Team

Directeur: Lianne van den Essenburg

‘Alleen wanneer je houdt van wat je doet,  kun je kwaliteit leveren’.

Ik ben Lianne van den Essenburg, 38 jaar, getrouwd en moeder van twee kinderen van 6 en 9 jaar oud. Vijftien jaar geleden ben ik begonnen op De Ladder als leerkracht in diverse groepen. Nadat ik een aantal jaar coördineren taken op De Ladder heb gedaan, ben ik ruim twee jaar geleden directeur geworden van deze fantastische school. Onderwijs is mijn passie. Deze passie kan en wil ik graag delen en overbrengen op andere mensen in het onderwijs. Het oecumenische karakter van de school, sociaal-emotionele klimaat en projectmatige werken met projects4learning en het onderwijs dat continu in ontwikkeling is, spreken mij op De Ladder erg aan. Enthousiasme, gedrevenheid en verantwoordelijkheid zijn mijn kenmerkende eigenschappen. Na de PABO die ik in 2001 heb afgerond, heb ik opleiding Middenmanagement gedaan. In 2012 heb ik de master Pedagogiek afgerond en in 2017 de schoolleidersopleiding Vakbekwaam gehaald. Voor al uw vragen en opmerkingen kunt u op maandag t/m donderdag bij mij terecht.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: directeur@deladder.nl

Intern begeleider groep 1 t/m 3: Esther van den Top
Leerkracht groep 1/2a
Specialist jonge kind

Mijn naam is Esther van den Top, 52 jaar, getrouwd en moeder van een zoon van 19 jaar en een dochter van 17 jaar. Mijn opleiding heb ik gevolgd op de KLOS in Utrecht, toen nog de opleiding voor kleuterleidster. Hierna heb ik mijn bevoegdheid voor onderwijzeres behaald op de Marnix Academie. Sinds 2005 werk ik met veel plezier op De Ladder in groep 1/2a en inderdaad nog steeds bij de kleuters want dat is waar mijn hart ligt. Elke dag is weer een uitdaging en het is fantastisch om deze jonge kinderen te begeleiden en te zien groeien in hun ontwikkeling. in 2017 heb ik de Master Special Educational Needs Jonge Kind afgerond. De kennis die ik door de opleiding heb opgedaan is een mooie aanvulling en verdieping voor mijn persoonlijke praktijktheorie en kan ik direct toepassen in mijn functie als leerkracht maar ook als intern begeleider voor de groepen 1 tot en met 3. Mijn duopartner is Marjon Doornenbal, zij werkt op woensdag, donderdag en vrijdag om de week. Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en vrijdag om de week. De woensdagen gebruik ik voor mijn taak als intern begeleider.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: esther@deladder.nl

Audrey1Intern begeleider groep 4 t/m 8: Audrey Nijman
Social Media

Mijn naam is Audrey Nijman. Ik ben 40 jaar oud, woon met mijn vriend en zoon in Doorn en werk sinds januari 2002 met veel plezier op de Ladder. Ik ben begonnen in groep 1 en vervolgens altijd werkzaam geweest in de groepen 5, 6 en 7. Het leuke aan lesgeven vind ik het contact met de leerlingen. Een goede sfeer in de klas vind ik dan ook erg belangrijk.
Sinds vorig schooljaar ben ik werkzaam als intern begeleider voor de groepen 4 t/m 8. Naast mijn collega Esther ben ik verantwoordelijk voor de zorg binnen de school. Een functie waar ik erg enthousiast aan begonnen ben.
Tevens ben ik verantwoordelijk voor de social media van de school.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: audrey@deladder.nl

Onderwijsassistent: Kim Kolsteeg-van Gool

Mijn naam is Kim Kolsteeg-van Gool, ik ben 37 jaar, getrouwd met Ruud en samen hebben we 2 kinderen. Met z’n vieren wonen we in Cothen. Sinds 2004 ben ik werkzaam in het onderwijs. Voordat ik begon met werken heb ik de opleiding voor onderwijsassistent gevolgd, de Pabo afgerond en me gespecialiseerd voor remedial teacher (RT). Mijn passie is om individueel, of in kleinere groepjes, met kinderen te werken. Op deze manier kan ik de leerlingen goed volgen en hetgeen bieden wat zij nodig hebben om verder te groeien. Het geeft mij een gevoel van trots als we samen ons doel bereiken!

Naast mijn werk geniet ik van en met mijn gezin, familie en vrienden en sport ik graag.
Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag kunnen jullie me tegenkomen in groep 3 en in de wandelgangen.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: kim@deladder.nl

Leerkracht: Arjan Roelofs
Groep 8 / ICT-coördinator en sportcoördinator

Ik ben Arjan Roelofs. Ik ben 24 jaar en woon in Barneveld. Ik ben nu twee jaar aan het werk in het onderwijs. Vorig schooljaar heb ik gewerkt in Culemborg, toen bleek dat ik daar niet kon blijven ben ik gaan solliciteren. Na een leuk gesprek mocht ik terugkomen voor een proefles en werd ik aangenomen op de Ladder. Ik heb heel veel zin om hier op school aan de slag te gaan. Ik vind het belangrijk dat ik kinderen kan blijven verbazen en uitdagen om verder te denken dan het boek. Naast mijn taken als leerkracht zal ik me bezig gaan houden met Sport en ICT. Buiten school is volleybal mijn grote passie.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: arjan@deladder.nl

Leerkracht: Bianca Bos
Groep 3
Leescoördinator en dyslexiespecialist

Ik ben 47 jaar, getrouwd met Arjen en ik heb twee dochters van 10 en 11 jaar. Ik sta 26 jaar voor de klas en daarvan werk ik 8 jaar op De Ladder. Ik houd zelf erg van lezen en ik vind het lezen en voorlezen in de klas heel erg leuk en belangrijk. Daarom vind ik het ook zo fijn om dit jaar weer in groep 3 te werken, want daar begint het hele leesproces  en het is altijd weer een soort wonder hoe snel de kinderen die leesontwikkeling doormaken.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: bianca@deladder.nl

Leerkracht: Daniëlle van Leeuwen – Lehman
Groep 7
Specialist hoogbegaafdheid en differentiatie.

Ik ben Daniëlle van Leeuwen-Lehman en ben 29 jaar. Ik heb mijn hele leven in Maarn gewoond en ben eind 2013 verhuisd naar Langbroek. Ik ben daar gaan samenwonen met mijn man en zoontje. In 2011 heb ik mijn PABO diploma behaald aan de Marnix Academie te Utrecht. Daarna kon ik meteen aan het werk op De Ladder. Voor mij een bijzonder leuke plek om te werken, omdat ik hier zelf ook op school heb gezeten. Ik kan erg genieten van de moderne middelen op media gebied, zoals Snappet, in de klas. Na 5 jaar fulltime voor de klas, vond ik het weer tijd worden om te gaan studeren en heb ik de opleiding “Specialist hoogbegaafdheid en differentiatie” gedaan in schooljaar 2016-2017. Dit ga ik komende jaren inzetten op De Ladder.
Naast mijn werk kan ik genieten van sporten, mijn zoontje Stan en het sociale leven met vrienden en familie.

Ik ben te bereiken op dit mailadres:danielle@deladder.nl

Leerkracht: Elise de Kloe
Groep 5

Ik ben Elise de Kloe, 36 jaar, en getrouwd met Bart. We hebben samen 3 kinderen, die ook vanaf dit schooljaar op De Ladder zitten in groep 2, 5 en 7. In augustus zijn wij verhuisd van Rotterdam naar Maarn. Als rasechte Rotterdammers zitten we nu op de Utrechtse Heuvelrug en we vinden het heerlijk! Dichtbij de mooie bossen, wat wil je nog meer?
Ik sta sinds 2003 voor de klas, met wat tussenjaren toen de kinderen wat kleiner waren. Dit doe ik nog steeds met veel plezier. Elk jaar is weer anders, elk kind is anders. Ik vind het een eer om elk kind een topjaar te geven, een veilige sfeer te creëren in de klas en te ontdekken waar elk kind goed in is. Ik hou van zingen met de klas en ik hou van voorlezen.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: elise@deladder.nl

Leerkracht: Henrike van Manen
Groep 4
ICT-coördinator

Mijn naam is Henrike van Manen, ik ben 47 jaar en woon in Veenendaal. Sinds 2005 werk ik met veel plezier op de De Ladder. Na een paar jaar in groep 7 te hebben gewerkt, vind ik het weer erg leuk om in groep 4 te gaan werken, samen met de kinderen. Naast het werken in de groep houd ik mij bezig met de ICT binnen de school.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: henrike@deladder.nl

 

Leerkracht: Iris Kop
Groep 6

Mijn naam is Iris Kop, 23 jaar, en woon samen met mijn vriend in het centrum van Wijk bij Duurstede. Ik vind het wonen in deze omgeving geweldig en ik hou van wandelen en nieuwe plekken ontdekken. Voor de rest ben ik één van een tweeling en hou ik van creatieve activiteiten. Ik maak graag muziek en ik schilder.
Deze zomer ben ik afgestudeerd aan de Marnix Academie te Utrecht. Ik heb gesolliciteerd op basisschool de Ladder en na het geven van een proefles ben ik aangenomen. Het enthousiasme van de school spreekt mij erg aan en ik kijk al uit naar het komende schooljaar. Ik zal in dit jaar werkzaam zijn in groep 6. Tijdens mijn studie heb ik mij gespecialiseerd in cultuur en identiteit en het voeren van taal-uitdagende gesprekken. Ik vind het belangrijk om elkaar goed te leren kennen en vanuit dat punt samen verder te komen. Waar ik echt gelukkig van word in mijn werk: kinderen begeleiden in hun ontwikkeling in een rijke leeromgeving, samen plezier maken, genieten en mooie ideeën goed uitwerken.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: iris@deladder.nl

Leerkracht: Jaap Krüger
Groep 4
Sportcoördinator en schoolprojectvieringen

Ik ben Jaap Krüger, 61 jaar oud met veel ervaring in het onderwijs. In 1977 ben ik begonnen in het basisonderwijs op een school in Dinteloord. In 1986 verhuisde ik naar Nieuwegein en ging daar wonen en werken. Overigens woon ik daar nog steeds. Sinds augustus 2000 werk ik op de Ladder. Mijn derde en waarschijnlijk laatste school want het bevalt mij uitstekend. Nog steeds vind ik het een voorrecht om met kinderen te werken. Mijn lievelingsvakken zijn geschiedenis en biologie. Maar vooral biologie. Het liefst ben ik buiten met de kinderen op ontdekkingstocht in de natuur. In mijn vrije tijd ben ik een fanatiek hardloper en voetbalfan. En uiteraard breng ik veel uren door in de natuur. Dieren in het wild observeren zoals reeën, vossen en dassen is toch wel mijn favoriete bezigheid. Ook bezoek ik graag een museum. Ik ben sportcoördinator op school en verder houd ik mij o.a. bezig met schoolprojectvieringen.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: jaap@deladder.nl

Leerkracht: Marcha van Merriënboer
Groep 3

Ik ben Marcha van Merriënboer,  46 jaar oud. Sinds 2007 werk ik bij de Ladder. De eerste jaren in de bovenbouw (groep 7 en 8) en sinds 2015 in groep 3. Het is erg waardevol om te zien hoe kinderen hun school loopbaan beginnen en te weten met welke kwaliteiten en vaardigheden ze in groep 8 de school verlaten. Het aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen vind ik een uitdaging. Middels het projectonderwijs zijn we hier gericht mee aan de slag en leren we samen met de kinderen.
Naast lesgevende taken ben ik ook Kanjer Coördinator op de Ladder. Deze sociaal emotionele methode gaat er vanuit dat kinderen zich autonoom en authentiek willen ontwikkelen en daarvoor ruimte en duidelijke grenzen nodig hebben.
Ik woon met mijn man en twee kinderen en onze hond in Amerongen. Hier genieten we samen van de natuur. Een van mijn andere passies is yoga. Dit doe ik al 20 jaar en sinds 2012 heb ik mijn eigen yogapraktijk in Amerongen. Ook gaan wij regelmatig op pad met ons VW busje. De surfplanken aan het dak, eten, drinken inpakken en hup naar de zee. Heerlijk!!!

Ik ben te bereiken op dit mailadres: marcha@deladder.nl

marijkeVakleerkracht gymnastiek voor groep 3 t/m 8:
Marijke Schaafsma

 

 

 

 

Leerkracht: Marjon Doornenbal
Groep 1/2a
MR en BHV

Mijn naam is Marjon Doornenbal, ik ben 54 jaar en woon met mijn man in Leersum. Samen hebben we drie dochters. Na mijn kleuterleidster opleiding heb ik de bevoegdheid voor het basisonderwijs behaald. Ik heb jaren met blinde- en slechtziende kinderen gewerkt op Bartimeus in Doorn. Hier ben ik nog steeds actief met ouder wordende cliënten. Sinds 2000 werk ik op de Ladder en heb ik afwisselend gewerkt in de groepen 1, 2 en 3. Het is bijzonder een kleuter de eerste stappen in de basisschool te zien zetten. Vanuit een bepaalde veiligheid zie je, hoe ze steeds meer dingen gaan ontdekken, zelfstandig worden en enthousiast nieuwe dingen leren. Ik vind het heerlijk om creatief met kinderen bezig te zijn. Zingen, dansen en voorlezen doe ik erg graag en in mijn vrije tijd zing ik bij een popkoor. Met veel plezier werk ik met Esther mijn duopartner.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: marjon@deladder.nl

Leerkracht: Mieke de Groen
Groep 5

Ik ben Mieke de Groen, 61 jaar, getrouwd en moeder van drie volwassen kinderen. Na mijn opleiding aan de pedagogische academie in Zeist ben ik, 39 jaar geleden, gaan werken op de Theresiaschool in Maarn. Na een fusie van het katholieke en protestant christelijk onderwijs in Maarn, heb ik gewerkt op de basisschool de Wingerd en werk ik nu alweer jaren op basisschool de Ladder. Mijn hart ligt in de midden- en onderbouw. Ik werk nog steeds met heel veel plezier. Het lesgeven zie ik als een uitdaging. Ik probeer een veilige sfeer in mijn groep te creëren en hoop dat ik het plezier wat ik heb in het lesgeven kan door geven aan de kinderen.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: mieke@deladder.nl

Leerkracht: Mirjam Meijer-van Soomeren
Groep 1/2b

Mijn naam is Mirjam Meijer- van Soomeren, 48 jaar en woon samen met mijn man Lex en hond in het Koninklijke Baarn. Als kind heb ik zelf 8 jaar kunnen genieten van het onderwijs op De Ladder. Het was daarom extra leuk, toen ik werd aangenomen op deze school. Dat is inmiddels zo’n 19 jaar geleden. Voordat ik in Maarn ging werken, heb ik 5 jaar gewerkt in het Speciaal Onderwijs. Het belangrijkste wat ik daar heb geleerd is : “Er zijn geen kinderen die lastig zijn; je moet als leerkracht een kind helpen die ergens last van heeft!” Mijn hart ligt bij de kleuters. Samen met Pia draai ik dit jaar met heel veel plezier groep 1/2b .

Ik ben te bereiken op dit mailadres: mirjam@deladder.nl

Leerkracht: Pia van Noort-van den Hout
Groep 1/2b
Werkgroep meerbegaafdheid en nieuwbouw

Mijn naam is Pia van Noort en woon, samen met mijn man en 2 grote dochters, al 20 jaar in Maarn. In mijn vrije tijd lees ik graag boeken, loop een paar keer per week hard in onze prachtige, bosrijke omgeving en ben ik ook op de tennisbaan te vinden.
Ik werk al 27 jaar in het basisonderwijs waarvan ruim 14 jaar op De Ladder. Samen met Mirjam sta ik voor een van de kleutergroepen.
Ik heb de kleuterleidster opleiding gedaan en daarna ook de bevoegdheid voor het basisonderwijs behaald. Werken met kleuters vind ik nog steeds erg leuk en heb me daar ook steeds verder in ontwikkeld door cursussen te volgen zoals meerbegaafdheid bij jonge kinderen. Er is geen dag hetzelfde en de onbevangenheid, leergierigheid en het enthousiasme van deze jonge kinderen zorgen ervoor dat ik enthousiast blijf om steeds weer nieuwe en uitdagende activiteiten te bedenken en uit te voeren. Spelend leren in een rijke leeromgeving is van groot belang.
Naast het werken in een kleutergroep werk ik om de week een dag met leerlingen van de onderbouw die een ontwikkelingsvoorsprong hebben. Ook neem ik deel aan de werkgroep meerbegaafdheid en projectonderwijs.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: pia@deladder.nl

Leerkracht: Willianne Bakker
Groep 6

Mijn naam is Willianne Bakker, ik ben 24 jaar en woonachtig in Veenendaal. Ik vind het heerlijk om muziek te makenen te lezen. Sinds 2016 ben ik gestart op de Ladder met stage en afgelopen jaar heb ik de opleiding leerkracht basisonderwijs afgerond. Nu ben ik met veel plezier gestart in groep 6 op donderdag en vrijdag. Later in het jaar sta ik van maandag tot en met vrijdag voor groep 1C. Ik kijk er onwijs naar uit om met de leerlingen te gaan onderzoeken, ontdekken, ervaren, samen te werken en om samen plezier te hebben.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: willianne@deladder.nl

 

Leerkracht: Timon Saman
Groep 7

Mijn naam is Timon Saman en ik ben 28 jaar. De afgelopen twee jaar heb ik als stagiair veel mogen leren op De Ladder. Dit is van beide kanten zo goed bevallen, dat ik sinds dit jaar echt mag werken op De Ladder. Dit doe ik in groep 7 samen met juf Daniëlle. Ik kijk erg uit naar dit jaar. Onderwijs betekent voor mij echt het beste uit het kind halen. Hier zet ik mij dan ook voor in. Naast onderwijs geven op De Ladder houd ik mij ook bezig met het leiden van een tienerclub van de Hervormde Gemeente Vreeswijk en leid ik een jeugdband. Daarnaast geniet ik nu echt van mijn gehuurde appartement midden in het pittoreske Vreeswijk.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: timon@deladder.nl

Administratief medewerker: Francien IJkel

Dag, mijn naam is Francien. Zo’n 46 jaar geleden werd ik geboren in Maarn en inmiddels woon ik al jaren met Wim in Rhenen. Ik vind het leuk om in “mijn geboortedorp” te werken. Sinds augustus 2016 werk ik met veel plezier op dinsdag en op vrijdagochtend op de administratie. Naast mijn werk zing en fotografeer ik ontzettend graag. Ook vind ik het heerlijk om buiten in de natuur te zijn, om te fietsen en te wandelen. Ook daarom zet ik me graag in voor Stichting GreenRace.

Ik ben te bereiken op dit mailadres: administratie@deladder.nl

Contact

Breeschotenlaan 26
3951 VL Maarn

Telefoon: 0343 - 442358

Alle contactgegevens


Social Media

facebook twitter Bibliotheek op school


© 2015 - 2018 Oecumenische basisschool De Ladder | Webdesign Logo4Life | Privacyverklaring