun ontwikkeling in een rijke leeromgeving, samen plezier maken, genieten en mooie ideeën goed uitwerken.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: iris@deladder.nl

Leerkracht groep 4a: Judith van Ginkel

Mijn naam is Judith van Ginkel, ik ben 23 jaar en kom uit Veenendaal. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te sporten, creatief bezig te zijn of om af te spreken met vriendinnen. In het schooljaar van 2021/2022 ben ik begonnen op De Ladder met mijn laatste stage voor de PABO. Ondertussen heb ik de PABO afgerond en werk ik fulltime met veel plezier in groep 4. Ik vind het belangrijk om ieder kind goed te leren kennen om zo aan te sluiten bij wat een kind nodig heeft. Het werken met kinderen, de dynamiek van een schooldag en het bieden van passend onderwijs spreekt mij aan. Daarnaast vind ik een goede sfeer in de klas belangrijk, zodat kinderen met plezier naar school kunnen gaan.  

Ik ben te bereiken op mailadres: judith@deladder.nl

Leerkracht groep 4b: Lobke Koenen

Hoi, mijn naam is Lobke Koenen. Ik ben 26 jaar en woon in Veenendaal. In mijn vrije tijd wandel ik graag. Zo heb ik afgelopen zomer de 40 km van de Nijmeegse Vierdaagse gelopen. Daarnaast vind ik het leuk om te sporten of leuke activiteiten met mijn vriendinnen te ondernemen.
Ik werk fulltime in groep 4. Ik vind het belangrijk dat er een veilig leerklimaat in de klas is zodat leerlingen met een fijn gevoel naar school gaan. Daarnaast vind ik het belangrijk om een goede relatie met de kinderen te hebben. Ik geniet van de leergierigheid en spontaniteit die kinderen hebben.

Ik ben te bereiken op mailadres: lobke@deladder.nl

Leerkrachten groep 5 t/m 8

Leerkracht groep 5: Elise de Kloe

Ik ben Elise de Kloe en getrouwd met Bart. We hebben 3 kinderen, waarvan er nu nog één op De Ladder zit. Wij zijn in 2018 verhuisd van Rotterdam naar Maarn. Als rasechte Rotterdammers zitten we nu op de Utrechtse Heuvelrug en we vinden het heerlijk! Dichtbij de mooie bossen, wat wil je nog meer? Ik sta sinds 2003 voor de klas, met wat tussenjaren toen de kinderen wat kleiner waren. Dit doe ik nog steeds met veel plezier. Elk jaar is weer anders, elk kind is anders. Ik vind het een eer om elk kind een topjaar te geven, een veilige sfeer te creëren in de klas en te ontdekken waar elk kind goed in is. Ik hou van zingen met de klas en ik hou van voorlezen.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: elise@deladder.nl

Leerkracht groep 5: Mieke de Groen

Ik ben Mieke de Groen, getrouwd en moeder van drie volwassen kinderen. Na mijn opleiding aan de pedagogische academie in Zeist ben ik, ruim 40 jaar geleden, gaan werken op de Theresiaschool in Maarn. Na een fusie van het katholieke en het protestant christelijk onderwijs in Maarn, heb ik gewerkt op de basisschool de Wingerd. Nu werk ik alweer jaren op basisschool De Ladder. Mijn hart ligt in de midden- en onderbouw. Ik werk nog steeds met heel veel plezier. Het lesgeven zie ik als een uitdaging. Ik probeer een veilige sfeer in mijn groep te creëren en hoop dat ik het plezier wat ik heb in het lesgeven kan door geven aan de kinderen.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: mieke@deladder.nl

Leerkracht groep 6: Sophie Hardeman – van de Weerd

Mijn naam is Sophie Hardeman en ik woon samen met mijn man Dennis en onze katten in Veenendaal. Ik werk sinds 2020 met veel plezier op de Ladder. Ik geniet van de spontaniteit, leergierigheid en creativiteit waar kinderen je elke dag mee kunnen verrassen. Ik heb veel plezier in lesgeven en vind het erg belangrijk om een goede relatie met de leerlingen op te bouwen. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met muziek, volleybal, dansen en vrienden.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: sophie@deladder.nl

Leerkracht ondersteuning: Bianca Bos

Ik ben Bianca, getrouwd met Arjen en wij hebben twee dochters. Ik sta al ruim 30 jaar voor de klas en sinds 2009 werk ik op De Ladder. Ik vind lezen leuk en belangrijk. Ik probeer de kinderen steeds met leuke, nieuwe boeken in aanraking te laten komen. Voorlezen is ook belangrijk om de leesmotivatie te stimuleren. Ik ben dan ook leescoördinator en dyslexiespecialist.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: bianca@deladder.nl

Leerkracht groep 7: Marloes van der Linden

Mijn naam is Marloes van der Linden en ik ben getrouwd met Kees. We wonen in het mooie Maarn samen met onze 4 kinderen, Cas, Levi, Quinten en Fabiënne. Ik werk sinds 2000 in het onderwijs, voornamelijk in de middenbouwgroepen. Vanaf januari 2022 werk ik met veel plezier op De Ladder.
Ik geniet van de dynamiek op een school en ben altijd in voor een gezellig praatje. Ik vind het belangrijk om een fijne sfeer en een goed werkklimaat te ontwikkelen in een klas. Van daaruit hoop ik mooie doelen met de kinderen te kunnen behalen.
In mijn vrije tijd spreek ik graag af met vriendinnen, ondernemen we leuke dingen met het gezin, kijk ik films en lees ik graag.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: marloes@deladder.nl

Leerkracht groep 7, Intern begeleider: Henrike van Manen

Mijn naam is Henrike van Manen en woon in Veenendaal. Sinds 2005 werk ik met veel plezier op de De Ladder. Ik heb een afwisselende baan op De Ladder. Ik werk twee dagen als remedial teacher (RT) om kinderen te begeleiden als zij leren wat lastiger vinden. Daarnaast ben ik één dag intern begeleider (IB) en houd ik me bezig met de doorgaande lijnen op school. De week sluit ik af als leerkracht van groep 6.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: henrike@deladder.nl

Leerkracht groep 8: Arjan Roelofs

Mijn naam is Arjan Roelofs. Vanaf 2017 werk ik in groep 8  van De Ladder. Daarnaast houd ik me bezig met de ontwikkelingen rondom Snappet, rekenen en projectonderwijs. Ook ben ik ICT-coördinator. Ik woon met mijn vriendin en zoontjes Sem & Naut in Barneveld. In mijn vrije tijd ben ik een fanatiek volleyballer.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: arjan@deladder.nl

Leerkracht groep 6, adjunct directeur: Daniëlle van Leeuwen – Lehman

Mijn naam is Daniëlle van Leeuwen – Lehman en ik woon samen met mijn man Ron, zoontje Stan en dochtertje Evi in Langbroek. Ik werk sinds 2010 met veel plezier op De Ladder, met name in de bovenbouwgroepen. Wat ik mooi vind aan werken in het onderwijs is dat elk kind op zijn of haar manier iedere dag ontwikkeld. De uitdaging voor mij is om die ontwikkeling zo groot mogelijk te laten zijn. In mijn vrije tijd houd ik van sporten, leuke dingen doen met vriendinnen en tijd doorbrengen met het gezin.

Ik ben te bereiken op dit mailadres danielle@deladder.nl

Ondersteuning

Specialist meerbegaafdheid: Marcha van Merriënboer

Ik ben Marcha van Merriënboer. Sinds 2007 werk ik op De Ladder. De eerste jaren in de bovenbouw, daarna in de middenbouw en nu begeleid ik de kinderen bij de RT-extra. Het is erg waardevol om te zien hoe kinderen hun school loopbaan beginnen en te weten met welke kwaliteiten en vaardigheden ze in groep 8 de school verlaten. Het aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen vind ik een uitdaging. Middels het projectonderwijs zijn we hier gericht mee aan de slag en leren we samen met de kinderen. Naast lesgevende taken ben ik ook Kanjer Coördinator op De Ladder. Ik woon met mijn man, twee kinderen en onze hond in Amerongen. Hier genieten we samen van de natuur. Een van mijn andere passies is yoga. Dit doe ik al ruim 20 jaar en sinds 2012 heb ik mijn eigen yogapraktijk in Amerongen. Ook gaan wij regelmatig op pad met ons VW busje. De surfplanken aan het dak, eten, drinken inpakken en hup naar de zee. Heerlijk!

Ik ben te bereiken op dit mailadres: marcha@deladder.nl

Vakdocent natuur: Jaap Kruger

Ik ben Jaap Kruger en heb veel ervaring in het onderwijs. Sinds augustus 2000 werk ik op De Ladder. Mijn 3e en laatste school, want het bevalt mij hier uitstekend. Mijn lievelingsvakken zijn geschiedenis en biologie. Het liefst ben ik buiten met de kinderen op ontdekkingstocht in de natuur. In mijn vrije tijd ben ik een fanatiek hardloper en voetbalfan. Uiteraard breng ik veel uren door in de natuur. Dieren in het wild observeren zoals reeën, vossen en dassen is toch wel mijn favoriete bezigheid. Ik ben vakleerkracht natuur op De Ladder in de groepen 1 t/m 8.

Ik ben te bereiken op mailadres: jaap@deladder.nl

Vakdocent gym: Marijke Schaafsma

Mijn naam is Marijke , woon met mijn man in Driebergen en heb 2 kinderen.
Al meer dan 35 jaar ben ik met veel plezier gymjuf op de Ladder. Ook op scholen in Driebergen verzorg ik gymlessen en werk ik voor Health Centrum Hoenderdaal in Driebergen.
Ik kan erg genieten van het enthousiasme van de kinderen bij het spelen en bewegen tijdens de gymles.
Zelf houd ik ook veel van bewegen en spelen. Padellen, korfbal, yoga, skiën en in de bergen lopen en kamperen doe ik erg graag.

Vakdocent gym: Tijmen Maakal

Mijn naam is Tijmen Maakal, de nieuwe vakleerkracht van de Ladder. Ik woon in Utrecht, in een prachtig huis wat mijn vriendin en ik samen helemaal hebben verbouwd! Op de vrijdagen kom ik graag met de fiets naar school, ondanks dat ik een hekel heb aan fietsen.

Verder ben ik hockeykeeper, dat doe ik in Ede. Je moet mij maar eens vragen waarom helemaal daar.. We spelen daar in de Promotieklasse, het één na hoogste niveau wat je kunt hockeyen in NL. Wekelijks sta ik daarom (vaak met veel plezier) vier keer in de week op het veld.

Fitness en hardlopen zijn mijn andere hobby’s, ik probeer zo’n twee/drie momenten per week iets te doen daarvan. Maar in de drukke schoolweken lukt dat niet altijd.

Verder ben ik een enorme wijnliefhebber, vandaar dat we midden in de keuken een wijnkoelkast hebben van 2m hoog. Bij wijn hoort eten, dus dat is het laatste wat ik voor nu met jullie zal delen.

Hopelijk gaan we elkaar eens ontmoeten. Voor nu ga ik met veel plezier naar Maarn om lekker te gymmen met de kinderen van de Ladder.

Sportieve groet, Tijmen Administratief medewerker: Francien IJkel

Mijn naam is Francien. Zo’n 51 jaar geleden werd ik geboren in Maarn en inmiddels woon ik al vele jaren met veel plezier in Rhenen, samen met Wim. Ik vind het ontzettend leuk om in “mijn geboortedorp” te werken. Sinds augustus 2016 werk ik met heel veel plezier op de dinsdag en vrijdagochtend op de administratie. Naast mijn werk lees, zing & fotografeer ik heel graag en vind ik het heerlijk om buiten in de natuur te zijn om te fietsen en te wandelen.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: administratie@deladder.nl

Wij zijn nog op zoek naar inval-leerkrachten die op zoek zijn naar een enthousiast en gedreven team. Mail je CV en motivatiebrief naar directeur@deladder.nl.